Aktive Lokalsamfunn

torsdag 14. mars 2019


Allidrett uke 11
Øktplan

Navn: Knut Ole Magnussen, Malin Raknes Artmann og Tiril Ellingsen
Dato: 13.03.19
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2013-2014)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosial og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.

Mål for dagens økt: Utvikle de koordinative egenskapene ved hjelp av hinderløyper av ulik variant og metode.
Ferdighetsmål: Forbedre koordinative ferdigheter med lek.
Holdningsmål: Ha det gøy!Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett – snakker litt kort om hva vi skal gjøre i dag.
Vi tar en runde der alle sier navnet sitt slik at de nye får høre navn og de andre får vite navnet til de nye.

Navneleker:
-          Barna deles i mindre grupper og vi tar hver vår gruppe. Vi har en ball som vi triller rundt i ringen, og den som får ballen sin må si sitt navn, for så å trille ballen videre og neste person må si sitt navn. Evt. Hermegåsa


Stiv heks:
En eller to har den. Når man blir tatt må man stå med bena ut slik at andre kan krype gjennom for å «befri» deg.

Nappe hale:
Alle barna får hver sin hale som de fester bak på buksen. De skal prøve å nappe andres haler samtidig som de passer på sin egen.
Ca 10 minCa 10 min
Plenum


For å få en naturlig intro på økten og allidretten i seg selv.For å varme opp kroppen, og for at barna skal begynne å vende seg til aktivitet.
HOVEDDEL


-          
Hinderløype/tarzanløype:
Vi setter opp en hinderløype som barna får leke i på slutten av økten. Her skal de få utfordret balanse, smidighet, styrke osv. vi legger inn noen elementer vi vet at barna liker slik at de skal få en positiv opplevelse av det å være i aktivitet.

Alternative leker:
Ballregn, bil og garasje og snipp og snapp.


Ca 15-20 min10 min15


Vis og forklar
 Barna skal utfordres på forskjellige måter. De er veldig små og har lite motoriske programmer. Dermed forsøker vi enkle øvelser hvor vi forklarer lite og lar dem leke mye. Dersom en øvelse er for vanskelig bytter vi om til en lettere lek. Hinderløype er en fin aktivitet som utfordrer flere egenskaper og ferdigheter på en gang, samtidig som barna har det gøy.
AVSLUTNING
Barna samles, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.

Evt frukt!

Ca 5-10 min
Plenum


2 kommentarer:

  1. Fin økt idag, til tross for ekstra mye energi hos barna. Det var svært god aktivitet gjennom hele økta, selvom konsentrasjonen falt deretter. De var likevel gjennomgående flinke og vi hadde en bra økt! Vi diskuterte i etterkant sikkerheten rundt enkelte av lekene i hinderløypa, og var enige om at vi trenger en mer tydelig og systembasert hjelp av foreldrene om vi vil bruke alle de 4 "potensitelt farlige" øvelsene. For å få litt mer kontroll dersom noe skulle skje. Dette gjelder da sklie i ribbeveggen, tau, ringer, og rullebrett i tunnel. Ellers en god økt med masse bra aktivitet. :)

    SvarSlett