Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 8. desember 2020

Fotballtrening kif G 14 Knut Klev Lien 09.12.20 Skrimhallen

NAVN: Knut Lien

Målgruppe: Gutter 14

Sted: Skrimhalen

Dato og tid: 09.12.20 KL 17.00 – 18.30

Varighet: 90 minutter

MÅL: Å påvirke utøvernes evne til å treffe ballen riktig med foten i en avslutning samtidig som å vite hvor man kan bevege seg etter at man har sendt en pasning for å skape flyt og ubalanse hos motstanderen.

TID

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE/KOMMENTAR

 Min

5

Generell oppvarming

Ingen

 

 

 

 

Ikke nødvendig ettersom at rondoen er den generelle oppvarmingen. Den er bra nok siden den varmer opp de muskelgruppene som skal aktiveres i hoveddelen, og utøverne er flinke til å tilpasse seg ved å starte med rolig intensitet og deretter øke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er en øvelse som gir innslag av konkurranse og som er motiverende for spillerne. Intensiteten skal starte rolig og etter hvert øke, for å få en gunstig

kroppstemperaturstigning. Samtidig er det en oppvarming med ball, noe som fremmer evnen til å ta smarte valg raskt, over tid.

 

 

Oppdagende læring

 min

Uttøyningsdel

Ingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Min

15

Spesiell del

 

Rondo

 

7-8 spillere stor i en ring, 2 i midten. De i midten skal forsøke å bryte spillemønsteret til de som står rundt. Bytter fortløpende ettersom hvem som mister ballen av de som står i ringen rundt. Kommer det 20 på trening blir det 2 ringer.

 

 

 

Oppgavestyrt læring

 

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE

 20 og 35 min

Hoveddelen

·        Skudd på mål

·        Kortbanespill med 3 lag.

 

Skudd på mål:

Alle en ball hver. Deler gruppa i 2, begge skyter på hvert sitt mål. starter med en pasning opp til trener og ballen blir lagt igjen. Her kan man velge hvilken fot ballen skal komme på og om en vil ta en ekstra berøring før skudd, eller skyte på direkten.

 

Kortbanespill med 3 lag:

2 lag totalt som skal spille på en relativt smal og kort bane, mens det ene laget skal hvile. Kampene spilles på 3 minutter og hensikten er å ha et høyt aktivitetsnivå. Man får nok av tid til å hvile og drikke når de to andre lagene spiller så hensikten er å skape mange målsjanser. Vinnerlaget står. Ser jeg at det ene laget vinner alle kamper, legger jeg om og det blir fat rulering.

 

en øvelse som skal påvirke evnen til å treffe riktig på ballen og hvordan å posisjonere kroppen riktig for å ikke få et skudd som går i taket. Dette er en øvelse som også er veldig morsom og som forhåpentligvis vil gi gutta motivasjon om å score mål, noe de kan ta med seg inn i spilløvelsen på slutten.

 

 

 

 

 

 

En spilløvelse der spillerne selv kan lære av hva som fungerer og ikke, og evaluere selv og prøve ut nye taktikker som kanskje endrer kampbildet og sitasjonen.

Oppgavestyrt læring

 

Oppdagende læring

5 min

Avslutning

Tøying for de som ønsker

 

Lett tøying av:

·        Hamstring

·        Legg

·        Lår

·        Lyske

·        Rumpe

 

 

 

 

For å lett strekke ut muskelfibrene som har vært aktive i hoveddelen. For hindre stive muskler seinere som kan forårsake skader og strekker.

 

 

 

  

1 kommentar:

  1. jeg planla å ha vanlig oppvarming (rondo), så en skuddøvelse og deretter spill på stor bane. fant ut at det var smart å dele gruppa i to og kjøre to øvelser likt, slik at gruppene kunne bytte halvveis. kjørete derfor en mot en øvelse med småmål på den ene stasjonen og avslutning på den andre. fant en bedre avsltuningsøvelse forresten ( alle løper en runde rundt noen kjegler, førstemann i rekka skyter, treffer han kan neste skyte, bommer han går han bakerst i køen og alle løper en runde til. trener legger tilrette baller for skudd. dette fungerte egentlig veldig bra og vi fikk forståelse om at det ville de gjøre mer av siden de synes det var for lavt nivå selv. spilløvelsen på slutten fungerte meget bra, høy intensitet og tempo på ballen med mange avslutnnger. føler at økta var gankse bra gjennomført, men at jeg fortsatt er for dårlig på individuell tilbakemelding. eksempelvis å prate med de som er litt usikre og som ikke tar som mye initiativ.

    SvarSlett