Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 3. mars 2015

Gøy i gymsalen uke 10

Øktplan Gøy i gymsalen uke 10


Navn: Line Selvén Aasland og Sigrun Nørstebø
Dato: 03.03.15

Time: 14:15 - 15:00

Målgruppe: Elever i 4. klasse, SFO
Klasse: 3IDATema: Allsidig aktivisering, gøy i gymsalen

       Mål: Utfordre elevene gjennom spennende, motiverende og varierte øvelser/ leker og bli kjent med hverandre.


·       Ferdighetsmål: Mestre øvelsene og ha det gøy

Kunnskapsmål: Lære andre varianter av kjente leker for å få variasjon, og holde elevene motiverte

Holdningsmål: Lære å høre på beskjeder som blir gitt og gjennomføre øvelsene vi har planlagt

Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Generell del

Spesiell del

Stiv, stokk og stein
Én person velges til å ha den.
Han eller hun skal "ta" (berøre) de andre deltakerne og si enten «stiv», «stokk» eller «stein». Når en deltaker blir tatt og den som har den sier «stiv», må denne stå helt stiv med beina fra hverandre helt til en medelev grabber gjennom beina til eleven som er tatt og gjør han fri. Dersom den som har den sier «stokk» når han tar noen, må de stå rett opp og ned med armene som danner en sirkel foran brystet. Da blir man fri hvis en medelev stikker hodet opp gjennom «kurven» man har laget med armene. Når man blir tatt som «stein» må man sette seg på huk og krype seg sammen som en klump. Man blir fri når en annen deltaker hopper over deg som på en bukk. Den samme personen (eventuelt personene) fortsetter å ha den helt til vi bytter.

Tunnelstafett
Klassen blir delt i to eller tre lag avhengig av hvor mange som skal være med. Hvert lag stiller seg i hver sin rekke, med ca. 2 meter avstand mellom hver. Den som står først i rekka, skal trille en ball bakover. Ballen skal gå mellom beina til alle elevene, og når den kommer til den bakerste eleven, tar han eller hun ballen med hendene og løper fremst. Slik fortsetter stafetten helt til alle står der de stod da de begynte.6-7 min
6-7 min


Vis og forklar, deretter å være med på øvelsen.


For at de store muskelgruppene skal bli varme. Starte økta med noe som er gøy, så elevene blir motivert til å fortsette.  

HOVEDDEL
Stikkball
Her er det alle mot alle. Alle skal treffe hverandre med softball, og den som blir skutt setter seg på gulvet. For å bli fri, må enten den som skøyt bli skutt selv, eller så kan den som har blitt skutt få tak i en ball og skyte en annen. Det er ikke lov å gå mer enn tre skritt med ballen. Først starter vi med en ball, deretter legger vi til to. For å få litt variasjon skal vi legge til en straff som for eksempel 10 sit-ups, løpe frem og tilbake i gymsalen e.l..
25 - 30 minutter med forklaring


Dette er en lek som er morsom, gir motivasjon og er ønsket av elevene. Ny pasningsøvelse der elevene må holde konsentrasjonen opp selv om man blir sliten.
Konkurranse synes elevene er gøy og de får utfordret ballkontrollen sin.
Spill på slutten, noe elevene liker. Det gir dem motivasjon.

Oppsummering/avslutning
3 min
Plenum
Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere1 kommentar:

  1. Økta gikk ganske bra. Det var veldig få tilstede denne dagen fordi det er mange som har sluttet på SFO. "Stiv, stokk og stein" var en ny variant av "Stiv heks" som de ikke hadde lekt før, men som de syntes var veldig gøy. Jeg måtte sette opp kjegler som gjorde hallen mindre fordi de var så få. Det har de ikke likt før, men det var ingen som sa noe nå. De andre aktivitetene gikk også bra. Ingen sure miner, og elevene var motiverte.

    SvarSlett