Aktive Lokalsamfunn

søndag 1. mars 2015

Øktplan 03.03.15

Her er øktplanen for 3. klassingene på Gamlegrendåsen skole den 03.03.15. Fokuset for denne dagen blir å sentre bedre pasninger.

ØKTPLAN

NAVN: Matias Save                                                                                                                        DATO: 03.03.15

SKOLE/STED: Gamlegrendåsen skole

TID: 15.30 – 16.30

ALDER: 10-11 år

ANTALL: 12 elever

MÅL FOR ØKTA: Øve inn grunnleggende basketballferdigheter, lære litt regler, ha det moro.

FERDIGHETSMÅL: bedre øye-hånd-koordinasjon i form av ballbehandling, bedre pasningsteknikk.

KUNNSKAPSMÅL: lære grunnleggende prinsipper som skuddfinte og trippel trussel.

HOLDNINGSMÅL: lære de å vise respekt og spille på en ordentlig måte.

UTSTYR: Basketballer
TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode

8 min
BasketballerOppvarming
-Ball leik
- Alle elevene har en ball hver. De må hele tiden sprette ballen og skal prøve å slå vekk ballen til de andre. De skal drible innenfor et visst område. Dersom ballen blir slått bort eller man tråkker utenfor merket område må man ta 5 jumping jacks.
Bli varme slik at overgangen fra hvile til arbeid blir gradvis.

Få ballfølelse.
Vise og forklare

42 min
Basketballer

Benker

Kjegler
Hoveddel

-Pasningsdrill

-Tremanns pasningsøvelse
-Skuddøvelse
-Spille 3 mot 3
-Pasningsdrill med tre elever i hver gruppe. En står på den ene siden av banen, mens de andre to står på andre siden. Førstemann i rekka med to dribler ballen og sentrer den til han eller hun som står på andre siden av banen. Deretter stiller han eller hun seg bak personen han eller hun akkurat sentret til. Slik fortsetter det.

-Elevene stiller seg i tre rekker ved baseline. Personen i midten har ballen og sentrer først til den ene siden for så å få tilbake ballen. Når han har ballen igjen skal han sentre til den andre siden. Personen i midten bytter på.


-Alle skal være i par og starter på midtbanen. Den første ut skal først løpe til den ene kurven og skyte eller legge lay-up for så å løpe til den andre kurven og gjøre det samme. Når det er gjort skal spilleren med ballen sentre den til den andre i paret så han/hun kan gjøre det samme. Denne leken følger et poengsystem som blir brukt og gjort til konkurranse.

-3 mot 3 spill på begge kurvene. Ballen må være innom alle på laget før de kan score.
For å øve inn grunnleggende basketballferdigheter

Bedre skuddferdighetene

Bedre ballkontrollen

Ha det moro
Vise og forklare

10 min
Avslutning
-stekt bacon crisp (som elevene kaller det)
-Deler inn i to grupper. Alle spillerne på begge gruppene blir tildelt et nummer hver. En står på midten med ballen og roper ut forskjellige nummer. De som har disse numrene løper til ballen og prøver å score på motstandernes kurv. Dette spillers til treningen er ferdig.
-Venne seg til konkurranse
Vise og forklare

1 kommentar:

  1. Treningen i dag gikk greit, men jeg var ikke helt fornøyd med konsentrasjonen til elevene. De var bråkete og ukonsentrerte, så jeg måtte være litt streng med dem. Det hjalp til tider å være streng med dem, men ikke lenge etter jeg hadde snakket med dem var de tilbake til å være bråkete. Til tross for det fikk jeg gjennomgått det jeg hadde planlagt med økten, og når jeg fikk satt de i gang med en øvelse gikk det bedre.

    SvarSlett