Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 3. mars 2015

Øktplan 17.03.15

Dette er øktplanen for 3. klassingene på Gamlegrendåsen den 17.03.15. Hovedfokuset denne økta er ballbehandling.

ØKTPLAN

NAVN: Matias Save                                                                                                                        DATO: 17.03.15

SKOLE/STED: Gamlegrendåsen skole

TID: 15.30 – 16.30

ALDER: 10-11 år

ANTALL: 12 elever

MÅL FOR ØKTA: Øve inn grunnleggende basketballferdigheter, lære litt regler, ha det moro.

FERDIGHETSMÅL: bedre øye-hånd-koordinasjon i form av ballbehandling.

KUNNSKAPSMÅL: lære grunnleggende prinsipper som skuddfinte og trippel trussel.

HOLDNINGSMÅL: lære de å vise respekt og spille på en ordentlig måte.

UTSTYR: Basketballer
TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode

8 min
BasketballerOppvarming
-Stiv heks


-Ball leik


-Én har den, uten ball, mens resten har ball og prøver ikke å bli tatt. Blir man tatt må man stå med ballen over hodet og spredde bein. For å bli fri, må en annen elev sprette ballen mellom beina på den som er tatt.

- Alle elevene har en ball hver. De må hele tiden sprette ballen og skal prøve å slå vekk ballen til de andre. De skal drible innenfor et visst område. Dersom ballen blir slått bort eller man tråkker utenfor merket område må man ta 5 jumping jacks.
Bli varme slik at overgangen fra hvile til arbeid blir gradvis.

Ha det moro.

Få ballfølelse.
Vise og forklare

42 min
Basketballer
Hoveddel
-Hinderløype med ball

-Haien kommer med ball
-Rødt og grønt lys
-Spille 3 mot 3
-Deler inn i to rekker. Den ene gruppa starter på den ene siden av banen, mens den andre gruppa på andre siden. Førstemann i rekkene begynner og skal drible seg gjennom løypa med ballen under kontroll. Når spilleren kommer til andre siden av banen skal han eller hun score og stille seg bakerst i rekka.

-Jeg deler inn i 4 grupper som steller seg i hvert sitt hjørne. Det skal være en hai. Når jeg roper ut navnet på de forskjellige gruppene skal de løpe i ring rundt haien mens de spretter. Når jeg roper haien kommer, skal haien prøve å ta så mange som mulig, mens de andre skal prøve å komme seg tilbake til hjørnet sitt uten å bli tatt. De som blir tatt blir haier neste runden.

-Alle utenom én elev har ball. Eleven uten ball skal stå på motsatt side av banen som de andre. Den som ikke har ball snur ser så vedkommende ikke ser de andre elevene med ball. Etter et par sekunder skal vedkommende uten ball snu ser mot de med ball. De med ball skal ikke bevege seg når personen uten ball snur seg. Dersom personen uten ball ser noen bevege seg, må personen som beveget seg tilbake til start. Førstemann som tar i veggen vinner.

-3 mot 3 spill på begge kurvene.
For å øve inn grunnleggende basketballferdigheter

Bedre øye-hånd koordinasjon

Bedre ballkontrollen

Ha det moro
Vise og forklare

10 min
Avslutning
-Bompball
-Alle står på en rekke. Førstemann og andremann har ball. Om man treffer, stiller man seg bakerst i køen, men hvis den bak deg treffer før deg, er man ute. Vinneren er sistemann som står igjen.
-Venne seg til konkurranse
Vise og forklare

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar