Aktive Lokalsamfunn

torsdag 21. mars 2019

Nora K. Svømmeskolen Delfinkurs 14.03.2019 (Økt 9/14)


Hovedtrener: Nora Kittelsen
Målgruppe: Barn 8-10 år (delfinparti)
Utstyr: Plate, pullboy
Dato: Hver torsdag (14.mars)
Sted: Kongsberg Svømmehall
Tid: 60min (16:00-17:00)
Mål: Utvikle butterflyTid
Hva
Hvordan
Hvorfor
5 min
Oppstart
Hilse, opprop.

Denne oppstarten er helt fast og har blitt en kjent rutine for svømmerne. Dette er viktig for å gjøre de mentalt klare for økta. Vanligvis har mange hatt det travelt på vei til svømming, for så tull og tøys i garderoben - og er vanligvis ganske lite rolige ved oppmøte. Når vi da har gått gjennom denne rutinen og skal hoppe i vannet, er de i mye større grad klare for økten.

15 min
Oppvarming/ repetisjon.
5 min per sv.art
Rygg (5 min)
25m R bein armer nede
25m R bein armer pil
50m R sammensatt rolig

Crawl (5 min)
25m CR bein armer nede
25m CR bein armer pil
50m CR bein plate
50m CR sammensatt rolig

Bryst (5 min)
50m BR bein armer nede, pust+bein
50m BR bein plate
50m BR sammensatt rolig, fokus glifase
Det som skjer i kroppen når vi varmer opp er at der skjer en økning i reaksjonevnen, konsentrasjonsevnen og motivasjonen til å trene. Oksygen blir transportert rundt i kroppen raskere, og transporten av næringsstoffer ut til musklene går raskere. Nerveimpulsene og de kjemiske reaksjonene i kroppen er mer alerte. Muskler, ledd, senere og bindevev blir smidigere, noe som forebygger skader.

Denne oppvarmingen er en oppvarming jeg liker å bruke på dette nivået på svømmeskolen. Den er allsidig og variert. Alt er ting de kan og er trygge på, og per svømmeart får jeg inn en økning i vanskelighetsgrad og intensitet. Etter denne oppvarmingen har vi både repetert det de allerede har lært, så de har det friskt i minne på starten av hver svømmetrening - og de er fysisk og mentalt klare for svømmingen uavhengig av hva vi skal ha fokus på akkurat den økten.
20 min
Hoveddel

Butterfly
Bygge det opp. Begynne "nederst" med bølgebevegelsen, så i streamline. Ta de opp på land og beskrive hvordan kickene skal komme under armtakene. Prøve i vannet, bare 3-5 armtak per runde. Kvalitet over kvantitet.

Ha stort fokus på å gi individuelle tilbakemeldinger, hjelpe hver enkelt svømmer med det som skurrer i rytmen for eksempel, eller hvorfor det er vanskeligere for den ene å få armene over vann enn for den andre.
Når vi utvikler butterfly helt i begynner-stadiet, er det viktig å se på de store lange linjene. Gjøre det veldig enkelt. "Hva skal til for at vi greier å få begge armene, strake, over vann samtidig?". "Hvordan kan bølgebevegelsen hjelpe til med det?". At svømmerne tenker over dette selv, og ikke bare gjennomfører en rytme fordi treneren sier det, er veldig viktig. Da kommer kickene på riktig sted av seg selv fordi de skjønner at det ene lille, når armene er på vei opp av vannet skal gi de en boost, og det store, når armene er på vei inn i vannet skal gi en glifase.


10 min
Stuping ++
3x stup+25 hver.
Alltid stuping i løpet av en trening, viktig å holde det vedlike.
5 min
Fribading
De siste minuttene til å gjøre hva de vil.
Gleder seg til neste svømming etter fribading hver gang!


1 kommentar:

  1. Ikke noe øktplan nr. 6/14 fordi jeg var ikke på jobb den torsdagen. Vi fikk til en utvikling av butterfly denne treningen. Alle svømmerne fikk en forståelse av når kickene er og hvorfor de er der, og det var gøy å se at mange fikk til både rytmen og armene over vann.

    SvarSlett