Aktive Lokalsamfunn

torsdag 21. mars 2019

Nora K. Svømmeskolen Delfinkurs 7.02.2019 (Økt 5/14)


Hovedtrener: Nora Kittelsen
Målgruppe: Barn 8-10 år (delfinparti)
Utstyr: Plate, pullboy
Dato: Hver torsdag (7. februar)
Sted: Kongsberg Svømmehall
Tid: 60min (16:00-17:00)
Mål: Øve crawlteknikk og bølgeteknikkTid
Hva
Hvordan
Hvorfor
5 min
Oppstart
Hilse, opprop.

Denne oppstarten er helt fast og har blitt en kjent rutine for svømmerne. Dette er viktig for å gjøre de mentalt klare for økta. Vanligvis har mange hatt det travelt på vei til svømming, for så tull og tøys i garderoben - og er vanligvis ganske lite rolige ved oppmøte. Når vi da har gått gjennom denne rutinen og skal hoppe i vannet, er de i mye større grad klare for økten.

15 min
Oppvarming/ repetisjon.
5 min per sv.art
Rygg (5 min)
25m R bein armer nede
25m R bein armer pil
50m R sammensatt rolig

Crawl (5 min)
25m CR bein armer nede
25m CR bein armer pil
50m CR bein plate
50m CR sammensatt rolig

Bryst (5 min)
50m BR bein armer nede, pust+bein
50m BR bein plate
50m BR sammensatt rolig, fokus glifase
Det som skjer i kroppen når vi varmer opp er at der skjer en økning i reaksjonevnen, konsentrasjonsevnen og motivasjonen til å trene. Oksygen blir transportert rundt i kroppen raskere, og transporten av næringsstoffer ut til musklene går raskere. Nerveimpulsene og de kjemiske reaksjonene i kroppen er mer alerte. Muskler, ledd, senere og bindevev blir smidigere, noe som forebygger skader.

Denne oppvarmingen er en oppvarming jeg liker å bruke på dette nivået på svømmeskolen. Den er allsidig og variert. Alt er ting de kan og er trygge på, og per svømmeart får jeg inn en økning i vanskelighetsgrad og intensitet. Etter denne oppvarmingen har vi både repetert det de allerede har lært, så de har det friskt i minne på starten av hver svømmetrening - og de er fysisk og mentalt klare for svømmingen uavhengig av hva vi skal ha fokus på akkurat den økten.
20 min
Hoveddel

Crawlteknikk
Starter med litt pullboy. Så går jeg over på diverse CR drills og morsomme måter å øve crawl på.

Bølge
Øve med og uten svømmeføtter. Armer nede, armer til siden, armer oppe, armer i pil. Bølge under vann, bølge med fraspark, store bølger, små bølger, bølge på ryggen. Jobbe gjennom.
 Å bruke pullboy på de yngre svømmerne er lurt med tanke på stabilisering av kjernemuskulatur. Jeg har en del øvelser i banken med morsomme og lærerike CR drills som barna liker og får mye ut av.

Svømmeføtter er et veldig nyttig verktøy når vi øver på bølge. Det er fordi da kjenner de mer på motstanden og dermed hvordan bølgen må komme fra hele kroppen, for da følger bare beina etter.

10 min
Stuping ++
3x stup+25 hver.
Alltid stuping i løpet av en trening, viktig å holde det vedlike.

5 min
Fribading
De siste minuttene til å gjøre hva de vil.
Gleder seg til neste svømming etter fribading hver gang!

1 kommentar:

  1. Denne økten fungerte fint. Crawlteknikk-biten ble bra, mye gode trener->utøver samtaler og tilbakemeldinger. Bølge-biten gikk også fint. Noe krøll med at det ikke er nok svømmeføtter til alle barna samtidig, så vi delte opp i to grupper og byttet på.

    SvarSlett