Aktive Lokalsamfunn

søndag 22. april 2018


Øktplan SFO 1. klasse uke 17

Dato: 25.04.18

Navn: Geir og Mari

Mål for økta: 
·        Ha det gøy med forskjellige leker og evt lære nye leker.
·        Få en følelse av mestring gjennom ulike leker.
·        Utvikle fysiske egenskaper som utholdenhet og hurtighet gjennom lek.
·        Lære å samarbeide.

Hovedtrener: Geir
Hjelpetrener: Mari

Utstyr: Benker, softballer, erteposer og en fotball

Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode

Oppvarming: 15 min
G-del
5 min


S-del
10 min
Krabbesisten
-krabbe på knærne
-krabbe motsatt vei med ansiktet opp

Stikkball
-alle mot alle
-2 og 2 sammen
En eller to «har den». Det er om å gjøre å ikke bli tatt og det er bare lov til å gå på strekene. Den personen som har den gir fra seg vesten, og den som blir tatt har den.

Alle mot alle. Om å gjøre å skyte hverandre med softball. Blir man skutt må man si navnet sitt til trenerne. Deretter må man sette seg på benken og vente til den du ble skutt av blir skutt av en annen. Så er man fri. Hode er tellende.

Vi har valgt krabbesisten i g-delen siden da blir intensiteten lavere enn det den ville vært om det ikke var noen retningslinjer rundt dette.

Stikkball er en morsom og lett lek hvor intensiteten øker litt fra den forrige leken, slik at barna blir gode og varme før hoveddelen begynner.

Vise og forklare
Hoveddel: 40 min
10 min


10 min


20 min


10 min

Hentestafett          


Rydde hagen


Hjørnefotball


Musikkstopp hvis det blir tid til det.

·       
Dele inn i 4 lag i hvert sitt hjørne. Legger erteposene på midten. En og en fra hvert lag skal løpe og hente en ertepose om gangen. Når det er tomt teller man hvem som har flest og det laget vinner.

To lag stiller opp på hver sin side av en midtlinje (evt en benk eller et nett). På hver side ligger et likt antall erteposer eller baller. Oppgaven er nå å rydde vekk alle disse fra eget felt og over til motstanderlagets felt. Det laget som har færrest gjenstander på sin side når leken avsluttes, har vunnet.

Deler klassen i fire lag. Hvert lag står i hvert sitt hjørne med hver sin benk som mål. Omgangene er mellom to lag av gangen, og de varer helt til et av lagene scorer på benken til motstanderlaget. Etter hvert bytter to av lagene plass, sånn at elevene spiller mot forskjellige lag.


Vi setter på musikk som barna skal danse og bevege seg til. Når musikken stopper er det om å gjøre å stå helt stille. Hvis man beveger seg er man «ute».

Vi har valgt forholdsvis enkle leker som barna mest sannsynlig klarer å lære seg ganske raskt eller kan fra før- Alle de tre lekene skaper god aktivitet for barna samtidig som det er morsomt.
Vise og forklare
Avslutning: 5 min
5 min
Samling
Høre med barna hva de likte, hva som kunne vært annerledes og hva de ønsker å gjøre neste gang.
Avslutte med high five til alle.
Dette er for at vi kan få høre hva barna likte med økta og hva de ønsker å gjøre mer av fremover. Dette vil å være med til at alle føler seg sett.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar