Aktive Lokalsamfunn

torsdag 10. mars 2022

 Øktplan uke 10

Idrett: cheerdance

Sted: hokksundhallen

Instruktør: Andrea Kamphorst

Mål for økten: pirke på rutina i grupper og synkronisere den, ha ekstra fokus på fremføring


Tid/utstyr

hva

hvordan

hvorfor

metode

15 min

Oppvarming

 

Oppvarmingsdans, 5 min

-       Fast dans som brukes hver time

 

Gå gjennom rutina med plasseringsbytter

 

Oppvarmingsdansen bruker jeg fast hver time, det er en dans med ulike dynamiske øvelser som varmer opp de store muskelgruppene. Jeg har valgt å lage en dans fordi det er mere motiverende for utøverne, og det er en bra for utøverne å lære å følge rytme med andre øvelser enn dansetrinn.

 

 

 

 

Ape metoden, oppdagende læring, vis og forklar

1,5 time

 

 

Hoveddel

 

Koreografi

-       Dele i grupper

-       Pirke på hverandre

-       Uttrykk og attitude 

 

 

Denne timen starter jeg hoveddelen med pirking på rutina. Nå som rutna er helt ferdig satt kan vi begynne å fikse på småfeil for å få en synkron rutine.  

Jeg deler rutina i to og gruppa i to for å få mere oversikt, og det er lettere å huske småfeil når man priker. 

 

Jeg deler i grupper for å få flere øyne til pirking, og det er en god øvelse med publikum

 

Det nærmer seg nm, og derfor har vi ekstra fokus på attitude og uttrykk som er en viktig del av scoren på konkurranse. 

 

 

Oppdagende læring

 

avslutning

uttøying serie

Jeg har en uttøyning serie som jeg bruker etter nesten hver time. Denne gjør at utøverne får bedre bevegelighet generelt i hele kroppen. Det er dynamisk bevegelighet gjennom hele

apemetoden

 

1 kommentar:

  1. denne økten gjennomførte jeg som planlagt. vi fikset opp i småfeil og i noen plasseringer for å utnytte matteplassen bedre. vi gjorde ulike øvelser for å finne uttrykk og holdning i til ulike dansestilen. jeg delte gruppa og dansen i to og hver gruppe danset hver del 3 ganger. dette gjorde sat vi fikk sett utøverne flere ganger og kunne gjøre det mere synkront. til slutt satte vi sammen dansen men kjørte fortsatt i grupper, og helt i slutten av økta danset alle hele ruta med fokus på tilbakemeldingene som var gitt.

    SvarSlett