Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 12. mars 2019

ØKTPLAN FOR KOREOGRAFI JR POM ELITE
Navn: Matilde Heggeli
Dato: 13.03.19
Sted: Studio 3 kbghallen
Varighet: 1 time og 15 min
Målgruppe: Junior elite
Utsyr: høyttaler, PC




Hovedmål: Perfeksjonere rutine, og kjøre fullt ut med spesielt fokus på det som er pirket.
Holdningsmål: jeg skal være positiv, tålmodig og samarbeide med jentene
Kunnskapsmål: At jentene skal bli bevisst på feil, og luke dem bort.



En innledning og forklaring på hvordan vi gjør det:

På Pom Junior Elite har vi som regel at på tirsdager skal man komme relativt varmet opp, fordi 1 time og 15 min er ikke mye tid å lære koreografi på. Jeg kjører derfor svært lite oppvarming. Og frem til desember så handler månedene om å lage en rutine, så etter jul begynner vi å pirke den til hver minste detalj og kjøre den mange ganger. Men da er det viktig nå disse månedene å få laget en rutine, og noen deler er vanskeligere å lage og lære bort enn andre. Derfor må jeg bruke den tiden jeg har på koreografi. Styrke, teknikk og utholdenhet skjer i en annen time.

Nå etter jul blir det mye perfeksjonering og tirsdags treningene er ganske like. Ettersom det tar lang tid å perfeksjonere en hel dans. Og vi må kjøre den mange ganger, for at alt skal sitte 100% til NM. 
NM i år får junior er på veldig høyt nivå, og vi jobber derfor kun med dansen på disse treningene, for at alt skal bli best mulig frem til det. Og det tar ikke bare 1 trening og gjøre dette, men flere uker.

Jeg er derfor nødt til å være noe mer streng, og jeg kommer ikke til å gi slipp på en del i dansen om den ikke blir slik jeg vil. Jentene og jeg har hatt samtale om hvordan vi vil treningene skal være, og vi har god kommunikasjon om de syntes noe ikke funker eller noe funker. Og de vet at når jeg er streng så er det kun fordi jeg har så lyst at de skal gjøre det bra og jeg vet at de kan gjøre det bra, ettersom vi har satt oss høye mål.

Kort oppsummering av hvordan øktene vil være fremover:
- De kommer ganske ferdig oppvarmet, men jeg gir de noen runder til å kjøre dansen med økende intensitet, for å kjenne litt på hvordan det kjennes.
- Vi blir så enige om hvilken del de eller jeg ser må perfeksjoneres. Vi deler oss ofte så i to, også har alle en partner. Den ene halvdelen av gruppa, kjører delen som skal perfeksjoneres ett par ganger. Så går de til partner og får kommentar på det som var bra og det som kan bli bedre.  
- Vi er i par, fordi det er vanskelig for meg å se alle feil hos alle. Og jentene er på ett nivå hvor de selv klarer å se feil lett.
- Jeg kommer så med kommentarer ,til ting jeg mener kan bli bedre.
- Så kjører de som har fått kommentarer igjen, og retter opp det de har fått tilbakemelding på. 
-Deretter gjør vi samme greia bare med den andre i paret.
- På slutten av økta kjører alle hele dansen 3-5 ganger. Med spesielt fokus på alle kommentarer de har fått iløpet av timen. 

ØKTPLAN 
Tid
Hva
Hvordan 
Hvorfor 
Metode
1-      2 min
INNLEDNING

- Samle alle
- gjennomgang av hva vi skal
-opprop


-Samle alle i en sirkel eller bare høre hvem som ikke er der


Jeg gjør dette for å få kontroll på hvem som er der, gi jentene et overblikk over hva vi skal.
3 min
 Generell oppvarming:

Kjører rutina som oppvarming, men kun markering. Det vil si at armer og piruetter er 100%, men hopp og mer eksplosive elementer skjer i spesiell del. 
     
- 

        Bruker store muskelgrupper, men får samtidig tøyd ut slik at en blir varm til pom hopp
Den gjøres 1 gang



.
VI kjører rutine som oppvarming, fordi frem mot NM så ligger fokuset 100% på å lære seg og perfeksjonere rutina. Derfor må vi kjøre den mest mulig, og da er det veldig gunstig å bruke den som oppvarming.
Situasjonsbetinga
3 min
Spesiell del:
Kjører nå rutina med armer, piruetter og de hoppene de kjenner for. Alle må gjøre minst to hopp

-        
Jeg forklarer hva de skal kjøre og ikke kjøre.  

-        

Her øker vi intensiteten og spesifiserer godt mot steder det trengs å være varm. Og kjører ca 2 hopp ihvertfall iløpet av rutina. 
Situasjonsbetinga
60 minutter
HOVEDDEL 

Koreografi pirk


























Koreografi kjøring








     -Jeg forteller hvilken del av sangen vi skal jobbe med
     -Vi begynner med plasseringer

     -Deler opp koreografien

     -Tar det steg for steg

      -Repeterer helt til det sitter-Spør om de har spørsmål

     -Jeg stopper musikken, om det skjer en feil og vi må starte på nytt. 

- Når delen er lært setter vi det sammen, med resten som er før  
     -Tilslutt filmer vi, og legger ut på gruppen
       




Vi har ulike måter å pirke på og jeg ser ann der og da hvilken måte vi bruker, i hovedsak går det bare ut på at vi deler gruppa i to og pirker hverandre.




- Under koreografi kjøring, gjør jentene alt 100%. Jeg sitter foran i midten og observerer, og noterer meg feil. Vi går gjennom det etterpå. 
Vi pirker for å perfeksjonere og få bort tullefeil. Her må jeg være litt strengere, for at ting skal bli gjort ordentlig. men dette har vi rutiner på, og jentene vet at når jeg kommer med kommentarer så er det ikke noe som går på de som perso, men dette er forå at vi skal bli best mulig. Og det vet de, og jeg minner de på det ofte.




Hel del metoden

Og situasjonsbetinget
5
min
AVSLUTNING 

-Snakker sammen om hvordan økten har vært imens vi tøyer

-         Tøyer lysken i 2 min
-         Tøyer baksidelår i 2 min
-         Tøyer fremsidelår 30 sek på hver bein

Vi samles i en sirkel.
Jeg eller forteller øvelse, også kan vi snakke litt om økten imens vi tøyer om det trengs, eller bare tøye.


Dette gjør jeg for å oppsummere og høre eventuelle tanker. Jeg tøyer for at jenten skal strekke ut musklene som nå er spente, og for at de skal få noe avspenning på slutten
Situasjonsbetinget

1 kommentar:

  1. Økten var bra. Jentene virker veldig klare for NM nå, de er gira, forberedt og sterke. Jeg er veldig fornøyd, med innsatsen jeg har lagt i dette laget. Og måten vi har skapt ett bra miljø, på treninger og ellers. Neste uke blir siste treningene før NM, da vil vi avslutte hver trening med en mental trenings bit. Ettersom jeg har fått tilbakemelding på at de syntes dette funker bra.

    SvarSlett