Aktive Lokalsamfunn

torsdag 7. mars 2019

Allidrett uke 10
Øktplan

Navn: Knut Ole Magnussen, Malin Raknes Artmann og Tiril Ellingsen
Dato: 07.03.19
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2013-2014)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosial og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.
Mål for dagens økt: Utvikle de koordinative egenskapene ved hjelp av hinderløyper av ulik variant og metode.
Ferdighetsmål: Forbedre koordinative ferdigheter med lek.
Holdningsmål: Ha det gøy!


Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett – snakker litt kort om hva vi skal gjøre i dag.
Vi tar en runde der alle sier navnet sitt slik at de nye får høre navn og de andre får vite navnet til de nye.

Navneleker:
-          Barna deles i mindre grupper og vi tar hver vår gruppe. Vi har en ball som vi triller rundt i ringen, og den som får ballen sin må si sitt navn, for så å trille ballen videre og neste person må si sitt navn.

Hermegås:
Barna løper på rekke etter en av oss. De to av oss som er «til overs» plasserer seg i midten og bakerst i gruppa, så vi får med alle og skaper mer rammer for rekka og tempo.
Gjør ulike øvelser som å løpe baklengs, sidelengs, små skritt, store skritt, krabbe under noe, hoppe over noe, stupe kråke, rulle rundt, bli store, bli små, være frosker, snurre rundt, hoppe så høyt vi kan, sette oss på rumpa, legge oss på magen, legge oss på ryggen osv osv.
Ca 10 minCa 10 min
PlenumFor å få en naturlig intro på økten og allidretten i seg selv.For at barna skal øve på konsentrasjon og reaksjon.
HOVEDDEL-          
Stafett:
Barna deles i to lag. Hvert av lagene har to «identiske» løyper de skal gjennom. Elementer som krabbe under/over, sparke/føre/kaste ball, løpe sikksakk etc er med.


Alternative leker:
Ballregn, bil og sjåfør og snipp og snapp.

Hinderløype/tarzanløype:
Vi setter opp en hinderløype som barna får leke i på slutten av økten
Ca 15-20 min10 min15Vis og forklar
 Barna skal utfordres på forskjellige måter. De er veldig små og har lite motoriske programmer. Dermed forsøker vi enkle øvelser hvor vi forklarer lite og lar dem leke mye. Dersom en øvelse er for vanskelig bytter vi om til en lettere lek.

AVSLUTNING
Barna samles, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.

Evt frukt!


Ca 5-10 min
Plenum

2 kommentarer:

  1. God plan. Husk refleksjon av økta

    SvarSlett
  2. økten funket bra, vi hadde litt bedre tid enn vi trodde, så prøvde derfor ut et par nye leker i tillegg. Nappe hale funket veldig bra, mens snipp og snapp ikke funket fullt så bra. de hadde litt problemer med å skjønne snipp og snapp, noe som er forståelig. det så likvel ut som de koste seg og var i aktivitet, så det var ikke noe krise. fant også ut at vi skulle organisere hinderløypen som en slags stasjonsjobbing, slik at de fikk konsentrert seg litt mer om en oppgave av gangen. Alt i alt en god økt der alle fikk utfordret seg i "hinderløypen".

    SvarSlett