Aktive Lokalsamfunn

onsdag 23. mars 2022

Oliver, Uke 12, økt 19, Muay thai

 

Navn: Oliver

Dato: 25.03.22

Tid: 17.00-18.00

Målgruppe:  9-12 år

 

 

Mål: lære clinch teknikker +  mer fri clinch

Utstyr: Shin Pads, hansker

Tilstede:4-5 (10-12 år)

Tid: 60 min

HVA

Hvordan/Org-Form

TID

HVORFOR

Oppvarming

Hoppe tau eller løpe

Tøye ut

Shadow boxing

Barna hopper tau på et sted i rommet, hvis de synes dette er utfordrende kan de løpe rolig rundt i sirkel et sted slik at de ikke treffer de som hopper tau. (5 min)

Setter oss i sirkel, jeg viser øvelser som tøyer bein, armer, nakke og mage som de skal gjøre. (5 min)

Shadow boxing, de går rundt i rommet og gjør alt de husker, imens jeg ser på og hjelper 3 min x 2

 

 

16 min

Forebygge skader

Øke presentasjon

Øke motivasjon

Øke kroppstemperatur

Hoveddel

 

clinch

Først begynner vi med at man går to og to sammen, er vi en ekstra går dette barnet sammen med meg. Nå skal vi jobbe med det helt grunnleggende altså og får kontroll på innsiden av armene. Så nå skal de stå i den grunnleggende clinch posisjonen og prøve å kontrollere innsiden, dette skal begge to gjøre, jeg legger også til at de kan sweepe, som gjør at de må tenke raskere. så det blir en liten konkurranse. 3 min x 2

Drikke pause kjapt

Etter dette forsetter vi to og to sammen, bare at nå legger vi inn nye grep som å ta tak i armhulen eller nakken. Også fortsetter de under samme prinsippet, at de skal få kontroll på hverandre, konkurranse. Når den andre har kontroll skal de lære hvordan de også skal greie å komme seg ut av situasjonen. 3 min x 2

Drikke pause kjapt

Nå skal vi prøve på noen sweeps, to og to sammen. Den første vi gjør er at vi skal fange kneet og sweeper. Jeg viser hvordan man gjør også hjelper jeg dem underveis. Vi gjør dette litt deretter går vi rett på free clinch for å se hva de husker.

Etter dette går vi på bag og prøver å knee så hardt vi kan rett fram. Den ene personen holder på baggen og den andre kneer i 30 sek så fort og hardt den kan. Etter 30 sek bytter de hvem som holder og hvem som kneer. Dette gjør vi 3 ganger.

Drikke pause kjapt

Til slutt har vi 70 sit ups og planke konkurranse.

 

 

 

30 min

Lære det grunnleggende innenfor clinch er viktig både for å bygge en sterk kjerne muskulatur og for å kunne utvide sine egenskaper i Muay Thai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avslutt med knær som vil påvirke utholdenhet og styrken hos barna.

Avslutte med sit ups og planke for å påvirke buk og  kjerne muskulatur

Sluttdel

Uttøying, alle tar en øvelser hver også tar jeg en.

Avslutter med litt refleksjon og at vi takker for dagen.

5 min

Avslutte med uttøying, alle velger en øvelse selv slik ay de tenker mer over hva de husker.

 

1 kommentar:

  1. bare tre stykker på trening, så de fikk en bra økt. ble clinch, men la inn litt sparring også. de var flinke

    SvarSlett