Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 11. januar 2022

Økt 9, uke 2, pingvinkurs

 Mål: Lære og forstå at det er gøy å kunne flyte i vannet, ikke være redd for å få vann i ansiktet. 

Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode

5 min

Oppvarming:

"Kom alle mine små delfiner "

 

Vi er fire instruktører, begynner med å si "kom alle mine delfiner", barna svarer "hvordan da?", og man svarer med en "øvelse", f.eks som er ballerina. Barna skal da komme til instruktørene som en ballerina. Kjører 8 runder, altså to runder per instruktør.

Oppvarming er viktig for å øke motivasjon, for å øke kroppstemperaturen og for å gjøre prestasjonen bedre. Barna synes denne oppvarmingen er gøy, de blir tryggere i vannet, får bedre vannfølelse og i noen av øvelsene er de nødt til å ta hodet under vannet, som er en viktig å bli vant til å gjøre i svømming. gjennom denne leken er det også lett å få en oversikt over hvilke barn som er trygge i vannet og hvilke barn som ikke er det. Barn liker forutsigbarhet og rutiner så derfor velger jeg å ha samme lek til oppvarming.

Vise og forklare

25 min

Hoveddel leker:

 

Holde pusten

 

 

 

Pil på magen 

 

 

 

Pil på ryggen

 

 

 

 

Innlæring av beinspark 

 

 

Ti fingre på kanten, ansiktet skal ned i vannet, om å gjøre å holde pusten så lenge som mulig.

 

Ligge og flyte i en pil på magen, kroppen skal være strak, haka skal ned på brystet og hendene skal samles i en pil over hodet.

 

Ligge og flyte i en pil på ryggen, kroppen skal være strak, haka og nesa skal peke rett opp i taket og hendene skal samles i en pil over hodet.

 

Om vi rekker og nivået er høyt nok skal vi begynne innlæring av beinspark. Alle setter seg på kanten med beina strake i vannet, begynne å sparke litt forsiktig med beina. Viktig med rette knær og rette tær.

 

Holde pusten øvelsen gir et godt innblikk i hvem som tørr å ha hodet og ansiktet under vann. Om noen synes dette er skummelt, forklarer og viser vi hvorfor det ikke er farlig. Flyting er en av de fire kjernefunksjonene. Å beherske kjernefunksjonene gjennom lek og grunnleggende øvelser danner grunnlaget for å være vanntilvendt og trygg i vann. Å bli svømmedyktig bygger videre på denne tryggheten. Beinspark er en viktig ting å kunne for å skape fremdrift i vannet.

 

Vise og forklare, og apemetoden 

5 min

Avslutning:

Fribading

 

De siste fem minuttene får barna bade og ha det gøy. Finner frem det vi har av badeleker og svømmeføtter.

Lek er viktig for at barn skal trives. Når de leker i vannet er dette med på å gjøre de tryggere i vannet og de får velge mer hva de skal gjøre selv, i og med at hoveddelen er såpass lik hver gang er det bra med lek og variasjon i fribading.

 

 

 
 

1 kommentar:

  1. Denne økten gikk veldig bra, de fleste barna var trygge i vannet, og jeg ble overrasket over hvor flinke og trygge mange av de var. Mange kunne pil fra før, så dette gikk veldig bra.

    SvarSlett