Aktive Lokalsamfunn

onsdag 4. mars 2015

Trening 05.03

ØKTPLAN


NAVN:   Sander Meloun Fossen                                                                                  DATO: 05.03.2015

MÅLGRUPPE: barn i 10 - 11 års alderen
MÅL FOR ØKTA:
Periodemål: fokusere på mottak og nærteknikk.
Ferdighetsmål: forbedre lagets nærteknikk med spesielt fokus på mottak.
Kunnskapsmål: spillerne skal kjenne til viktige faktorer for å få kjapp kontroll over ballen og faktorer for en bra første berøring.
Holdningsmål: skape god fotballkultur, og vri spillernes fokus til det som er viktig for at de skal bli fotballspillere.
STED: HallenUTSTYR: Fotballer, kjegler, mål og vester


TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
8 min10 min

5 min


G – delS – del

L – del
Utøveren blir delt i to grupper. De skal jogge en åttetallsløype.  Med litt forskjellige øvelser (sparkebak, høyekneløft, sidelengs hopp, og heading) 


Passnings øvelse rundt en firkant, hvor hele øvelsen går ut på å ta med seg ballen rundt kjeglen. Og så slå en pasning til neste kjegle.

Lett leddutslag. 
bli varm, får å unngå skader, mentalt klar til trening, og øke prestasjonbli varm i «fotballmusklene». Og få ballfølelsensom en siste del av oppvarmingen
ApemetodenVise og forklare

apemetoden
15 min
(hoveddel)

20 min
(hoveddel)
Slalom-  løype


Firekantspill (alle mot alle)  
De tar hver sin ball og går «slalom» gjennom kjegler.

Alle har en ball hver i en firkant, poenget er å beskytte sin egen ball og sparke ut de andres ball. 
Forbedrer nærteknikk

Det er fokus på nærteknikk, og overblikk. Man må hele tiden ha ballen nær kroppen og vende og forandre retning.Vise og forklare


Vise og forklare (selve øvelsen).


10 min
(hoveddel)


15 min
(hoveddel)


5 min
(avslutning)

Pasning mottak øvelse


SpillUttøying

Halve gruppen står i en sirkel, den andre halvdelen har hver sin ball inne i sirkelen og skal spille pasningen til de utenfor, og skal få ballen tilbake.


Spill med touch begrensning og kjeglemål for å unngå at det bare blir skudd, og derfor tvinger de til å bruke mer pasningsspill.Gruppa står i en halvsirkel, hvor jeg går gjennom noen tøyeøvelser. (fremside lår, baksidelår, lysken, leggen og hofteleddsbøyeren)


Pasningskvalitet og trykk i ballen


Det er for å bedre samspillet og tempoet i gruppa

For å rette ut muskelfibrene igjen og starte restitusjonen.

Vise og forklareVise og forklareApemetoden

1 kommentar:

  1. Bra økt som ble gjennomført nogenlunde ette planen. Vi skulle fokusere på mottak og nærteknikk, hoveddelen begynte vi med slalomløypen for at alle skulle ha fokus på å holde ballen nære ballen. Målet var ikke at løypen skulle gå fortest mulig, men at man skal ha kontroll hele veien. I starten ble det litt mye konkurranse og litt lite kontroll. Så vi ble enige om at vi skulle gjøre det sakte og kontrollert 5 runder så skulle vi avslutte med en konkurranse. Alle mot alle firkanten, ble litt kortere enn først planlagt i og med at det var så mange som ble stemplet og taklet og mye krangling. Så vi jobbet i par hvor den ene kaster og den andre skulle dempe ballen og spille den tilbake. Det er ikke like morsomt, men det var for å unngå kranglingen. Vi avsluttet med spill som planlagt, jeg valgte da å dele gruppa i fire istedenfor to, for at alle skulle være mest mulig borti ballen og få flest mulig mottak.
    Jeg vil si at jeg som leder fungerer bedre, siden jeg har blitt mer kjent med spillerne og vet mer hvilket nivå de ligger på og hvilken måte de lærer best.

    SvarSlett