Aktive Lokalsamfunn

onsdag 12. oktober 2016

Øktplan for onsdag 12. oktober uke 41, SFO madsebakken skole kl. 14-15

Øktplan uke 41
onsdag 12. oktober
SFO (3. klasse 8-9 år)


NAVN: Sigrid Hotvedt                                                                                      DATO FOR GJENNOMFØRING: 12.10.16

HVA: Allidrett
           
Hovedmål: Bli kjent + koordinasjon gjennom leikaktiviteter
Ferdighetsmål: Alle skal bli bedre kjent med hverandre og med meg (samme med meg)
Kunnskapsmål: Barna skal vite hvorfor vi trenger god oppvarming og lære rutiner for timene
Holdningsmål: Alle skal bli trygge på hverandre og meg som trener

STED: Madsebakken skole

UTSTYR: ulike baller, benk eller kasse

TID: 60 min

Jeg skal trene en gruppe barn på SFO som går i 3. klasse, altså 8-9 års-alderen. Jeg forventer at disse ønsker å ha det gøy på trening, men at de trenger klare beskjeder og gode forklaringer for at alle skal skjønne alt og få god flyt i aktiviteten.
Jeg har lite erfaring med denne aldersgruppa.


TID
Hva
Hvordan
Hvorfor
Undervisningsmetode
5 min
INNLEDNING

Samling
-          Jeg forteller litt om meg selv
-          Navnerunde
-          Jeg forteller dagens mål


Sitter i halvsirkel rundt meg i enden av gymsalenSamle alle barna, gjøre dem litt kjent med meg og fortelle om hva som skal skje

5 minutter


GENERELLDEL

Omvendt-oppvarming

 1. Gå/jogge
 2. Forover/bakover
 3. Hoppe/legge seg ned
 4. Armsving forover/bakover
 5. Kneløft/hælspark

Utøverne løper i ring og gjør det motsatte av hva jeg sier/gjør

1.      For eksempel løpe når jeg sier gå, gå når jeg sier løpe
 • Øke motivasjonen
 • Øke prestasjonsevnen både fysisk og psykisk
 • Forebygge skader
 • Omstille kroppen fra hvile til arbeid


Vise og forklare-metoden

Følg- meg- metoden

(Begge metodene)

Jeg er den røde prikken i midten
5 minutter


SPESIELLDEL

·         Lenkesisten


·         Barna går sammen i par og løper rundt. Ett par har sisten og skal fange alle de andre lenkene
·         Øke motivasjonen
 • Øke prestasjonsevnen både fysisk og psykisk
 • Forebygge skader
 • Omstille kroppen fra hvile til arbeid


Oppdagende metode
25 min


HOVEDDEL

1.      Navnelek
2.      Stiv heks + navn
3.      Rullende lavasteiner
4.      Fyll kassen


1.      Alle går rundt i salen og hilser før de tar stein-saks-papir mot hverandre. Den som taper må gå bak den som vant og heie på den personens navn. Dette fortsetter til en har alle bak seg.
2.      1-2 har sisten, når man blir tatt må man stå med beina fra hverandre slik at en kan krabbe mellom, rope navnet sitt høyt en gang og vente til en kommer og befrir. Da skal den som befrir si: jeg heter … og jeg redder …, og så krabbe under.
3.      To står på hver sin side av gymsalen og ruller mange ulike baller over til hevrandre. Barna skal prøve å ikke komme nær de «rullende lavasteinene» Blir man truffet må man løpe en gang rundt gymsalen, så er man med igjen.
4.      Barna skal samle alle ballene oppi en kasse, men en leder (meg) skal kaste ballene ut igjen slik at barna må hente de på nytt, men i et slikt tempo at det er mulig for den å få samlet alle. Da har du «vunnet»


1og2: Bli kjent


3: Forbedre øye-fot-koordinasjon

4: rydde(lek)


Vise og forklare-metoden
5 min
AVSLUTTNING

Samling med tøying og oppsummering, hvordan var timen?

·         Strekke seg i været
·         Ta på tærne (bakside lår)
·         Innside lår
Vi setter oss ned
·         Lysken
·         Hoftestrekker 

·         Forebygge skader
·         Omstille kroppen fra arbeid til hvile

Følg-meg-metoden1 kommentar:

 1. Dette var mitt første møte med både stedet, lærerne og barna. Jeg hadde ingen erfaring med denne aldersgruppa, så jeg var ikke sikker på hvordan det kom til å bli. Det var mange barn: over 20 og i starten og nær slutten av økta var det noen som kom og gikk litt som dem ville uten å si ifra. Da mistet jeg litt kontroll og måtte si ting om igjen flere ganger. På grunn av min uerfarenhet hadde jeg laget en plan med alt for vanskelige øvelser. Oppvarming hvor barna skulle løpe i stor sirkel og gjøre enkle øvelser var litt for vanskelig, mens lenkesisten ikke akkurat endte med en hel lenke, men alle løpende rundt alene. Den 1. navnleken i hoveddelen gikk veldig bra. Jeg lærte litt fler navn og ungene hadde det gøy. Ble mye støy. Lek 2 gikk greit, var litt vanskelig, men alle var med. De to siste lekene ble litt kaos da jeg ikke organiserte dem ordentlig. Da jeg skulle ha avslutning var det veldig mange som hadde gått selv om klokka ikke var 15 enda.
  Helt grei økt, men her var det mye som burde vært gjort annerledes. Unskylder meg med at det var første gang. :)

  SvarSlett