Aktive Lokalsamfunn

torsdag 3. desember 2020

Mathias Moe, Fotballtrening 8 J-15 Uke 49

 Navn: Mathias Moe

Sted: Skrimhallen

Dato og tid: 03.12.2020 - klokken 20:00-21:30

Målgruppe: Jenter 15

Mål for økten: Klare å bevege seg og bruke teknikk for å skape rom og gjøre seg ledig for medspillere og skape overtall.

Ferdighetsmål: Bruke presise pasninger, overblikk og bevegelse i spill

Kunnskapsmål: Skjønne hvorfor det er viktig å ha presise pasninger og bevege seg

Holdningsmål: Møte opp i tide til trening, Si i fra på spond tidlig slik at en kan legge opp bedre økter til hvor mange som møter opp, fokus, passe på koronatiltak

Utstyr: Fotballer, kjegler, småmål og vester 


 

 

 Apemetoden (Jentene kan denne drillen, så de to som kan den best stiller seg fremst og viser resten, mens jeg gjør klar for de neste øvelsene)

 

 

 

 

 

 

 


Oppdagende læring 

Oppvarming: (25 min)

 

Generell del: (10 minutter)

Skadefri oppvarming

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Spesiell del

(15 min)

Sirkelteknikk

 

 

 

Jeg setter jentene i rekker bak hverandre, der jeg setter opp 5 kjegler foran de, der jeg har øvelser de skal gjøre.

·         2 runder jogg

·         2 runder utad rotasjon av lysken

·         2 runder innad rotasjon av lysken

·         2 runde høye kneløft

·         2 runde sparke bak

·         2 runder 2 fram og 1 tilbake

·         2 runder krysse foran og bak

·         2 runder stigningsløp

 

 

 

 

Halvparten av jentene på utsiden av sirkelen, og den andre halvparten inne i sirkelen. Jeg har flere tekniske øvelser som skal gjennomføres der de på utsiden har ballen. Jeg bytter på de som er inni sirkelen og utenfor:

·         Sentre til de innenfor sirkelen som spør om ball, der de skal sentre tilbake.

·         Kaste ballen på hode til de innenfor sirkelen, der de innenfor sirkelen skal heade tilbake.

·         Kaste ballen på beina til de innenfor sirkelen, der de innenfor sirkelen skal ta imot og gi en pasning tilbake.

·         Kaste ballen på brystkassa til de innenfor sirkelen, der de innenfor sirkelen skal ta imot og gi en pasning tilbake.

·         Kaste ballen på beina til de innenfor sirkelen, der de innenfor sirkelen skal slå en volley tilbake.

Muskelarbeidet blir mer koordinert og samstemt. Det vil si at man blir mer smidig. Man øker reaksjonsevnen, og alt går fortere i kroppen. Kjemiske reaksjoner stiger sammen med temperaturen. Blod og vevsvæske flyter bedre og lettere. Oksygen transporteres fortere gjennom blodet til musklene. Forebygger skader senere i økten. Jeg har med øvelse med ball slik at de får ballfølelse inn mot hoveddelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vise og forklare

Hoveddel 1

(15 min)

Pressfirkant

 

 

 

 

 

Stafetter

(15min)

Jeg setter opp 2 firkanter der jeg for eksempel har 6 spillere i hver firkant, der 2 fra den andre firkanten skal presse. Dersom de som presser ikke klarer å ta ballen innen 10 pasninger, får det andre laget 1 poeng. Deretter kan 1 til komme å presse for hvert poeng det andre laget får.

 

Jeg deler inn 4 lag og setter opp kjegler foran dem. Jentene skal føre ballen mellom kjeglene så fort de kan for å så sentre til neste utøver. De skal få prøve et par ganger gjennom løypa før det blir konkurranse. Jeg legger også opp til forskjellige typer stafetter der de en gang bare skal bruke høyre for, neste gang bruke venstre, også begge.

Trene på overtallsspill og press (forbedre pasning, mottak, overblikk, bevegelse, handlingsvalg)

 

 

 

 

 

 

Trene på nærteknikk i fart. Jeg får fart når jeg har stafett, så de må kontrollere hvor fort i forhold til hvor god teknikk de har. Dette skaper også motivasjon.

Oppdagende læring

Hoveddel 2 (30 min): 3 mot 3 turnering

Jeg deler inn lag på 3 stykk på 6 lag.. Det blir da 3 baner spillerne er fordelt på, der vi bruker småmål. Hvis vi er flere bruker jeg jokerne. Laget som vinner forflytter seg oppover en bane og de som taper flytter seg en ned. De på den øverste banen står hvis de vinner, og de som taper på den nederste står også. Jeg har 5 min per kamp og 1-2 min pause mellom kampene.

Trene på kombinasjonsspill med få spillere med bevegelse, presise pasninger

Apemetoden

Avslutning: (5 minutter)

Rydde kjegler, mål og baller. Rolig tøying, og kort prat om økta.

Først rydder vi ned og tar litt rolig tøying ved samlingsplass der vi sitter i en sirkel og snakker om hvordan økta var

 Tøying:

- Hamstring 

- Legg

- Lår

- Lyske

- Rumpe

Forebygge mot skader og få litt tilbakemelding på økta. Tøyer muskler som brukes mye når en spiller fotball.

 

2 kommentarer:

  1. Økta gikk bra. Det var god motivasjon og aktivisering. Den ene øvelsen hadde jeg hatt før så jeg forklarte litt lett, men da måtte jeg stoppe og forklare igjen for at de skulle forstå. Jeg tok til meg en tilbakemelding fra trenerne om å stoppe spille mer for å forklare. Det gjorde jeg noen ganger i denne økta og da ble det noe bedre. Alle spillerne fikk mange touch, noe en kan se at de trenger.

    SvarSlett
  2. Bra refleksjon og bra øktplan!

    SvarSlett