Aktive Lokalsamfunn

mandag 23. april 2018

SFO Økt 4, 24.4.18


Hovedtrener: Tobias Løver
Hjelpetrener: Sabine Emilie Fjeld
Dato: 24/4/18
Tid: 60 min
Målgruppe: 2. klasse
Utstyr: 4 benker, 1 fotball, haler, 3 stikkballer
Sted: Raumyr skole, gymsal
Hovedmål: Bli kjent med elevene, samt skape aktivitet


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ kommentar
Oppvarming
5
Innledning-
Nappe hale
Alle har hver sin hale som er festet til buksa. I denne leken handler det om å samle flest haler. Det er alle mot alle.

Regler:
Avgrenset området, kun en hale om gangen. Under leken, stopper vi flere ganger og teller opp hvem som har flest haler. Ikke lov til å nappe halen til noen når man fester halen man nettopp har tatt fra noen andre.
Øker motivasjonen
Øker prestasjonsevnen
Hindrer skader

Ved oppvarming øker kroppstemperaturen. I tillegg øker motivasjonen, prestasjonsevnen øker, og man hindrer skader. Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet og konsentrasjonsevnen øker.
Samling i sirkel først, så vis og forklar
15
Generell del
Hjørnefotball
Deler klassen i fire lag. Hvert lag står i hvert sitt hjørne med hver sin benk som mål. Omgangene er mellom to lag av gangen, og de varer helt til et av lagene scorer på benken til motstanderlaget. Etter hvert bytter to av lagene plass, sånn at elevene spiller mot forskjellige lag.
Vis og forklar
5
Spesiell del
Haien kommer
Vi deler opp i 4 grupper.
Gruppe 1- Sverdfisk
Gruppe 2- Delfin
Gruppe 3- Gullfisk
Gruppe 4- Torsk

Én person av elevene er haien. Hver gruppe går i hvert sitt hjørne. Ettersom fiskene blir ropt opp løper de i ring rundt haien. Når Jeg roper «Haien kommer» løper de tilbake til hjørnet sitt. De som blir tatt av haien er også haier. Slik holder vi på til vi står igjen med en vinner.
Vis og forklar
Hoveddel
30 min
Stikkball
Før vi setter i gang går vi gjennom reglene.

Alle mot alle, hodet er fritt, kun 3 steg med ballen. Vi setter i gang spillet med en ball, og øker antallet baller etter hvert.

Etter at barn blir skutt skal barnet komme bort til meg og hilse på meg ved å si navnet sitt («Hei jeg heter…»), etter det er barnet fritt.
Jeg regner med at de fleste kjenner til alle lekene, både i oppvarming og hoveddel. Dette vil føre til mindre misforståelser av regler, en trygghetsfølelse for barna, og lederne vil få repetert navna til barna.
Vis og forklar
Avslutning
5
Lett tøying
Oppsummering av økta
Oppsummering av økta, høre tilbakemeldinger og hva barna synes var morsomt i dagens leiker. I tillegg spørre om de har noen ønsker neste gang.
Tøying er en fin avslutning på økta, samtidig som man får oppsummert det man nettopp har gjort.
Apemetoden

1 kommentar:

  1. Mye bra i planen. 25 min oppvarming er mye. Vurder og reflekter over antall aktiviteter i oppvarmingsdel og hvordan du kan utvikle hovedaktiviteter for å skape variasjon innad i økta.

    SvarSlett