Aktive Lokalsamfunn

torsdag 21. mars 2019

Nora K. Svømmeskolen Delfinkurs 31.01.2019 (Økt 4/14)


Hovedtrener: Nora Kittelsen
Målgruppe: Barn 8-10 år (delfinparti)
Utstyr: Plate, pullboy
Dato: Hver torsdag (31.januar)
Sted: Kongsberg Svømmehall
Tid: 60min (16:00-17:00)
Mål: Bli bedre på brystbeinspark og saltovendingTid
Hva
Hvordan
Hvorfor
5 min
Oppstart
Hilse, opprop.

Denne oppstarten er helt fast og har blitt en kjent rutine for svømmerne. Dette er viktig for å gjøre de mentalt klare for økta. Vanligvis har mange hatt det travelt på vei til svømming, for så tull og tøys i garderoben - og er vanligvis ganske lite rolige ved oppmøte. Når vi da har gått gjennom denne rutinen og skal hoppe i vannet, er de i mye større grad klare for økten.

15 min
Oppvarming/ repetisjon.
5 min per sv.art
Rygg (5 min)
25m R bein armer nede
25m R bein armer pil
50m R sammensatt rolig

Crawl (5 min)
25m CR bein armer nede
25m CR bein armer pil
50m CR bein plate
50m CR sammensatt rolig

Bryst (5 min)
50m BR bein armer nede, pust+bein
50m BR bein plate
50m BR sammensatt rolig, fokus glifase
Det som skjer i kroppen når vi varmer opp er at der skjer en økning i reaksjonevnen, konsentrasjonsevnen og motivasjonen til å trene. Oksygen blir transportert rundt i kroppen raskere, og transporten av næringsstoffer ut til musklene går raskere. Nerveimpulsene og de kjemiske reaksjonene i kroppen er mer alerte. Muskler, ledd, senere og bindevev blir smidigere, noe som forebygger skader.

Denne oppvarmingen er en oppvarming jeg liker å bruke på dette nivået på svømmeskolen. Den er allsidig og variert. Alt er ting de kan og er trygge på, og per svømmeart får jeg inn en økning i vanskelighetsgrad og intensitet. Etter denne oppvarmingen har vi både repetert det de allerede har lært, så de har det friskt i minne på starten av hver svømmetrening - og de er fysisk og mentalt klare for svømmingen uavhengig av hva vi skal ha fokus på akkurat den økten.
20 min
Hoveddel

Brystfokus
Forskjellige drills med brystbeinspark. Starter med det helt enkleste, brystbeinspark på magen med armene nede. Så med armene på plate, armene i streamline, så armtak. Gjennom hele delen er det viktig å holde fokus på rytmen vi ønsker å innarbeide; gli - pust - arm - bein - gli.

Saltovending-fokus
Starter med at alle er ute i vannet med god plass rundt seg, her skal de i sitt eget tempo gjøre ti saltoer fritt i vannet. Så øver vi på salto med fart fra vegg, eller med fart fra fraspark i bunn på grunna. Så kjører jeg noen drills og øvelser med de som sliter med saltoen. Til slutt jobber vi med ordentlig salto med fraspark på vegg ut i pil.

Bryst er noe av hovedfokuset på delfin, så det er naturlig å bruke mye tid på innlæring og terping av den svømmearten og de forskjellige elementene det innebærer. Viktig med oppbygning.

Å ha en solid saltovending er også en stor fordel når de kommer opp på Hai-kurs. Det er viktig å innlære den tidlig hos svømmerne, og det er ikke spesielt vanskelig å finpusse på den når de først har knekt koden med hvordan det gjøres.


10 min
Stuping ++
3x stup+25 hver.
Alltid stuping i løpet av en trening, viktig å holde det vedlike.

5 min
Fribading
De siste minuttene til å gjøre hva de vil.
Gleder seg til neste svømming etter fribading hver gang!

1 kommentar:

  1. Denne økten ble veldig fin. God progresjon hos mange svømmere på bryst. En god bit med saltovending-øving også, fikk gitt god oppfølging av alle svømmerne.

    SvarSlett