Aktive Lokalsamfunn

mandag 16. april 2018

SFO Økt 3 (17.04.2018) Nora K.


Hovedtrener: Nora
Hjelpetrener: Marte
Målgruppe: 1klasse
Utstyr: Erteposer
Dato: 17.04
Sted: Gamlegrendåsen Barneskole SFO
Tid: 60min
Mål: Ha det gøy, og øve på "snill konkurranse".
Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Kommentar etter økten
5min
Oppstart
Samle barna på benken. Hilse på hverandre, repetere navn og regler.

Vanlig rutine for oppstart av økten, gjør barna litt mentalt klare for hva som skal skje når vi har samme mønster hver gang vi skal starte opp.


Lek 1: 10min

Lek 2: 5/10min

Lek 3: 15min
Lek 1
Bokstavleken

Lek 2
Kongen befaler

Lek 3
LeikstafettLek 1
Deler opp i tre lag, fire på hvert lag. Alle fire står samlet, når jeg roper en bokstav, skal alle fire prøve å lage den bokstaven.
Eks: Jeg roper "A!", ett barn legger seg på skrå mot venstre, ett mot høyre, og ett på langs på midten.

Lek 2
Marte og jeg bytter på å være konge. Kanskje etter hvert når vi er litt inne i leken, la barna også være konge. Kongen kan stå på en matte, for å markere det. Eks: stå på ett ben, ta en hånd i været/bakken, hopp små hopp, hopp store hopp, sveiv på armene, hils på den ved siden av.

Lek 3
Samme lagene, steller seg i en rekke på kortsiden i trimrommet. Marte står på startstreken og passer på at vekslingene går uten tjuvstart. Jeg står på den andre kortside-veggen og passer på at alle tar på veggen før de snur. Første runde: Ligger 4 erteposer til hvert lag på den andre kortside-veggen. En og en, løpe over, hente en ertepose, legge den fra seg på startstreken igjen, nr2 løper og henter neste ertepose… osv. Hinking, krabbing, løpe med ertepose på hodet.
Lek 1
Dette er en konkurranselek, som er ganske rolig i intensitetsnivå (noe som passer seg som første lek) men samtidig er morsom og får opp motivasjonen.

Lek 2
Her er det enkelt for Marte og meg og styre opp intensiteten gjennom leken, ved å befale aktiviteter som er litt hardere etter hvert. Kanskje starte med (eks) nikke, stå på ett ben osv. For så å ha de siste aktivitetene som hoppe, løpe på stedet osv.

Lek 3
Dette er en stafett hvor barna får kjent på konkurranseinstinktet. Her blir det nok mange barn som prøver å jukse på forskjellige måter slik at laget sitt vinner, noe vi må prøve å fange opp. Også ikke bli sint og irritert hvis man ikke vinner. Se hovedmålet "snill konkurranse".

5/10min
Avslutning
Strekking
Sitte i sirkel på gulvet. Gå gjennom en liten strekkerunde og snakke om økten.
Få intensitetsnivået ned igjen før de skal opp til SFO. Oppsummere økten og spørre om det er noe de har lyst til å gjøre neste uke.


1 kommentar:

  1. God plan. Viktig at dere gjennom lekene tenker påvirkning av noen valgte egenskaper/ferdigheter. Kongen befaler - blir noen slått ut? Hva er reglene?

    Fint om dere er mer konkret i beskrivelsene av lekene.

    SvarSlett