Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 3. april 2018


SFO 1.klasse
Navn: Geir og Mari

Mål for økta: Ha det gøy med forskjellige leker og evt lære nye leker, og at barna skal ha det gøy og får en følelse av mestring gjennom ulike leker. Gjennom lek vil barna også utvikle fysiske egenskaper som utholdenhet og hurtighet.
Hovedtrener: Geir
Hjelpetrener: Mari
Utstyr: Kjegler og softballer

Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
Oppvarming:

g-del

s-del

15min


·       Linjesisten

·       Sisten med «hoppe bukk»

En eller to «har den». Det er om å gjøre å ikke bli tatt og det er bare lov til å gå på strekene. Den personen som har den gir fra seg vesten, og den som blir tatt har den.


En person har den, også skal resten løpe rundt i salen og prøve å ikke bli tatt. Hvis du blir tatt må du stå stille og sette deg på huk helt til noen hopper over deg.

Vi har valgt linjesisten i g-delen siden da blir intensiteten lavere enn det den ville vært om det ikke var noen retningslinjer rundt dette.

Sisten med «hoppe bukk» er en morsom og lett sisten variant slik at barna blir gode og varme før økta begynner, i tillegg til at det skal være gøy.

Vise og forklare
Hoveddel:
40min

Ca. 12 min per øvelse

Stikkball


Nappe hale
·       

Hauk og due·       

Alle mot alle. Om å gjøre å skyte hverandre med softball. Blir man skutt går man bort til Geir og Mari og håndhilser og sier navnet sitt. Så er man fri. Hode er ikke tellende.


Alle får hvert sitt bånd som de fester i buksa slik at det blir en hale. Det er om å gjøre å ta andre sine haler. Den som sitte igjen med flest er vinner.En deltaker blir valgt til hauk, en til duemor og resten er duer. Hauken står i midten-, duemor på den ene siden- og duene på den andre siden av gymsalen.
Duemor roper: ”Alle mine duer kom hjem og spis!” Duene svarer: ”Vi tør ikke for hauken tar oss”. Duemor: ”Kom likevel!” Da løper duene. ”Duene” skal løpe over hallen uten å bli tatt av ”hauken”. De som blir tatt av ”hauken” blir selv ”hauker” og skal fange de andre ”duene”. 


Vi har valgt forholdsvis enkle leker som barna mess sannsynlig kan fra før av. Siden vi har hørt at det er vanskelig for 1.klassingene å lære seg nye leker har vi valgt disse lekene vi vet de kan.

Alle de tre lekene skaper god aktivitet for barna samtidig som det er morsomt.
Det skal være både gøy og samtidig som barna får bevegd seg og


Vise og forklare
Avslutning

5 min
SamlingHøre med barna hva de likte, hva som kunne vært annerledes og hva de ønsker å gjøre neste gang.
Avslutte med high five til alle.
Dette er for at vi kan få høre hva barna likte med økta og hva de ønsker å gjøre mer av fremover. Dette vil å være med til at alle føler seg sett.

1 kommentar:

  1. Økta gikk ganske bra. Noen ganger var det litt vanskelig å få ungene til å være stille og høre på når vi snakket, så til neste gang vil jeg ha med meg fløyte.

    SvarSlett