Aktive Lokalsamfunn

torsdag 13. januar 2022

Økt 13, uke 3, IL beveren langrenn 6-8år, Selma

 

Økt 13, uke 3 trenerplan

Øktplan for økt 13

 

Øktplan nr. 13

Navn: Selma Høivold

Dato: 17.01.2022

Varighet: 60min

 

Målgruppe: Langrenn 6-8år

Utstyr: 4 kjegler

Sted: Starten av lysløypa i bevergrenda

 

Periodemål: Ha det gøy, skape trygt miljø i gruppa, bli trygg på å stå på ski

Mål for økta: Øve på fiskebein og å ploge i nedoverbakke

Holdningsmål: Barna hører på beskje
dene jeg gir og er positive

Ferdighetsmål: Følger reglene og mestre øvelsene

 

Kunnskapsmål: Lære at det er gøy å trene sammen med andre og at man klarer mer ved å samarbeide

 


Varighet (tid)

Hva (innhold)

Hvordan (organisering/metode)

Hvorfor (begrunnelse)

Hjelpetrenere

Oppvarming

 

Tid: 15 min

3 min: Skrive ned alle som er til stede

 

12 min: stikkball

 

 

Alle steller seg i en ring og sier «ja» hvis vi leser opp navnet deres 

Alle er innenfor et område uten staver. Jeg kaster inn en ball som de skal prøve å ta og kaste på andre. Hvis noen blir truffet må de gå en strafferunde også kan de bli med i leken igjen.

Metode: oppdagende læring

-Øke kroppstemperaturen

-Øke bevegelighet i ledd og muskulatur

-Minsker sjansen å få skade i hoveddelen

-Øke intensiteten

-Øke motivasjonen og prestasjonsevnen hos barna

Passer på at alle blir inkludert og sett

Passe på at alt går som det skal

Hjelpe til hvis noen skader seg eller ikke henger med

 

Hoveddel

 

Tid: 35 min

35 min: Øve på fiskebein og ploging

 

 

 

 

 

 

 

10 min: Stafett

 

 

 

 

 

 

Vi går i samlet gruppe bort til nederst i storbakken hvor det er en liten «rundkjøring» der skal jeg først demonstrere hvordan man går fiskebein opp en bakke og hvordan man ploger/kommer seg ned en bakke. Etter jeg har vist skal barna selv prøve å gå runder i «rundkjøringen» hvor de både må øve på fiskebein og ploging.

 

Alle barna blir delt opp i 2 lag (eller flere, det kommer an på hvor mange som kommer). Ca 5 meter unna sette jeg to kjegler, en kjegle til hvert lag. Når stafetten starter kan en og en på laget gå på ski opp til kjeglen, rundt den og tilbake. Alle skal gå 3 runder hver. Det laget hvor alle på laget har gått 3 runder først, vinner.

 

Metode: Vise og forklare, oppdagende læring

 

-Øke motivasjon, føle at det er gøy

-Skape aktivitet og utfordre barnas evne til å ploge og gå fiskebein

 

-Barna blir bedre kjent med hverandre gjennom aktivitet

 

 

 

Hjelpe enkelte ban hvis de faller av

 

Passe på at ingen skader seg

 

Hjelpe barna med å forklare hvordan de skal ploge og gå fiskebein

 

 

Avslutning

 

Tid: 10 min

10 min: Valgfri leik

Hvis vi har tid igjen på slutten, så kan barna selv velge hva de vil gjøre, enten om det er individuelt eller samlet. 

Metode: Oppdagende læring

 

-Synke pulsen/ kropps temperaturen

-Hindre skader, og opprettholde bevegeligheten.

Passe på at alle er med

Evaluering

 

Spørre

Likte de økta?

Hva likte de/likte de ikke?

Hva vil de ha mer av fremover?

Bruke kommentarene i planleggingen av de neste øktene

 

 

2 kommentarer:

  1. Økta i dag gikk overaskede bra. Jeg tenkte at økta kom til å gå bra med barna like spesielt godt økta. jeg gjennomførte etter planen untatt at jeg først viste fiskebein og ploging i en veldig liten bakke før jeg tok med barna bort til stadion hvor de fikk øvd på ploging og fiskebein over brua. Barna synes dette var en gøy økt hvor alle ble utfordret og synes det var gøy. dette synes jeg var veldig fint siden jeg ser hver gang at det er veldig stor spredning i ferdighetsnivået til utdøverne. Veldig velykket økt som jeg kommer til å ha flere ganger

    SvarSlett
  2. Oppmøte økt 13: (10 barn) Matheo, Helge, Einar, Sigurd, Sondre, Owen, Finn, Ja, Nicolai, Thomas

    SvarSlett