Aktive Lokalsamfunn

mandag 7. desember 2020

øktplan gutter u-16.


plan for u-16 gutter
sted: idrettshallen
mål: påvirke spillerens utholdenhet gjennom spill og intervall trening. 
tid: 1,5 timer
dato: onsdag 2/12 2020


hva

hvordan

hvorfor

Oppvarming:

 

-          Dynamisk oppvarming

 

 

 

 

 

 

-          50 skudd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stå på en linje ved baseline, gjør dynamiske tøyeøvelser til midten og jogg til andre siden. Deretter snur man og bytter øvelse. Øvelser man kan gjøre er for eksempel utfall.

 

Går sammen 2 og 2 og skyter 50 skudd, hver person skyter 10 skudd før man bytter. Etter hvert skudd bytter man posisjon. Man skyter midrange, men kan skyte 3ere om man vil.

 

 

Fungerer som G-del. Varmer opp de store muskelgruppene og gjør kroppen klar til å øke intensitet. Forebygger skader.

 

 

 

Fungerer som S-del. Gjør kroppen klar til høyere intensitet og varmer opp skuddet til spilling.

Hoveddel:

 

-          3 v 3 full bane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-          løping

 

 

Man spiller 3 mot 3 over hele banen med fokus på å avslutte raskt. Hvis ballen er ute fortsetter man å spille som om den ikke var ute. Hvis man tar en angreps-retur prøver man ikke å score igjen, men man bytter kurv å prøver å score andre veien. Det er en 15 sekunder skuddklokke og man spiller til 5 1ere og 2ere.

 

 

Løper 5 selvmords-løp. Et løp er den første straffen tilbake, midten tilbake, den straffen lengst borte tilbake, og hele banen tilbake. Løper som en intervall, så de får litt pause mellom hvert løp.

 

 

Drillen har noen unormale regler som er der for å skape mer intenistet. Drillen skal trene fastbreak, men også 1 mot 1 ferdigheter, begge er essensielle i basketball. Drillen påvirker også spillerens aerobe utholdenhet ettersom det blir mye løping over en lengre tidsperiode, samt at den trener anaerob utholdenhet gjennom mange eksplosive løp.

 

Dette er for å påvirke spillerens utholdenhet gjennom kort intervall trening, lite pauser og lite jobbing gjør at løpene fungerer mer anaerobt.

Avslutning:

 

-          rolig utjogging

 

 

 

 

 

 

 

 

-          20 straffer.

 

 

Jogger rolig rundt banen 2-3 runder.

 

 

 

 

 

Går sammen 2 og 2 og skyter 20 straffer, man skyter 10 og bytter.

 

 

Dette er for å få ut eventuell melkesyre som har samlet seg opp i muskulaturen gjennom økta. Dette forebygger stølhet og gjør restitusjonsprosessen kortere.

 

 

 

Dette påvirker evnen til å skyte straffer, noe som er viktig. Drillen er en fin pg rolig måte og avslutte en økt på.

 


2 kommentarer:

  1. økten gikk bra, kunne vurdert og hatt noen øvelser i mellom 3 mot 3 for å kunne holde aktivitetsnivået oppe samtidig som de fikk pauser. ellers følte jeg at jeg nådde målet for økten.

    SvarSlett