Aktive Lokalsamfunn

onsdag 19. oktober 2016

Øktplan bli kjent med barna

Øktplan: Bli kjent med barna
 Navn: Haakon Bersvendsen Grønli
Mål: Bli kjent med barna, lære noen navn og ha det gøy
Dato: 18.10.2016
Målgruppe: 3. Klasse, 7-8 år
Sted: Raumyr skole
Tid: 14-15
Utstyr: Softball, benker


TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR
10
MIN
Bli kjent
Først får jeg elevene til å sitte i en halv sirkel rundt meg, så introduserer jeg meg selv og sier litt kort om meg. Etter det får jeg de til å si navnet sitt og hva de liker å bruke fritiden sin på.

Elevene blir litt kjent med meg. Jeg lærer noen navn.10 min
Generell del

Jogge


Jogge frem og tilbake i salen på langsiden også når jeg sier det skal de gjøre:

Høye kneløft
Sparke bak
Svinge med armene
Hoppe sidelengs
Stignings løp
 

Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader

Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
*Blod og vevsvæske flyter lettere
*Transporten av næringsstoffene og 02 til m går raskere
*Overføringen av oksygen fra blodet til m, c går lettere
*Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
*De kjemiske reaksjonene går raskere
*Nerveimpulsene går raskere
*Samspillet mellom m og nerver blir bedre
*Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
*Konsentrasjonsevnen øker
*Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå
*For å bli varm i kroppen. Omstille kroppen fra hvile til arbeid. I sisten kan hver person selv bestemme intensiviteten. Hvis du har varmet godt opp er det mindre sannsynlighet for at du pådrar deg skader. Vise og forklare


10 MIN
Spesiell del

Stiv, stokk og steinÉn person velges til å ha den.
Han eller hun skal "ta" (berøre) de andre deltakerne og si enten «stiv», «stokk» eller «stein». Når en deltaker blir tatt og den som har den sier «stiv», må denne stå helt stiv med beina fra hverandre helt til en medelev grabber gjennom beina til eleven som er tatt og gjør han fri. Dersom den som har den sier «stokk» når han tar noen, må de stå rett opp og ned med armene som danner en sirkel foran brystet. Da blir man fri hvis en medelev stikker hodet opp gjennom «kurven» man har laget med armene. Når man blir tatt som «stein» må man sette seg på huk og krype seg sammen som en klump. Man blir fri når en annen deltaker hopper over deg som på en bukk. Den samme personen (eventuelt personene) fortsetter å ha den helt til vi bytter.Barna blir litt tryggere på hverandre.
De får brukt litt andre muskelgrupper enn de store musklene.


Vise og forklare


20 min
Hoveddel

Kanonball


Vi deler gymsalen i to med benker, og setter en benk bak i hver del til kong/dronning. Også deler jeg elevene inn i to lag, og jeg bestemmer hvem som er konge/dronning. Når en elev blir skutt skal han/hun rope ut navnet sitt også gå bak der kongen/dronningen til laget står, der kan de skyte seg frie ved å treffe en på det andre laget.


Det er en morsom lek og jeg får lære navnene til elevene mens de leker.

Elevene lærer å jobbe som et lag


Vise og forklare


5 min
Avslutning

Sisten eller stikkball


Sisten:
En eller to har den og når han/hun tar noe andre har den personen den.

Stikkball:
En ball, kan være flere, når man blir truffet skal man gå ut og når den som skøyt deg blir skutt kan man gå utpå igjen.


De får velge mellom sisten å stikkball så de får en følelse av å styre økta litt.


Flertallet bestemmer.

5 min
Oppsummering
Vi oppsummerer økta, jeg gir de noen tilbakemeldinger om hva jeg syntes var bra. Jeg spør om tilbakemeldinger fra dem. De kan komme med ønsker til neste økt.
Jeg får tilbakemelding på hva som de likte/ikke likte.
De kommer med ønsker til neste økt så de har noe å glede seg til neste gang.2 kommentarer:

 1. Elevene likte introdusere delen, de syntes det var gøy å si navnet sitt og hva de likte å gjøre i gym timen.De likte ikke G-delen og jeg var nødt til å gi den opp for det var få som var med. S-delen var en ny lek for de fleste og de fleste syntes den var morsom. Det var en del elever som ikke var med og jeg var nødt til å stoppe de fra lekes slåssing og at de dro hverandre rundt på gulvet. Kanonball var en sikker vinner og alle var med. jeg rakk ikke avslutting og oppsummering fordi de måtte slutte av tidlige enn jeg hadde forventet.

  En av de viktige tingene jeg lærte var å ikke sette fram hele soft ball kurven, alle barna hentet hver sin ball og begynne å kaste baller rundt i gym salen. Jeg lærte også hvor viktig det var med fløyte, siden jeg hadde glemt min. Elevene var mye mer høylytt en det jeg trodde, de skrek konstant og det gikk nesten ikke an å gi en kort beskjed til en elev fordi vi ikke hørte hverandre, det var som å være på en nattklubb.

  Klassen var litt stor på bare en instruktør, og det var så mange navn at jeg klarte bare å lære ett. Men er sikker på at jeg kommer til å klare det på noen uker.

  SvarSlett
 2. Klart at G-del var lite motiverende for en 7 åring.
  Du bør tenke noe mer på å finne leker som er spennende. Det er en helt annen type gruppe som trenger godt gjennomtenk og spennende opplegg.
  Jeg leser også at du har noe mer erfaring og reflekterer over hva du kan endre framover. Det er viktig å prøve nye ting neste gang. Det er ganske vanlig at det er litt kaos i begynnelsen. Ikke vær redd for det.

  SvarSlett