Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 15. mars 2022

økt 14, uke 11 gutter 2013, Magnus Bjurstrøm

 

ØKTPLAN

Hva    

       Fotball

Hvor

Wennersborg skole

Hvem    

Gutter 2013

Når    

16.03.2022

Utstyr  

Ball, kjegler, småmål

Mål

Forbedre utøverens ballkontroll gjennom lek og konkurranser

 

Tid

Hva - øvelser

Hvordan - organisering

Hvorfor

Metoder

 

 

 

 

10 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppvarming:

 

 

Stikkball

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rødt og grønt lys med ball

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

innenfor et avgrenset felt får deltakerne lov å kaste på hverandre med softball. Blir man truffet er man ute av spillet til den som traff deg blir truffet. Det er ikke lov å ta mer enn tre skritt med ball. Blir man truffen må man i tillegg til å vente ta 5 spensthopp, pushups eller situps.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gutta skal stå i motsatt ende av rommet med hver sin ball. Som i vanlig rødt og grønt lys, skal de bevege seg mot meg når jeg står med ryggen til og har sagt «grønt lys» og stå helt i ro når jeg snur meg og sier «rødt lys». Det som er annerledes er at guttene skal føre en ball samtidig. Det er viktig at ballen og spilleren er i ro, når jeg har snudd meg og sagt «røst lys». Beinene kan bare benyttes for å ha kontroll på ballen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når du varmer opp, forebygger du skader på både ledd og sener. Oppvarmingen setter fart på blodsirkulasjonen slik at musklene dine tåler mer og reagerer raskere fra første skritt. Prestasjonsevnen øker også betraktelig. Du får også mer lyst til å trene. Den danske kanonballen skaper et vinnerinstinkt som gjør at eleven yter litt mer, og som resulterer i at de blir gode og var, og klar for resten av økta.

 

 

 

 

Rødt og grønt lys med ball, er en morsom lek, som påvirker flere elementer for barna. Reaksjonen er viktig i denne leken, samtidig som det å ha kontroll på ballen. Konkurransepreget i leken vil gjøre det veldig motiverende for barna å fortsette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apemetoden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppdagende læring og

 

 

15 min

 hoveddel

 

Haien kommer med ball

 

Jeg skal dele spillerne i 4 og plassere de i 4 ulike hjørner med hver sin ball. En spiller skal stå i midten uten ball (hai). Hvert lag får velge hvert sitt lagnavn.

 

På signal fra meg begynner lagene å føre ballen rundt haiens område. Alle må føre samme vei. Etter signal fra meg, «Haien kommer!», skal spillerne føre ballen tilbake til eget område uten at haien klarer å ta fra de ballen. De som mister ballen må bli hai, mens de som overlever får en runde til. Jeg kommer til å rullere med hvem som skal være hai. 

 

 

 

Rødt og grønt lys med ball, er en morsom lek, som påvirker flere elementer for barna. Reaksjonen er viktig i denne leken, samtidig som det å ha kontroll på ballen. Konkurransepreget i leken vil gjøre det veldig motiverende for barna å fortsette.

Vise og forklar

Oppgavestyrt læring

 

30 min

Avslutning

Hjørnefotball.

 

 

Vi avslutter med hjørnefotball. Jeg deler inn i 4 lag. Vi spiller og bytter lag hver gang et lag skårer. Dette gir de noe hvilepause samtidig som det er relativt intensivt.

Et bilde som inneholder idrett, sport, gulv, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

 

Hjørnefotball er en morsom vri på kamp delen i fotball. Den tar opp alle momentene en vanlig fotballkamp gjør, men er spennende ettersom det er litt nytt. Avslutter økta med en samling hvor vi tøyer litt og spør gutta hvordan økta var.

 

Oppgavestyrt

Vise og forklar

 

 

 

 

1 kommentar:

  1. en ganske fin økt i dag. barna var flinke å høre på meg så det gjorde at treningen gikk effektiv

    SvarSlett