Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 3. mars 2015

Øktplan 03.03.2015

ØKTPLAN


NAVN: Matias Kollerud og Andreas Gundersen                                                                            DATO: 03.03.2015

MÅL FOR ØKTA: Målet for økta er å ha det moro med dans, samtidig som at elevene lærer seg grunnleggende dansetrinn.
STED: Idrettshallen

UTSTYR:TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Metode
15 min totalt.

5 min10 min


Oppvarming:

G- del:
Jogge rolig fram og tilbake i gymsalen
S-del:
Diagonaler med danseøvelser.Elevene jogger rolig fram og tilbake flere lengder samtidig som at det blir gitt instruksjoner på andre ting de kan gjøre, som for eksempel svinge med armene, sparke bak osv.Elevene skal jogge diagonalt over til andre enden av gymsalen samtidig som de utfører forskjellige dansetrinn underveis. De elevene som går fremst, skal være kreative og finne på ulike dansetrinn. Bytter på hvem som går fremst.
Vis og forklar
Vis og forklar
35 min totalt


10 min


15 min
10 min
Hoveddel:


Gruppedansing


Svingdans
Stivheks med dansingGå sammen i grupper, og til musikk skal én og én elev i hver gruppe finne på forskjellige dansetrinn som hele gruppa skal gjøre. Bytter på hvem som skal finne på dansetrinn slik at alle i gruppa får prøvd seg.


Læring av de grunnleggende trinnene for svingdans. Elevene skal stå på to linjer ovenfor hverandre med jentene på den ene siden, og guttene på den andre (Kommer an på hvor mange gutter som er til stede). Jeg viser først hvordan trinnene til jentene er, så trinnene til guttene.


Som avslutning på dansingen, skal elevene ha en vanlig sistenleik der de som er heksa skal vise ulike dansetrinn som de som blir tatt skal utføre helt til de blir satt fri av noen andre. For å sette dem fri, må en annen elev kopiere dansen som en som er tatt gjør.
Vis og forklarVis og forklar


Vis og forklar
10 min totalt
Avslutning:

Tøying


Elevene skal tøye de ulike muskelgruppene som de har brukt i løpet av økta.
Knestrekker
Ankelstrekker
Knebøyer

http://bloggfiler.no/ptelisabeth.blogg.no/images/1698182-11-1374687134379.jpg http://www.okklinikken.no/bilder/raadogtips/laar_strekk.gif?idfam=&idimg=&nameimg= http://www.majorstuen-osteopati.no/bilder/raadogtips/hofte_ut_rotator.gif http://www.okklinikken.no/bilder/raadogtips/lang_legg.gif?idfam=&idimg=&nameimg=
Vis og forklar

1 kommentar:

  1. Denne økta gjennomførte ikke jeg personlig fordi læreren var syk, men jeg satt å observerte hele økta hva vikaren gjorde som gjorde at jeg fikk med meg mye nyttig informasjon om hva jeg kan gjøre neste gang jeg skal ha en gymtime.

    SvarSlett