Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 26. mars 2019

øktplan uke 13 - KIFj07

Navn: Mari Nedregård og Anna Røste 
Dato: 26.03.19
Tid: 19-20
Målgruppe: Jenter 11år 
Sted: Madsebakken
Utstyr: Kjegler, fløyte, stoppeklokke, kortstokk, matter
Gruppen er bestående av spillere som er 10-11 år gamle. De ligger på forskjellige nivåer og har forskjellig motivasjon når det kommer til fotball og hvorfor de er med å trene.
Mål for økten: Bedre den utholdende styrken i de store muskelgruppene.
Kunnskapsmål: jentene skal få et innblikk i et øvelsesutvalg man kan bruke til å trene styrke ved senere anledninger.

Holdningsmål: jentene skal oppleve samarbeid innad i paret, og de skal motivere og hjelpe hverandre til å få til øvelsene riktig.

Momenter: Spesielt viktig: Knær over tær – riktig teknikk i utførelsen av øvelsene!Dette er den siste økten vi skal ha med jentene. Noe som er litt trist. Vi vil vise jentene forskjellige måter å bruke styrketrening på og at det kan være gøy når vi har litt variasjon.

Vi starter økten med å samle jentene og fortelle hva vi har planlagt og hvilke forventinger vi har til jentene og hvilket fokus vi vil de skal ha.Oppvarming
Ca. 10min

Spilleklar variant i trapp

Ø  Gå vanlig
Ø  Gå med 1 trappetrinn mellom
Ø  Lyske ut
Ø  Lyske inn
Ø  Knebøy i hvert andre trinn
Ø  Løpe, innom hvert trinn
Ø  Løpe annethvert trinn

Spenst
Ca. 10min

Spenstøvelser i trapp

Ø  Hopp med samlede ben; hvert trinn
Ø  Hopp med samlede ben; annethvert trinn
Ø  Hinkehopp; hvert trinn
Ø  Hopp med samlede ben; 2 frem 1 tilbake
TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR        
Vi har valgt å sette opp disse «stafettene» fordi det både er morsomt, og effektivt. Man påvirker styrken både på vei opp, og når man gjør øvelsene. Det er en fin metode for å skape motivasjon og variasjon.
På denne måten ønsker vi å gi jentene en ordentlig innføring i hvordan man kan trene styrke på en morsom og effektiv måte. Derfor har vi lagt opp til partnerstyrke for å gi økt motivasjon.
Den første runden vil vi gå igjennom alle øvelsene. Vi viser øvelsen først så gjør jentene det samtidig mens vi går rundt og sikrer at de utfører med riktig teknikk.
Etter vi har fått avklart øvelsene setter vi opp slik at de utfører øvelsene i 45sek for så å ha 15 sek pause mellom hver øvelse. Dette gjør vi 3 ganger.

En runde er stipulert til ca. 6min.
Mellom settene har vi en 1,5 min pause før vi begynner på ny runde. i første omgang har vi mest fokus på å utføre øvelsene med rett teknikk!


Tøye på muskler som er sentrale i hoveddelen. Det er viktig for å være med på å forebygge skader og å opprettholde bevegeligheten.


25minHoveddel
 Del 1
Par- øvelser

-Slepe den andre stående over langsiden 6 ninja-spark; så tilbake

-sitte på ryggen over langsiden(GÅ!),
8 situps

-froske- hopp/hoppe bukk til andre siden
8 knebøy


-holde hender, den ene rygger mens den andre holder igjen
- 5 pushupsStyrkesirkel
del 2Vi setter sammen par Det skal være ca. lik styrke/vekt. Vi setter sammen i «team» med 2 par, altså 4 personer.

Alle parene starter nede på langsiden, og de skal komme seg over til andre siden av hallen på den måten jeg sier. Når de har kommet over skal de utføre det antall og den type øvelsen som jeg har gitt beskjed om. Vi kommer til å være tydelig på at det IKKE er konkurranse enda. Når de skal tilbake igjen bytter de plass.


Jentene går sammen to og to på en matte. Samler seg i en halvsirkel rundt meg og Mari.

Øvelser:

·       Planke med klapp
·       Nordic hamstring
·       Knebøy med klapp
·       Benheving med en som dytter
·       Planke, slippe beina
·       Situps med klapp
·       Hopp over, planke
·       Knebøy med spark over, «ninja» 

A

Vise og forklare3min
Avslutningsdel
Holdetid: 15sek

          - Fremside lår
         - Bakside lår og legg
         - Bakside legg
         - Sete
    Stående strekking
Apemetoden


1 kommentar:

  1. dette ble en litt "spesiell" økt, siden det var siste økten med jentene. Vi fulgte planen og jeg følte vi hadde god kontroll på de både under oppvarmingen og hoveddel. Trappedelen gikk som planlagt og som sagt tidligere har jentene hatt stor utvikling her.
    Vi gjennomførte 1 runde på styrkesirkelen. Her jeg at de fleste hadde veldig god innsats og fulgte med på det vi sa så dette fungerte veldig bra. Resten av økten ble brukt til å "si hade" osv, jeg og anna fikk blomster og kort som jentene hadde skrivd noen ord om oss på. Dette var veldig koselig. vi avsluttet med å ta et fellesbilde av alle jentene med oss og alle jentene fikk komme å gi oss en hadeklem.
    Flere av jentene virket litt lei seg for at vi ikke skulle fortsette og dette var å veldig koselig da de viste at de virkerlig har satt pris på oss. Jeg er veldig glad for at vi fikk trene det laget og det blir litt rart å ikke komme på trening med de mer.

    SvarSlett