Aktive Lokalsamfunn

søndag 22. mars 2015

Teknikkskolen Turnering


Navn: Mads, Mikkel, Martin, Marius, Even og Joanna
Dato: 22. mars
Økt: Nr. 15
Målgruppe: Jenter og Gutter 12 år
Ferdighetsmål: Elevene skal lære å bruke de tekniske elementene vi har øvd på i løpet av prosjektet i spillsituasjon. 
Kunnskapsmål: Elevene skal lære viktigheten med en god pasning og et retningsbestemt mottak i spillsituasjon. 
Holdningsmål: Elevene skal delta i turneringen med en god holdning ved å følge reglene, dommeravgjørelsene og "fair-play". Det skal ikke fokuseres for mye på resultat, men heller å mestre ferdighetsmålene og samtidig ha det gøy og gjøre hverandre sterkere.Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
10 minutter
Velkomst, informasjon om turneringen og opprop av lag
RS roper opp elevene, som går inn i de inndelte lagene
For å få oversikt over hvem som møter opp, dele inn i lag, og for å gi informasjon om hvordan turneringen skal gjennomføres. 
10 min
Felles oppvarming
Instruktørene gjennomfører en felles oppvarming for alle lagene. Varierte øvelser uten ball, og en kort tøyningsdel mot slutten. 
Oppvarmingen gjøres for å forberede spillerne på turneringen ved å øke prestasjonsevnen, konsentrasjonen og lysten til å trene. Oppvarmingen gjennomføres også for å forebygge eventuelle skader.  
Apemetoden
1 time 
Hoveddel 

Lagene blir lagt inn når de er laget. 
 


8 Lag
 
Pulje 1
Lag 1
Lag 2
Lag 3
Lag 4
 
Kampoppsett
Lag 1-Lag 2
Lag 3-Lag 4
Lag 1-Lag 3
Lag 2-Lag 4
Lag 1- Lag 4
Lag 2 Lag 3
 
            4 plass-4 plass
            3 plass-3 plass
            2 plass- 2 plass
           1 plass- 1 plass
Pulje 2
Lag 5
Lag 6
Lag 7
Lag 8
 
Kampoppsett
Lag 5-Lag 6
Lag 7-Lag 8
Lag 5-Lag 7
Lag 6-Lag 8
Lag 5-Lag 8
Lag 6-Lag 7For at elevene skal lære seg å bruke de teknikkene de har lært i en faktisk spillsituasjon. Fokuset skal være på pasning og retningsbestemt mottak, og ikke så mye på resultat. 
10 minutter
 
 
Avslutning
Felles oppsummering av hele perioden.
RS samler spillerne på midten og oppsummerer. 
For å gi spillerne en god avslutning på et langt prosjekt, og oppfordre til videre trening av teknikk i fotball. 
 

5 kommentarer:

 1. Dette var siste økt med teknikkskolen, og vi hadde bestemt å ha en turnering som en morsom greie til slutt. Marius og jeg møttes klokka 4 for å bestemme hvordan vi skulle gjøre det med lagene osv. Vi bestemte oss for å dele inn i 8 lag når spillerne kom, siden vi har erfart at det kan bli en del fravær. Siden guttene og jentene alltid står gruppert i kjønn og alder, valgte vi å dele inn ved å telle 1-8. På denne måten blir det derfor jevne og blanda lag. Det møtte bare opp 39 stykker, men likevel valgte vi å dele i 8 lag, da dette ble lettest og det gikk fint. Det stilte større krav til planlegging enn gjennomføring i dag, det eneste vi gjorde var å følge spillerne våre rundt til de ulike banene hvor de skulle spille. Vi klarte å holde fokuset borte fra resultat, men heller å ha det gøy. Jeg fokuserte på å gi tilbakemeldinger på pasning og mottak. Jeg tror de fleste hadde det gøy den siste økten, og fikk en god avslutning på et langt prosjekt. Vi har fått positive tilbakemeldinger fra mange hold, og kan si oss fornøyde med god gjennomføring av prosjektet.

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Siste økt på teknikkskolen kom i form av en turnering. Der vi delte inn i 8 forskjellige lag. jeg fikk ansvar for lag 4.Sammen med Mads kjørte jeg en oppvarming sammen, med lagene våres 4 lag fire besto av 5 spillere. vi spilte med 1 keeper, og fire utpå. jeg varierte hvor de forskjellige skulle spille. . Så startet kampene, det var gruppespill med 3 kamper og en sluttspillskamp. Laget mitt vant 2 kamper fikk 1 uavgjort og tapte en kamp. Så spillerne var fornøyd med det. Etter dette var det en liten oppsummering før vi takket for samarbeidet og ønsket lagene lykke til med sesongen som kommer.

  SvarSlett
 4. Den siste økta valgte vi å kjøre en turnering. Vi delte inn i 8 lag, hvor alle instruktørene fikk hvert sitt lag. Oppvarmingen kjørte jeg sammen med Even. Jeg hadde 5 spillere på laget mitt, hvor de måtte bytte på å stå i mål. Laget mitt vant 2 kamper og tapte 2 kamper. Spillerne syntes det var morsomt med turnering som avslutning. Når spillingen var ferdig tøyde vi ut før vi takket for oss og ønsket dem lykke til med sesongen.

  SvarSlett
 5. Vi hadde turnering siste økt. JEg er godt fornøyd med gjennomføring av turneringen. På grunn av væet kjørte vi kamper i ett med et høyt aktivitetsnivå. Jeg er fornøyd med hvordan vi gjennomførte turneringen og jeg følte vi var godt forberedt. Vi fikk et lite problem med få spillere men det kom flere etter hvert så vi kjørte på med planlagt opplegg og vi bestemte oss for å heller justere banene enn å justere lagene. Men det kom nok slik at banene fungerte slik de var.

  SvarSlett