Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 24. april 2018

Hovedtrener: Malin
Hjelpetrener: Knut Ole
Sted: Raumyr SFO
Tid: 14.00-15.00
Utstyr: Erteposer, baller, evt benk til å dele salen i to

Hovedmål: barna skal ha det gøy med aktivitet og ha lyst til å fortsette med det. 
Ferdighetsmål: Påvirke barnas utholdenhet og samarbeidsevne gjennom lek.


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
3-5 min
Oppstart. Samler alle barna i en sirkel og forklarer hva vi skal gjøre i dag.
bruker klappe-signalet vi har øvd inn og får alle til å sette seg ned. hilser på barna og sier hva vi skal gjøre
For å gjøre barna klar til hva vi skal gjøre med og få en fin start på økten. fører også til at barna får litt mer trygghet på oss

10 min
Generell del

 


Hermegåsa
Jeg løper foran og viser øvelser de skal gjøre. Alle hermer etter meg. (f.eks ta i bakken, legge seg ned, sparke bak, hoppe sidelengs). Knut Ole løper bakerst og passer på at alle er med. starter rolig og øket vanskelighetsgraden og hastigheten eter hvert.
Denne leken er morsomt for barna og hvis vi legger inn litt morsomme øvelser kommer engasjementet. i tillegg må de hele tiden følge med på hva jeg gjør, dette kan gjøre at de får litt mer fokus. de får en myk overgang fra hvile til aktivitet.
Apemetode 

15
Spesiell del
"rydde hagen"
vi deler salen i to. Deler barna inn i to grupper med å gi de et tall (en eller to). Hvert lag går på hver sin side og vi legger ut erteposer, baller og lignende. like mange på hver side. det er om å gjøre å kaste alle tingene over til motsatt lag. de som har igjen minst på sin side vinner.
Denne leken er gøy for gruppa og det er meninga at de skal få økt kroppsvarme inn mot hoveddelen. Her kommer konkurranseinstinktet inn og de blir gode å varme i kroppen. 
Vis og Forklar.
25 min
Hoveddel
sisten-variant:
en "har den" og skal prøve å ta de andre. hvis man blir tatt må man holde i hånden til den som tok deg. etterhvert blir det en lang rekke, bare de på anden har lov til å ta de andre. den eleven som står igjen til slutt vinner.

Bil og garasje.
Deler inn gruppa i par. de skal plassere seg i en ring, med en ball/ertepose i midten. Den ene sitter og er bil, mens den andre står bak ryggen til bilen, med bena samlet og er garasje. når jeg gir signal skal de som står hoppe med bena ut til siden, slik at det blir plass til at bilen "rygger ut". De skal løpe en runde rundt ringen og der etter gå under bena til garasjen igjen. det er om å gjøre å få tak i gjenstanden i midten først. 


dette er en øvelse som påvirker en aerobe utholdenheten til barna. de får øvd seg på å samarbeide. Det er en morsom variant av sisten, der de må finne ut hvordan de vil løse det sammen. 


påvirker den aerobe utholdenheten og de får kjent på konkurranseinstinktet. de som er garasje blir også engasjerte og de får øvd på å samarbeide i paret.
Vise og forklar.
5 min
Avslutning
Samles ved bruk av klappsignalet, og snakker om hvordan økta har vært.
For å oppsummere økten, og få høre barnas tanker om de ulike lekene.  
Klappsignalet slik at de kommer og setter seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar