Aktive Lokalsamfunn

søndag 6. mars 2022

Økt 19, uke 10, IL beveren langrenn 6-8år, Selma

 

Økt 19, uke 10 trenerplan

Øktplan for økt 19

 

Øktplan nr. 19

Navn: Selma Høivold

Dato: 07.03.2022

Varighet: 60min

 

Målgruppe: Langrenn 6-8år

Utstyr: 4 kjegler

Sted: Starten av lysløypa i bevergrenda

 

Periodemål: Ha det gøy, skape trygt miljø i gruppa, bli trygg på å stå på ski

Mål for økta: Ha det gøy lære seg å samarbeide bedre

Holdningsmål: Barna er positive og er stille når jeg gir beskjeder


Ferdighetsmål: Barna klarer å samarbeide i laget og bidrar på en positiv måte

 

Kunnskapsmål: Lære at det er gøy å trene sammen og at oppgaver er enklere hvis man gjør det sammen


 

Varighet (tid)

Hva (innhold)

Hvordan (organisering/metode)

Hvorfor (begrunnelse)

Hjelpetrenere

Oppvarming

 

Tid: 15 min

3 min: Skrive ned alle som er til stede

 

12 min: doktorsisten 

 

Alle steller seg i en ring og sier «ja» hvis vi leser opp navnet deres 

Alle er innenfor et område. Leken foregår som vanlig sisten bare at man må holde på det stedet man blir tatt. For eksempel hvis den som har den tar deg på beinet, så har du den og må holde deg på beinet helt til du klarer å ta noen andre. 

Metode: oppdagende læring

-Øke kroppstemperaturen

-Øke bevegelighet i ledd og muskulatur

-Minsker sjansen å få skade i hoveddelen

-Øke intensiteten

-Øke motivasjonen og prestasjonsevnen hos barna

Passer på at alle blir inkludert og sett

Passe på at alt går som det skal

Hjelpe til hvis noen skader seg eller ikke henger med

 

Hoveddel

 

Tid: 35 min

10 min: stikkball

 

 

 

 

 

 

 

 15 min: Ertepose-stafett

 

 

 

 

 

 

 

 

 10 min: Haien kommer

Innemellom lekene så går vi i skøyte stil fram og tilbake til stadion for å få øvd på skøyting. Jeg viser litt i starten også lar jeg de prøve mens jeg veileder underveis 

Stikkball funker ved at alle udøverne tar av stavene og stekker seg innenfor et vist område. Når jeg kaster inn ballen skal utdøverne prøve å ta ballen og skyte på hverandre. Hvis man blir skutt må de gå en liten runde rundt en kjegle. Etter en liten stund kaster jeg ikke en til ball for å få opp intnsiteten ytteligere.   

Alle utøverne blir delt inn i 4 lag hvor hvert lag har et hjørne. I midten ligger en haug med gjenstander. Når jeg gir klart signal kan en på laget løpe frem og ta en gjenstand fra midten og tilbake fra laget. Alle lagene repeterer dette til det ikke er flere gjenstander i midten. Når dette skjer kan alle på laget løpe til andre lag for å ta gjenstander fra de. Det er bare lov til å ta en gjenstand om gangen, og det er ikke lov til å gjemme lagets gjenstander. De som blir tatt for juks må ta 5 spensthopp.

 

Jeg deler gruppa inn i 4 som står i hvert sitt hjørne. I midten står det en hai. Hvert lag skal ha et navn som er en fisk. Så skal haien rope ut de forskjellige fiskene som da skal gå på ski rundt haien. Når alle har gått et par runder rundt haien skal haien rope "haien kommer" og da skal alle løpe tilbake til hjørnet sitt. Haien skal prøve å ta utdøverne og hvis man blir tatt blir man hai imidten. 


Metode: Vise og forklare, oppdagende læring.

-Øke motivasjon, føle at det er gøy

-Skape aktivitet og utfordre barnas evne til å ploge og gå fiskebein

 

-Barna blir bedre kjent med hverandre gjennom aktivitet

 

Hjelpe enkelte ban hvis de faller av

 

Passe på at ingen skader seg

 

Hjelpe barna med å forklare hvordan de skal ploge og gå fiskebein

Avslutning

 

Tid: 10 min

10 min: fri leik

Hvis vi har tid på slutten kan de få gjøre frileik.

Metode: Oppdagende læring

 

-Synke pulsen/ kropps temperaturen

-Hindre skader, og opprettholde bevegeligheten.

Passe på at alle er med

Evaluering

 

Spørre

Likte de økta?

Hva likte de/likte de ikke?

Hva vil de ha mer av fremover?

Bruke kommentarene i planleggingen av de neste øktene

 

2 kommentarer:

  1. Økta i dag gikk veldig fint. Barna var motiverte og jeg fikk gjennomført akuratt som plalagt. Det eneste jeg ikke fikk gjort var frileik på slutten siden vi ikke fikk tid til dette. I dag gjorde jeg litt forksjellig enn jeg jeg pleier fordi jeg sa at barna skulle gå fram og tilbake fra stadion innimellom lekene. Dette gikk veldig bra siden da fikk både barna som liker å gå mer på egenhånd litt av det de ville, og de barna som liker og leke. I tilleg fikk jeg tid til å gå inn å gi indviduelle tilbakemeldiger til alle slik at de kunne forbedre seg. Jeg passet på å gå innom å gi alle tilbakemeldinger slik at alle følte seg inkludert og sett. Veldig fornøyd med økta idag.

    SvarSlett
  2. Oppmøte uke 10: (11 barn) Emilian, Finn, Ingeborg, Johanna, Kacper, Mathilde, Owen, Sara, Sondre, Thomas, Jay

    SvarSlett