Aktive Lokalsamfunn

mandag 23. april 2018

SFO - Økt 4 - 25.04.2018


Økt nr. 4
Dato for gjennomføring: 25.04.18
Hovedtrener: Andrine
Hjelpetrener: Camilla
Hovedmål: utvikle styrke og ballferdigheter ved hjelp av leik. 


TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/
KOMMENTAR
15 min
Generell oppvarming

Fisken i det røde hav
Doktorsisten på tjukkas


Et av barna er «fisken i det røde hav» og stiller seg i enden av området der leken skal være. En annen må være hai som skal fange, denne stiller seg på midten av området. Alle de andre barna stiller seg langs en linje i den andre enden av
«Fisken i det røde hav» som står i enden av området, roper en farge, og de som har denne fargen på klærne sine, kan gå fritt over, mens de andre må prøve å komme seg over uten å bli tatt av haien. De som blir tatt, blir hai og blir med på å fange resten. Leken fortsetter til èn er igjen. Denne kan da være «fisken i det røde hav» i neste omgang og bestemme hvilken farge som skal ropes opp.

En har den. Når man blir tatt legger man seg ned og venter på at noen medelever bærer deg opp og legger deg på tjukkasen (sjukehuset). Når man har vært innom sjukehuset er man fri igjen.


• Øke motivasjonen
• Øke prestasjonsevnen
• Hindre skader
-----------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
- Blodet og vevsvæsken flyter lettere

- Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere

- Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige

- Nerveimpulsene går raskere

- Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet

- Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå
Vise og forklare
30 min
Spesiell del

Stikkball
Kortstokkleken
Innenfor et avgrenset felt får deltakerne lov å kaste på hverandre med softball. Blir man truffet er man ute av spillet til den som traff deg blir truffet. Det er ikke lov å ta mer enn tre skritt med ball.  Start med en ball og kom inn med flere baller etter hvert. For å bli fri må man klatre til toppen av ribbeveggen tre ganger.

Dele gruppen i 4 like lag som starter i hvert sitt hjørne, Stokk og legg ut kortene langs hele midtbanen med tallene ned. Stafetten starter når læreren gir tegn. En elev fra hvert lag kommer seg så raskt som mulig til midtbanen og får tillatelse til å snu ett kort. Tallet på kortet avgjør hvor mange repetisjoner elevene skal gjøre av en styrkeøvelse. Sorten avgjør hvilken øvelse som skal gjøres. Trekker elevene kløver skal de ta spenst hopp, trekker de spar tar de push ups, ruter er knebøy mens hjerter er situps.Vise og forklare
15 min
Hoveddel

Hjørnefotball 3 eller 4 lag

Setter opp fire hjørner med benker. Deler elevene inn i fire lag som stiller seg i hvert sitt hjørne bak benken. To lag spiller mot hverandre om gangen. om et av lagene treffer benken til motstanderen innen 2 min, starter den nye kampen mellom de to andre. Om ingen av lagene scorer innen 2 min, avbrytes kampen.
Vise og forklare
2 min
Avslutning:

Samles inntil veggen for å få tilbakemeldinger på økta fra barna.
Samles i sirkel:
Hører hva de synes om økta, hvordan det har vært og om det var gøy.
Dette gjør vi for å samles og ha en liten oppsummering og kanskje de kan komme med ønsker til neste gang.
Samling langs kortveggen


1 kommentar: