Aktive Lokalsamfunn

mandag 11. mars 2019


ØKTPLAN – leikaktiviteter - plan nr. 18

NAVN: Siri Huseby
MÅL: komme i aktivitet og ha det gøy med ulike leikaktiviteter
Ferdighetsmål: bli flinkere til å høre etter når det kommer beskjeder
Kortsiktigmål: ha det gøy sammen
Holdningsmål: være positive og ikke la negative holdninger gå ut over de andre i gruppa
Målgruppe: 2.klasse 
Utstyr: 2 vester, 2 stikkballer, benker, fløyte
Tid: 14:30-15:30 
Sted: Vestfossen SFO 
Dato: 12.03.19 


I og med at jeg nå har testet ut litt ulike idretter og hatt hele økter med kun en idrett, har jeg funnet ut at jeg heller velger å kjøre vanlig leik de to siste gangene. Det har vært vanskelig å få med alle og engasjere alle når man spisser seg inn på kun en idrett, og i og med at dette er frivillig, blir det fort en del barn som velger å gå å gjøre noe annet.

TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
10 min


Generell oppvarming

Rødt og grønt lys


En person står på motsatt banehalvdel, på kortsiden av banen. De andre barna skal komme seg over banen, uten å gå på rødt lys. Når personen på andre siden ikke ser, er det grønt lys og barna kan gå. Når han snur seg og ser på barna er det rødt lys, og barna må stoppe så fort som mulig uten å bli sett. Her må barna reagere fort når det blir rødt lys.

Etter rødt og grønt lys deler jeg hallen i to, slik at vi får en litt mindre banehalvdel å leke på, noe som øke aktivitetsnivået.

Jeg har valgt å starte økta med rødt og grønt i og med at dette tidligere har vært en veldig populær lek. Samtidig starter den ikke for hardt, men vi får en rolig start på økta samtidig som man blir litt varme.
-----------------------------
Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader
-----------------------------
I den spesielle delen har jeg valgt å ha stiv heks. Også en ganske populær lek som blir mye etterspurt. Samtidig setter leken litt mer krav til aktivitet og løping og intensiteten vil øke. Det er også en konkurranse preget lek der konkurranseinstinktet vil bli påvirket.
Vise og forklare.
10 min
Spesiell del

Stiv heks

Stiv heks er en sisten lek. Jeg velger ut to som starter med å ha den og får på seg hver sin vest. Disse skal da løpe rundt og ta de andre, blir man tatt må man stille seg opp der man ble tatt med beina litt ifra hverandre. de andre kan da befri han som ble tatt ved å krabbe gjennom beina hans.


Vise og forklar.

HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
30min
Hoveddelen
Del 1

Katt og mus

Barna ligger ved siden av hverandre, to og to, i en sirkel. Så er det en mus og en katt som skal løpe rundt sirkelen. Katten skal jage musa, og er "harn". Musa kan legge seg ned ved et par, og da må den personen som ligger på andre siden av der musa la se, ut å løpe. Hvis musa blir tatt av katten, bytter de roller med en gang.

For å få alle til å stille seg opp i en fin sirkel vil jeg be alle gå sammen og holde hender. Jeg deler så inn i par på to og to, og ber alle gå 3 skritt tilbake slik at ingen ligger for nære hverandre.

I hoveddel velger jeg å starte med katt og mus. Leken setter krav til taktikk. Dette er en ny lek jeg lærte barna da jeg først hadde aktivitet med dem, og de har mye mer forståelse for leken nå enn før.Vise og forklare

Del 2

Stikkball

I stikkball eller danskstikkball som det også blir kalt, er det alle mot alle. Det blir kastet opp en ball, og det er om å gjøre å skyte de andre ved å kaste Ballen på dem. Når man blir truffet er man ute, men om han som traff deg selv blir skutt kan du bli med på leken igjen. Så her gjelder det å huske hvem som traff deg. Det er to enkle regler i stikkball: hodet er fritt og det er kun lov til å gå tre skritt dersom du har ballen i hånda.

Leken er over når det kun er en igjen som har skutt alle, eller når jeg sier at leken er over.

Stikkball kommer som del 2 av hoveddelen. Det er en god mulighet til å få alle i aktivitet. Leken stiller krav til øye-hånd koordinasjon

Vise og forklare

5 min
Avslutning:
Oppsummering

HighfiveHva var gøy, hva var ikke så gøy?
Har de noen ønsker om leiker til neste gang?

Helt tilslutt vil jeg gi alle barna en highfive for innsatsen de har gjort i dag og det vil forhåpentligvis gi dem en liten «motivasjonsboost» til neste gang.

Jeg velger å spørre barna om hva de syntes var gøy og eventuelt om de har noen nye leiker de ønsker å leike senere, for å få ett lite hint på hva dem liker og for å få ny inspirasjon til senere planer. Dette gjør det enklere for meg og for dem, å få til at vi skal ha det gøy sammen fremover.

1 kommentar:

  1. fin økt idag. var litt mer krevende å få alle til å være stille idag på grunn av sår hals, men jeg var tydelig på starten at jeg trengte at alle var stille når jeg prata og ingen fikk idag lov til å være på andre siden av hallen. enten måtte de være med på lekene eller så måtte de gå ut. valgte heller å si at hvis alle var flinke og var med på lekene ble det frileik på slutten, noe som gjorde at vi var flere idag enn det vi har vært på en god stund.

    SvarSlett