Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 8. mars 2022

økt 13, uke 10, Fotball Skrim IL, gutter 2013,

 

ØKTPLAN

Hva    

       Fotball

Hvor

Wennersborg skole

Hvem    

Gutter 2013

Når    

09.03.2022

Utstyr  

Ball, kjegler, småmål

Mål

Påvirke og forbedre utøverens ballkontroll gjennom lek og konkurranser

 

Tid

Hva - øvelser

Hvordan - organisering

Hvorfor

Metoder

 

 

 

 

10 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppvarming:

 

 

Stikkball

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dribling gjennom porter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

innenfor et avgrenset felt får deltakerne lov å kaste på hverandre med softball. Blir man truffet er man ute av spillet til den som traff deg blir truffet. Det er ikke lov å ta mer enn tre skritt med ball. Blir man truffen må man i tillegg til å vente ta 5 spensthopp, pushups eller situps.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

·       Lager en stor firkant med kjegler og lager flere porter med kjegler inne i firkanten.

·       Det skal stå en spiller på hver side av firkanten uten ball. Resten skal være inne i firkanten med en ball hver. Spillerne skal føre ballen gjennom portene for å så spille en vegg med en person som står på siden. Deretter skal spilleren med ballen finn een ny port og en ny veggspiller.

·       Skal gjøre det om til en konkurranse etter hvert for å øke motivasjonen. Personen som går igjennom flest porter vinner 

  

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Når du varmer opp, forebygger du skader på både ledd og sener. Oppvarmingen setter fart på blodsirkulasjonen slik at musklene dine tåler mer og reagerer raskere fra første skritt. Prestasjonsevnen øker også betraktelig. Du får også mer lyst til å trene. Den danske kanonballen skaper et vinnerinstinkt som gjør at eleven yter litt mer, og som resulterer i at de blir gode og var, og klar for resten av økta.

 

 

 

 

 

Dette er en fin øvelse som tar for seg mange viktige komponenter innenfor fotball. Hovedfokus er ballkontroll og føring av ball gjennom kjegler, men det er fortsatt viktig å ha en god pasning. Å gjøre øvelsen om til en konkurranse øker motivasjonen til barna og får de til  yte mer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Apemetoden

 

 

15 min

Hoveddel

 

 Krabba

 

  • Alle spillerne har en ball hver i begge ender av et avgrenset område. Størrelse ut i fra antall.
  • Start med 2 eller 3 krabber i midten (disse sitter).
  • På trenerens signal fører alle spillerne ballen gjennom krabbeland.
  • Mister man ballen blir man krabbe.¨

Regulere firkanten for å gjøre øvelsen vanskelig/lettere 

 

 

Dette er en god øvelse som tar for seg ballkontroll og som påvirker flere elementer for barna. Reaksjonen er viktig i denne leken, samtidig som det å ha kontroll på ballen. Konkurransepreget i leken vil gjøre det veldig motiverende for barna å fortsette.

 

Vise og forklar

Oppgavestyrt læring

 

30 min

Avslutning

Hjørnefotball.

 

 

Vi avslutter med hjørnefotball. Jeg deler inn i 4 lag. Vi spiller og bytter lag hver gang et lag skårer. Dette gir de noe hvilepause samtidig som det er relativt intensivt. 

Hjørnefotball er en morsom vri på kamp delen i fotball. Den tar opp alle momentene en vanlig fotballkamp gjør, men er spennende ettersom det er litt nytt. Avslutter økta med en samling hvor vi tøyer litt og spør gutta hvordan økta var.

 

Oppgavestyrt

Vise og forklar

 

 

 

 

1 kommentar:

  1. første økt etter melding om at det må bli roligere på treninger. treningen var rolig til å starte med, men etterhvert gikk det ut av hånd. jeg måtte stoppe økta for å si ifra. resten av økta gikk roligere.

    SvarSlett