Aktive Lokalsamfunn

lørdag 9. mars 2019


Øktplan uke 11

Navn: Julie Dahl Rust                                                                    
Dato: 11.03.19
Sted: Skavanger SFO
Tid: 14.00-15.00
Varighet: ca 1 time
Utsyr: noe som kan skille ut de som har den i sisten (vester), ball, mål, kjegler 

Målgruppe: 3. klasse
Min målgruppe er 3.klasse på Skavanger skolen. I dette alderstrinnet er elevene i alderen 7 og 8 år. Da er det viktig med trening på de allsidige og grunnleggende bevegelsene, og dette programmet er egnet for elevene i 3.klasse. 

Hovedmål: Forbedre elevenes koordinasjon.
Ferdighetsmål: Forbedre elevenes øye-hånd og øye-fot koordinasjon, ved hjelp av ballspill. Elevene skal mestre programmet godt.
Kunnskapsmål: Elevene skal forstå hvorfor og hvordan man trener koordinasjonen gjennom lekene. 
Holdningsmål: Med dette programmet skal elevene trene koordinasjon på en effektiv og motiverende måte. Elevene skal ha en positiv opplevelse med økta.ØKTPLAN 
Tid
Hva
Hvordan 
Hvorfor 
Metode
5 min
INNLEDNING

- Samle alle
- gjennomgang av aktivitetene.-Samle alle i en sirkel i midten av gymsalen


Jeg gjør dette for å få mer kontroll på barna, og for å informere dem om hva vi skal ha. Slik vet både jeg og barna hva vi skal forholde oss til. 
10 minGENERELL DEL 


Sisten
     


      


-          1-2 personer har den, og holder en vest i hånda hver. Disse to skal ta de andre. Om man blir tatt får man vesten og det er du som har den. Slik fortsetter leken.


I den generelle delen har jeg valgt å ha sisten, fordi denne leken øker motivasjon og skjerper barnas konsentrasjon til resten av økta. Barna har også spesifikt sagt at de vil ha sisten.

Oppvarmingen hjelper med å omstille kroppen fra hvile til arbeid, og fungerer skadeforebyggende.
oppgavestyrt læring
10 min
SPESIELL DEL


Ti trekk         Deler inn i to lag. Leken foregår slik at deltagerne kaster ballen til hverandre innad i laget, mens motstandere prøver å hindre. Dersom ballen går i bakken, går ballen til det andre laget. Poeng for hver tiende pasning. Begrens området som skal brukesTi trekk får barna motiverte og engasjerte til hoveddelen, ettersom det er en mot en. Barnas konkurranseinstinkt blir skrudd mer på og her økes intensiteten litt fra den generelle delen.
Oppgavestyrt læring
30 min
HOVEDDEL 

Kanonball


 Fotball


          Klassen deles i to lag, hvert lag velger en konge/ dronning som står på motsatt banehalvdel bak en strek. Det er om å gjøre for lagene å treffe så mange motspillere som mulig. Dem som blir truffet av ballen eller kaster en ”pool” blir død/ tatt. Man skyter seg fri ved å treffe en motstander. Når alle på laget er skutt, kommer kongen ut på banen. Kongen har tre liv. Dersom en spiller på laget til kongen treffer en motspiller, er den spilleren fri og på nytt med i spillet. Kongen går tilbake til det ikke er flere spillere igjen på laget sitt.

-          Deler opp i 2 lag. hvert lag har ett mål, hvor det er om å gjøre å skåre i. det laget med flest mål vinner.
Koordinasjonen er evnen til å samordne bevegelser i forhold til hverandre og til omgivelsene. Denne egenskapen består av blant annet balanse, rytme, reaksjon og øye-Hånd og øye-fot koordinasjon. Dette er egenskaper som er gunstig for alle unger å ha et grunnleggende nivå av, og derfor har jeg valgt å fokusere på reaksjon denne økta.

Disse lekene går på koordinasjonen, hovedsakelig øye-hånd og øye-fot koordinasjon.  Kanonball går på øye-hånd koordinasjonen og fotball går på øye-fot koordinasjonen. 

Disse øvelsene er basert på at ungene skal ha en morsom opplevelse med leik og idrett.
Vise og forklare
5
min
AVSLUTNING 

-Snakker sammen om hvordan økten har vært. Eventuelt spørre om hvilke leker de vil ha neste gang osv.


Samles i sirkel i midten av gymsalen.


Dette gjør jeg for å oppsummere hva barna tenker om økta, hva jeg kan gjøre bedre, og forslag til hva jeg kan ha neste gang.


2 kommentarer:

  1. Den siste runden på sfo gikk svært bra. barna hørte etter på hva jeg sa, og det var enklere å få oppmerksomheten deres nå enn sist gang jeg var ute med dem. en grunn til dette var nok at jeg hadde med meg fløyte som jeg brukte mye.

    jeg fulgte ikke planen til punkt og prikke, fordi jeg syntes at barna kunne få velge litt selv ettersom det var den siste gangen. imidlertid, var det ønske om mange av lekene på planen, så den ble likevel ikke så mye forandret. Den eneste store forandringen jeg hadde var at jeg byttet ut titrekk mot dansk stikkball, etter ønske.

    Den siste gangen på sfo gikk over alle forventninger, og er muligens den beste sfo økten jeg har hatt. jeg følte at jeg hadde god kontroll og var godt forberedt på økta. i tillegg hadde jeg allerede leika ute med barna en gang før, så jeg visste hva jeg måtte endre på for at det skulle bli bedre. f.eks. fant jeg ut at jeg måtte ha kjegler for å markere banen i kanonball og fotball, for sist gang hadde jeg ikke det, og da ble det mye surr for barna. alt i alt, synes jeg økta gikk veldig bra.

    SvarSlett
  2. Fin at du sitter igjen med en fin følelse!

    SvarSlett