Aktive Lokalsamfunn

mandag 7. mars 2022

Økt 18, uke 10, KIF fotball, HeddaRF

Varighet: 90 minutter

Målgruppe: Jenter 12

Utstyr: baller, kjegler, vester, mål

Mål for økten: Påvirke plassering av skudd og pasninger.

Ferdighetsmål: Lære hvordan man skal dempe ball og plassere bedre.

Kunnskapsmål: forstå hvorfor det er viktig å dempe riktig for bedre kontroll.

Holdningsmål: Være positiv å gi hverandre tilbakemeldinger

Periodemål: Forbedre ballkontroll og plassering av ball i pressa situasjoner. Fokusere på bedre samspill mellom jentene med fokus på kommunikasjon i spill.

 

Økt 18 - jenter 12

Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode

20 min

Oppvarming

 

Generell del:

Tripping: Jentene starter å stå på linje i par. Først går en fra paret og tripper frem og tilbake, deretter bytter de. Deretter skal de gjøre det samme baklengs, og bytte på hvilken fot de starter med. 

Deretter ber vi jenten spurte opp til kjegla, ta en pushup og løe tilbake til linja for å bytte med partneren. Det er totalt 10 runder.

Spesiell del:

Skadeforebyggende oppvarming: Plasserer kjegler oppover banen. To rekker ved siden av hverandre hvor de gjør ulike øvelser som vanlig jogg, spark bak og høye knær, utover og innover rotasjon av hofteleddsbøyeren osv

Generell del:

Tripping er en øvelse hvor jentene blir varme i kroppen og samtidig skaper en bedre hurtighet i beina som kan skape fordeler på banen.

Spesiell del: Jeg starter med skadeforebyggende for å legge et godt grunnlag slik at kroppen blir varm som igjen hindrer skader.

-Det er også viktig for å kunne utvikle seg som spiller, da må du mestre det mest grunnleggende. 

-Det er svært viktig å bli varm i kroppen for å unngå skader. Oppvaringen gjør musklene klare til hardere påkjenning.

-Prestasjonsevnen blir forbedret og det skjer en temperaturstigning i kroppen. Dette fører til at blodet og vevsvæsken flyter lettere.

-Sanseinntrykk og konsentrasjonen blir skjerpet.

---------------------------------

-Forebygge skader

-Øker lysten

-Øker prestasjonen

 

G-del: Vise og forklare metoden

S-del: Vise og forklare metoden

1 time

Hoveddel

Lilleper: 4 rundt og 1 i midten

De i midten skal ta ballen fra de rundt. Bytter hver gang ballen blir tatt.

Langpasninger: Jentene går to og to sammen og steller seg med god avstand fra hverandre. Først sentrer de pasninger langs bakken, deretter sentrer de i lufta slik at mottak og demping blir sentralt.

Hattrick: Det er 3 rekker utenfor sekstenmeteren.

Den første i rekken til venstre skal føre ballen mot boksen og avslutte på mål. Deretter skal den i første rekke motta ball fra rekken i midten og sentre tilbake, og deretter skyte på mål. Så går begge inn i boksen og får et innlegg fra den som er i den høyre rekka. Etter man er ferdig roterer man til neste rekke.

 

Scoringstrening: 2 rekker. Trener spiller pasning ut, så kjemper spillerne om ballen og skal skyte på mål. Stå, sitte, mage, rygg.

Kamp i 25 min. Deler laget i to og spiller på store mål.

I lilleper er også pasninger og plassering av pasningene sentralt hvor og mer stressene siden du er i en mer uoversiktlig situasjon. Dette gir grunnleggende egenskaper og kunnskaper for å kunne mestre sporten.

Langpasninger er vitkig for plassering av ball, og viktig for å forbedre mottak, demping og krafttilpasning. 

Hattrick er viktig for å forbedre skudd, innlegg og plassering av ball. Jentene må også utføre skudd hyppigere og mer kontrollert i denne øvelsen.

Jeg har scoringstreing fordi det er viktig at jentene får øvd på plassering av ball. I tillegg får de øvd mens det er press imot, og i en mer stressende situasjon. De får også testet seg i reaksjon og hurtighet, siden spillerne ikke kan se når jeg kaster ut ballen.

Vi spiller kamp for å få god trening på teknikk samtidig som at det er kondisjonstrening. I tillegg får jentene øvd seg mer på samarbeid og treffsikkerhet av pasninger. Konkurransen fører til høyt engasjement og god fysisk trening.

Lilleper: oppdagende læring

Langpasninger: vise og forklare

Hattrick: vise og forklare

Scoringstrening: oppdagende læring

kamp: oppdagende læring

5 min

Avslutning

Uttøying 5 min:

 

Bakside lår og legg

 

 

Innside lår

 

 

 

Setemuskel

 

Framside lår

-For å roe ned kroppen og senke pulsen.

-Tøying er viktig fordi det avspenner kroppen og forhindrer at musklene blir støl og stiv etter trening.

-Du restituerer fortere og spenner av

-Tøying øker bevegeligheten i muskler og ledd som gir fleksibilitet

- Det gir bedre blodsirkulasjon

Ape metoden

 


1 kommentar:

  1. Økten på tirsdag gikk veldig bra og det meste gikk som planlagt. Ungene gjorde som de skulle og kom også med innspill på at de ønsket å gjøre en øvelse mer da de syns dette var gøy. Derfor første det til justeringer i planen hvor vi heller utførte en øvelse lenger og droppet hattrick som vi egentlig hadde planlagt. Vi hadde likevel en annen skuddøvelse, og deltok selv i denne øvelsen slik at jentene fikk enda mer konkurranseinstinkt og gjorde alt for å vinne i øvelsen. Siden vi gjorde justeringer fikk vi ikke spilt kamp så lenge som planlagt, men jentene var likevel veldig fornøyde.

    SvarSlett