Aktive Lokalsamfunn

torsdag 21. mars 2019

Nora K. Svømmeskolen Delfinkurs 21.02.2019 (Økt 7/14)


Hovedtrener: Nora Kittelsen
Målgruppe: Barn 8-10 år (delfinparti)
Utstyr: Plate, pullboy
Dato: Hver torsdag (21.feb)
Sted: Kongsberg Svømmehall
Tid: 60min (16:00-17:00)
Mål: Ryggteknikk og introdusering av butterflyTid
Hva
Hvordan
Hvorfor
5 min
Oppstart
Hilse, opprop.

Denne oppstarten er helt fast og har blitt en kjent rutine for svømmerne. Dette er viktig for å gjøre de mentalt klare for økta. Vanligvis har mange hatt det travelt på vei til svømming, for så tull og tøys i garderoben - og er vanligvis ganske lite rolige ved oppmøte. Når vi da har gått gjennom denne rutinen og skal hoppe i vannet, er de i mye større grad klare for økten.

15 min
Oppvarming/ repetisjon.
5 min per sv.art
Rygg (5 min)
25m R bein armer nede
25m R bein armer pil
50m R sammensatt rolig

Crawl (5 min)
25m CR bein armer nede
25m CR bein armer pil
50m CR bein plate
50m CR sammensatt rolig

Bryst (5 min)
50m BR bein armer nede, pust+bein
50m BR bein plate
50m BR sammensatt rolig, fokus glifase
Det som skjer i kroppen når vi varmer opp er at der skjer en økning i reaksjonevnen, konsentrasjonsevnen og motivasjonen til å trene. Oksygen blir transportert rundt i kroppen raskere, og transporten av næringsstoffer ut til musklene går raskere. Nerveimpulsene og de kjemiske reaksjonene i kroppen er mer alerte. Muskler, ledd, senere og bindevev blir smidigere, noe som forebygger skader.

Denne oppvarmingen er en oppvarming jeg liker å bruke på dette nivået på svømmeskolen. Den er allsidig og variert. Alt er ting de kan og er trygge på, og per svømmeart får jeg inn en økning i vanskelighetsgrad og intensitet. Etter denne oppvarmingen har vi både repetert det de allerede har lært, så de har det friskt i minne på starten av hver svømmetrening - og de er fysisk og mentalt klare for svømmingen uavhengig av hva vi skal ha fokus på akkurat den økten.
20 min
Hoveddel

Rygg
Jobber helt ned fra fraspark med streamline på rygg. Setter på beinspark. Jobber med pullboy. Armtak-teknikk (lillefinger, nedtrekk).

Butterfly
Bare introduksjon. Gjennomgår på land, de prøver ut bevegelsesmønsteret på land. Får hoppe uti å prøve et par tak for å se hvordan det er.

Legger inn en rygg-teknikk bit for å holde det ved like. Ser også at det er mye som er enkelt å rette på som vi aldri får tatt, så setter av en egen bolk til rygg teknikk.

På tide å introdusere butterfly. Første gangen er det bare viktig at de vet at bølge er beinsparket og hvordan armene skal bevege seg. Hvordan armtak og beinspark henger sammen tar vi neste trening. Alle skal vite hva butterfly er på slutten av treninga.

10 min
Stuping ++
3x stup+25 hver.
Alltid stuping i løpet av en trening, viktig å holde det vedlike.
5 min
Fribading
De siste minuttene til å gjøre hva de vil.
Gleder seg til neste svømming etter fribading hver gang!


1 kommentar:

  1. Ingen øktplan på økt 6/14 fordi da var jeg ikke på jobb (vikar har eget opplegg). Butterfly gikk fint! De syntes det var gøy, men vanskelig selvfølgelig. Vi følger opp på neste trening.

    SvarSlett