Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 17. april 2018



NAVN: Charlotte Aune Hovde (hjelpetrener) og Linn Vatnebryn Røraas (hovedtrener)   

DATO: 10.04.2018

MÅL FOR ØKTA: gjennomføre basistrening ved hjelp av lek

TID: 14.30 til 15.30

STED: Kongsgårdsmoen Skole, SFO, Fotballplassen

UTSTYR: softball, fotball/basketball



ØKTPLAN Nr.2

TID
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode

1.     10 min
Oppvarming:
1.     Stikkball
1.     Stikkball med normale regler, med unntak av at de skal hilse på oss og fortelle oss hva de heter når de blir skutt.
For å …
-          øke motivasjon og prestasjon
-          minske risiko for skader

ü  Ved å varme opp øker man prestasjonsevnen. Det gir også mer lyst til å trene og å konkurrere.
ü  Ved oppvarming øker man temperaturen i kroppen. Dette fører også videre til mange andre ting. Prosesser i kroppen går raskere ved høyere temperaturer, og dette gjør at næringsstoffer og oksygen fraktes kjappere til de arbeidene musklene, noe som gjør at man kan utnytte energien kjappere og bedre. Oksygenet i blodet går også raskere til muskelcellene.
ü  Muskler, ledd, bindevevet og senene vi har i kroppen blir mer tøyelige, det blir derfor også bedre samspill mellom muskler og nerver og oppmerksomheten rundt sanseinntrykk blir skjerpet. Konsentrasjonen kan øke og kroppens spenning kan bli regulert til et mer gunstig nivå.
ü  At bla. muskler og ledd er mer bøyelige pga. høyere temperaturer gjør at det også er mye mindre sjanse for skader etter en god oppvarming.
Vise og forklare
1.     12 min
2.     13 min
3.     15 min
Hoveddel:
1.     «Fisken i det røde hav»
2.     «Hauk og due»
3.     «Tunnelstafett»
4.     «Snipp og snapp»
1.     Et av barna, «fisken», står med ansiktet mot en vegg. De andre barna står så langt unna som de kommer, så roper de «Fisken i det røde hav, hvilken farge må vi ha for å komme over?» Barnet sier en farge, for eksempel grønn. Alle barna som har noe grønt på seg kan gå rolig over til den andre siden. De som ikke har grønt, løper over og kan bli fanget. De som blir fanget, finner på farger sammen med «fisken». Vinneren av leken er den som er igjen til slutt.
2.     Hjelpetrener starter som duemor. En av elevene starter som hauk. Duemor roper: «Alle mine duer kom hjem fra fjellet». Barna må da komme over så fort som mulig uten å bli tatt av hauken. Hauken står midt på banen.
3.     Klassen deles inn i to lag, med like mange på hvert. Stiller seg på rekke og den fremste har ballen i hendene. Den skal senen mellom beina på alle bakover på rekka, men sistemann skal ta ballen og løpe slik at h*n kommer foran. Når rekka er lik som den starta er man ferdig. Første laget som er ferdig vinner. (varierer med å sende ballen mellom bein, over hodet, sikksakk etc.)
4.     To og to sitter rygg mot rygg. En er snipp og den andre er snapp. Hvis vi roper snipp skal de løpe til veggen, og snapp fange, og motsatt. (varierer om man sitter, ligger, står etc.)
Disse lekene utfordrer elevenes løpsferdigheter i form av hurtighet og utholdenhet, samt noe koordinasjon. Reaksjonshurtigheten og akselerasjonshurtigheten settes også på prøve i snipp og snapp og tunnelstafetten.


Vise og forklare
5 min
Avslutning:
Samling av alle elevene
Sitter i ring og snakker om hvordan økta har vært. Hører om de har ønsker for neste gang
For å finne ut hva barna tenker om lekene vi har hatt i dag, og hvilke de ønsker deg til neste gang


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar