Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 3. mars 2015

Øktplan 10.03.15

Dette er øktplanen for 3. klassingene på Gamlegrendåsen den 10.03.15. Denne dagens hovedfokus er skyting.

ØKTPLAN

NAVN: Matias Save                                                                                                                        DATO: 10.03.15

SKOLE/STED: Gamlegrendåsen skole

TID: 15.30 – 16.30

ALDER: 10-11 år

ANTALL: 12 elever

MÅL FOR ØKTA: Øve inn grunnleggende basketballferdigheter, lære litt regler, ha det moro.

FERDIGHETSMÅL: bedre øye-hånd-koordinasjon i form av ballbehandling, bedre skuddteknikk.

KUNNSKAPSMÅL: lære grunnleggende prinsipper som skuddfinte og trippel trussel.

HOLDNINGSMÅL: lære de å vise respekt og spille på en ordentlig måte.

UTSTYR: Basketballer
TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode

8 min
BasketballerOppvarming
-Stiv heks

-Ball leik


-Én har den, uten ball, mens resten har ball og prøver ikke å bli tatt. Blir man tatt må man stå med ballen over hodet og spredde bein. For å bli fri, må en annen elev sprette ballen mellom beina på den som er tatt.

- Alle elevene har en ball hver. De må hele tiden sprette ballen og skal prøve å slå vekk ballen til de andre. De skal drible innenfor et visst område. Dersom ballen blir slått bort eller man tråkker utenfor merket område må man ta 5 jumping jacks.
Bli varme slik at overgangen fra hvile til arbeid blir gradvis.

Få ballfølelse.
Vise og forklare

42 min
Basketballer

Ringer
Hoveddel
-Skuddøvelse-Bingo/5-spot

-Ringleik
-Bompball
-Alle skal være i par og starter på midtbanen. Den første ut skal først løpe til den ene kurven og skyte eller legge lay-up for så å løpe til den andre kurven og gjøre det samme. Når det er gjort skal spilleren med ballen sentre den til den andre i paret så han/hun kan gjøre det samme. Denne leken følger et poengsystem som blir brukt og gjort til konkurranse.

-To grupper på hver kurv. Står i en rekke med skyting fra baseline, deretter albuen, straffa, motsatt albue og baseline. Egen retur og sentre til nestemann i køen. Deretter stille seg bakerst i køen. Fem treff fra hver spot. Første gruppe til å fullføre vinner.

-Elevene deles inn i 4 grupper og alle gruppene skal stelle seg i en rekke hver. Førstemann i gruppene skal sprette ballen fram til ringer med forskjellige farger som ligger med forskjellig avstand til kurven. De forskjellige fargene gir forskjellig antall poeng. Når elevene treffer mens de står i en ring, tar de ringen med seg tilbake til gruppa og det er nestemann sin tur. Når alle ringene er samlet inn skal lagene telle opp poengene sine. De som har flest poeng vinner.

-Alle står på en rekke. Førstemann og andremann har ball. Om man treffer, stiller man seg bakerst i køen, men hvis den bak deg treffer før deg, er man ute. Vinneren er sistemann som står igjen.
For å øve inn grunnleggende basketballferdigheter

Bedre skuddferdighetene

Bedre ballkontrollen

Ha det moro

Venne seg til konkurranse
Vise og forklare

10 min
Avslutning
-spille 3 mot 3
-3 mot 3 spill på begge kurvene. Ballen må være innom alle på laget før de kan score.
-Venne seg til konkurranse
Vise og forklare

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar