Aktive Lokalsamfunn

onsdag 20. mars 2019











NAVN: Jenny Sørby
DATO: 21. 03.19

HOVEDMÅL: Jobbe med duellspill, presisjon i pasninger og påvirke forståelsen- og spilleferdighetene i duellspill.
FERDIGHETSMÅL: Barna skal bli tryggere med ball i fart, føle at de har mer kontroll og få en bredere forståelse for spillet.
HOLDNINGSMÅL: Gjennom ulike teknikkøvelser skal barna føle at de er i et trygt miljø, og oppleve håndballtreninger som gøy. 

STED/TID: Vestfossen Flerbrukshall, kl 17.30-19.00.
ALDER: J08


TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
3 min
Introduksjon
Vi samles i en sirkel. Jeg presenterer meg selv, og forteller mine tanker om håndballøktene vi skal ha fremover.
Skaper samhold, motivasjon og trygghet
Ca 15 min

Generell oppvarming:

Sisten med håndballen.

















Basket med en vri




Det er vanlig sisten, bortsett fra at det er 1 håndball som skal bli spilt rundt på laget. Den spilleren som holder ballen er «fri» og kan ikke bli tatt av den som er sisten. Det er viktig å spille ballen og få en forståelse av hvor ballen bør være til rett tid. Altså de personene som er utsatt bør ha ballen, og her blir spillerne utfordret på blant annet forståelse.


Barna skal spille vanlig basket - bare med håndballregler. Men man får ikke poeng ved at man får ballen opp i kurven. Man får kun poeng dersom man skyter ballen på basketflaten, og en annen på laget tar imot ballen igjen.  


• Øke motivasjonen
• Øke prestasjonsevnen
• Hindre skader
----------------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
- Blodet og vevsvæsken flyter lettere
- Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere
- Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
- Nerveimpulsene går raskere
- Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
- Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå.
Vise og forklare
Ca 5 min


Spesiell del:
-kaste to og to

Barna stiller seg opp langs langsiden og begynner og kaste to og to. Dette er viktig for resten av økta, ettersom den inneholder flere kastøvelser. Øve på å kaste bak rygg.

Vise og forklare
60 min
Hoveddel:
Kastøvelser:
-Kaste med tanken om at det skal gå kjapt






-Kaste bak, og bak beina











Finte på to backrekker









4 mot to i trekant














Kaste og legge opp i 3 backrekker
















Jugge bevegelse






















Spill på 1 mål – 3 feil.














Barna skal kaste to og to, men de skal nå jobbe med fokus på at ballen skal gå fort, samt at høy arm er viktig. Jobber 20 sek om gangen.


For at det skal være litt morsomt å kaste, så skal barna få prøve en morsom kastvariant. Denne varianten brukes ikke mye i spill, men det er fortsatt viktig for forståelsen, samt det er gøy.





To backrekker, og to i forsvar på hver sin back. Barna skal utføre en finte på forsvarsspilleren, og skyte på mål. Så går hun tilbake i rekka igjen.






4 angrepsspillere, derav 1 linje. Utespillerne står i trekant, og linjespilleren inni denne trekanten. Forsvarsspillerene står rundt linja og skal sørge for at ikke linja får noe innspill. Linja skal prøve å få innspill, og utespillerne skal prøve å sentre inn til linja.




Barna deler seg på 3 backrekker, med 1 ball på hele gruppa. Ballen starter på høyre side, som kaster til midt. Midten tar imot, og legger opp til venstre backen. Venstre kaster en lengre pasning over til høyre side igjen. Og slik foregår øvelsen. Når man har kasta fra seg ballen, går man til den rekka dit man kasta.



Barna stiller seg opp på 3 backrekker. Midten starter med ballen og sentrer gjennom en gang, så skal de sette i gang juggebevegelsen. Midten sentrer til v.back, og får igjen ballen idet hun beveger seg mot venstre siden. Hun kaster så til høyrebacken. Venstre backen har da beveget seg inn mot midten, får igjen ballen av høyre og hopper opp og skyter. Gjøres først uten forsvar, og så med forsvar. Hvis dette går fint så tar vi med linje, hvis ikke sparer vi det til neste gang.






Gruppa deles i to og skal spille vanlig spill, bare at det er på et mål og ikke to. Når angrepet får 3 feil (gjelder håndballregler og bomskudd), bytter forsvar og angrep. Spillerne skal prøve å gjøre juggebevegelsen vi øvde på i forrige øvelse. Istedenfor at jeg sier ifra hva de skal gjøre blir de nå utfordret til å sette i gang bevegelsen på egenhånd.


Hurtig ballspill vil være viktig i kampsituasjon, og her vil barna lære å ha mer kontroll og venne seg til ballfart.




Dette er en morsom øvelse, og gjøres mest for gøy. Jeg fikk inntrykk av at barna syntes «triks» med ballen var kult, og det her en variant som allikevel er fornuftig å kunne. Det skaper også forståelse for flyt i pasninger.




Barna skal øve på dueller som de kan bruke i spill. Finter er viktig for å bli gode 1 mot 1, men også for å trekke på seg to spillere og skape rom til nestemann. 







Dette gjør at utespillerne må utfordre forsvaret, og også øve på tempo i kast. Dette er en øvelse som forbereder utøverne for dueller i angrep.







Dette er for å videreutvikle pasning og mottak i fart. Dette blir også en inngang til fart og angrep. Kast og mottak legger grunnlaget for angrepet og derfor er det viktig å øve på fart inn mot ball. Dette er også en relevant øvelse for ballforståelse. Vi skal nå øve på å få mer flyt i øvelsen enn vi hadde forrige gang vi gjorde den.





Dette er en bevegelse som brukes ofte som trekk i kamp. Her vil presisjon av kast og mottak være avgjørende. Vi har gjort denne øvelsen tidligere i år, så nå skal vi teste om barna har hatt en utvikling av ballforståelse og overblikk, samt pasninger. 

















Ettersom vi kun har halve hallen så spiller vi på et mål. Dette gjør det i grunn enklere for meg som trener å gripe fatt i enkelt situasjoner, og kan enklere korrigere spillet. Vi skal bruke litt lenger tid på dette enn vi gjorde forrige gang, sånn at vi kan gå igjennom ulike momenter som skjer i spillet.

Vise og forklare
5 min
Kort samtale om hvordan det har vært. Tøye.
Samles i sirkel:
Vi gjennomfører enkle tøyingsøvelser, samtidig som de kan fortelle sine tanker om økta.
Gjøres for å ha en rolig avslutning på økta, og for at barna kan komme med innspill dersom de har noen tanker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar