Aktive Lokalsamfunn

torsdag 21. mars 2019

Nora K. Svømmeskolen Delfinkurs 21.03.2019 (Økt 10/14)


Hovedtrener: Nora Kittelsen
Målgruppe: Barn 8-10 år (delfinparti)
Utstyr: Plate, pullboy
Dato: Hver torsdag (21.mars)
Sted: Kongsberg Svømmehall
Tid: 60min (16:00-17:00)
Mål: Øve på 50metereTid
Hva
Hvordan
Hvorfor
5 min
Oppstart
Hilse, opprop.

Denne oppstarten er helt fast og har blitt en kjent rutine for svømmerne. Dette er viktig for å gjøre de mentalt klare for økta. Vanligvis har mange hatt det travelt på vei til svømming, for så tull og tøys i garderoben - og er vanligvis ganske lite rolige ved oppmøte. Når vi da har gått gjennom denne rutinen og skal hoppe i vannet, er de i mye større grad klare for økten.

15 min
Oppvarming/ repetisjon.
5 min per sv.art
Rygg (5 min)
25m R bein armer nede
25m R bein armer pil
50m R sammensatt rolig

Crawl (5 min)
25m CR bein armer nede
25m CR bein armer pil
50m CR bein plate
50m CR sammensatt rolig

Bryst (5 min)
50m BR bein armer nede, pust+bein
50m BR bein plate
50m BR sammensatt rolig, fokus glifase
Det som skjer i kroppen når vi varmer opp er at der skjer en økning i reaksjonevnen, konsentrasjonsevnen og motivasjonen til å trene. Oksygen blir transportert rundt i kroppen raskere, og transporten av næringsstoffer ut til musklene går raskere. Nerveimpulsene og de kjemiske reaksjonene i kroppen er mer alerte. Muskler, ledd, senere og bindevev blir smidigere, noe som forebygger skader.

Denne oppvarmingen er en oppvarming jeg liker å bruke på dette nivået på svømmeskolen. Den er allsidig og variert. Alt er ting de kan og er trygge på, og per svømmeart får jeg inn en økning i vanskelighetsgrad og intensitet. Etter denne oppvarmingen har vi både repetert det de allerede har lært, så de har det friskt i minne på starten av hver svømmetrening - og de er fysisk og mentalt klare for svømmingen uavhengig av hva vi skal ha fokus på akkurat den økten.

20 min
Hoveddel

Nå har vi jo byttet over fra tverrsida til langsida, så vi har to 25m-baner til rådighet. Det endrer treninga litt. Denne treninga skal vi har fokus på baneorden og 50-metere.

2x50m CR->R, komme inn mot veggen på magen, ta i veggen, vippe over på ryggen.
Litt pause for å øve på frie saltovendinger
2x50 CR->R, med saltovending på veggen.

BR-oppbygning

Å ha noen klare kjøreregler for hvordan man svømmer sammen i bane er veldig viktig når de unge svømmerne kommer rett fra tverrside-tankesett, der alle svømmer ved siden av hverandre. Jeg har en fast rekkefølge på når de skal starte, de starter med 5 sekunders mellomrom mellom hverandre og holder seg på høyreside. 50 metere med crawl første 25 og rygg andre 25, med saltovending på andre siden er den enkleste øvelsen for å bli vant til både baneorden og saltovending i en 50 på.10 min
Stuping ++
3x stup+25 hver.
Alltid stuping i løpet av en trening, viktig å holde det vedlike.
5 min
Fribading
De siste minuttene til å gjøre hva de vil.
Gleder seg til neste svømming etter fribading hver gang!1 kommentar:

  1. Dette ble en bra økt. Vi fikk gjennomført mange 50metere og svømmerne ble gode på baneorden. Mer bryst enn planlagt, men da fikk vi tatt flere fluer i en smekk.

    SvarSlett