Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 3. mars 2015

Håndballtrening for J03

Da er vinterferien slutt, og det er på tiden å komme igang igjen. Nå er det en stund siden jeg har vært der siden jeg en gang var syk og det har vært vinterferie. I denne økten skal vi ha fokus på skudd og finter. Vi skal spesielt ha fokus på skudd plassering. De hadde også et ønske om å lære underarm skudd, så jeg skal prøve å lære dem det. I denne økten blir det en veldig generell innføring av finter og skudd, også skal vi bygge videre på dette i neste trening med litt mer krevende øvelser som duellspill osv.Håndballtrening for jenter 03
Navn: Ada Helene Trollerud          Dato: 04.03.2015             Sted: Skrimhallen   kl: 16:00-17:30
Ferdighetsmål: Bli bedre til å finte og skyte. Få bedre plassering av skuddet.

Kunnskapsmål: Lære seg når det er lurt å bruke de ulike skuddene og fintene vi har i håndball.

Holdningsmål: De skal samarbeide og spille hverandre gode.

Utstyr: Håndballer, matter, plate over mål,

Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
10 min
Oppvarming:
Stafett
Vi deler inn 2-3 lag avhengig av hvor mange vi er.
 Vi har fortsatt to lag. Lagene skal stå på en rekke og alle på rekka skal stå ut med beina. Første mann på rekka skal trille ballen igjennom beina på resten av laget. Da ballen kommer frem til den nederste personen skal den utføre en øvelse. Alle på laget skal utføre samme øvelse. Det er ulike øvelser for hver runde.
Øvelser:
-krype under beina
-Løpe sikksakk mellom spillerne, mens han eller hun stusser ballen
- De andre på laget legger seg ned, mens den som har ballen skal hoppe over, mens den stusser ballen.  
Det er for å bli varm i kroppen. I tillegg er det en morsom oppvarming som øker lysten og motivasjonen til å trene. I tillegg får vi brukt ball tidlig i økten.
Vis og forklar
15 min
Håndballbaseball
Jeg deler inn i to lag. Det er veldig likt baseball bare det er håndballpreget. Et lag begynner inne og et ute. Vi legger ut 4 matter som er poster de skal løpe til. Det er kun lov til å være en spiller på en post. Så hvis en spiller begynner å løpe må den andre spilleren på posten den løper til også løpe. De laget som er inne skal kaste balle, her må man være litt smart å kaste slik at ikke en spiller som står ute får tak i ballen. Etter man har kasta skal man løpe, man skal løpe så langt man klarer. Det laget som står ute skal prøve å få tak i ballen fortest mulig. Når de har fått tak i ballen skal de skyte på en plate i mål. Treffer de platen får en av spillerne som løper er inne på en post kommer dette laget inn. Det laget som står ute kan også prøve å ta pol. Fange ballen får den går i bakken. Klarer de to halvpoler så kommer de inn. Man får poeng kun når man er inne. 2 poeng hvis en spiller klarer å løpe en hel runde. 1 poeng når hele laget har løpt og sistemann kommer inn. Det laget som har mest poeng når vi er ferdig vinner.
Håndballbaseball er morsomt og de får øve seg på å kaste. Det kan ofte være spennende, så spillerne utvikler evnen til å takle press.
Forklar
10 min
Hoveddel:
Keeper oppvarming
 Keeperen står mål, keeperen bestemmer selv hvor den vil ha skuddet. Utespilleren skal ha hver sin ball å skyte der keeperen vil ha skuddet.
For at målvaktene skal bli varme.
Vis og forklare
20 min
Skudd på mål med ulike type skudd og finter.
Vi starter med å kjøre igjennom noen finter. Jeg står på ni meteren og de skal sette finten og komme seg forbi meg. Vi starter med venstre høyre finte, så høyrevenstre, deretter skudd finten, overslagsfinten og til slutt piruett finta. Etter dette skal vi øve på grunnskudd, hoppskudd og til slutt underarmskudd.
Vi har hatt alle disse fintene får, men det er viktig å få en viktig grunnteknikk, så derfor skal vi gå igjennom dette. På neste trening skal vi ha flere øvelser med finting som er mer krevende og derfor er det greit å ha en mer generell trening denne gangen.  De har også lært grunnskudd og hoppskudd, men de ønsket selv å lære underarmskudd, så vi skal prøve på det.
Vis og forklar
10 min
Hurtighetsøvelse
To spillere går sammen. Begge skal legge seg på magen ved seksmeteren. De skal se fremover og jeg skal kaste ballen frem og når ballen kommer til synet for spillerne skal de sprette opp og så er det førstemann til ballen. Den som får tak i ballen er angrepspiller, mens den andre skal være forsvarspiller.
Spillerne må reagere og deretter akselerere. Dette er en morsom øvelse som trener noen av de faktorene som er viktig i håndball.
Vis og forklar
20 min
Sill på to mål
Dele inn to lag som skal pille på to mål
For å få litt spille trening på to mål. For å få bedre samspill i laget.
Vis og forklare
5 min
Avslutning:
Tøying
Tøye på musklene jeg har brukt i økta.  Nederste delen av hamstrings, fremside av lår, lysken, bakside av legger og rumpa.
Tøye for å få lett sirkulasjon og for å få bedre bevegelighet.
Apemetoden

                

1 kommentar:

  1. De hadde ikke trening denne dagen. Det ene laget hadde kamp, så jeg fikk se det ene lage spille. Det var veldig artig å se de spille og de spilte kjempe bra. Også var det veldig gøy at de vant!

    SvarSlett