Aktive Lokalsamfunn

onsdag 18. mars 2015

Øktplan J08, torsdag uke 12

Da er det klart for min siste økt med jentene på dette prosjektet i morgen. Som vanlig blir treningen preget av mye lek, samtidig som mye kontakt med ball. Ser fram til treningen da det er en gruppe supre jenter som jeg har vært heldig å få lov og trene denne tiden.

ØKTPLAN JENTER 08 – uke 12

NAVN: Inga Grosvold                                                                                                   DATO: 19.03.15
TRENINGSGRUPPE: Jenter 08, 6 år gamle
MÅL FOR ØKTA: Bli kjent med ball å utvikle en god ballfølelse. Utvikle ferdigheter i forhold til samarbeid, bli en bedre håndballspiller og samtidig ha det gøy på trening gjennom lek og morsomme aktiviteter
STED: Skrimhallen
UTSTYR: håndballer, kjegler, vester, mål
TID: 1t, 1630-1730

TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Hvorfor

Generell del oppvarming 

4min4 minutter

5min


Spesiell del
4min
Nappe halerStiv heksStrek-sisten

Variasjoner:
• Bare lov å gå
• Alle har med seg hver sin ball
• Stusse ballen
• Ikke lov å trå på noen streker

Ballen opp i lufta + noe stuss
Alle har hvert sitt merkebånd, overtrekksvest eller
lignende som henges bak i buksa. Alle napper haler fra
andre uten selv å miste halen sin.
Avgrenset område, avhengig av hvor mange utøvere,
men eksempelvis innenfor frikastlinja, halv håndballbane,
innenfor en volleyballbane eller basketballbane.
Ikke lov å holde fast halen som er festet bak i buksa.
Etter hvert som man får tak i nye haler festes også disse bak i buksa.
Begrenset tidsperiode fra 30 til 90 sekunder hvor treneren
stopper leken og teller opp hvem som er den største haletyven.
Alle får tilbake hver sin hale før man setter igang på nytt.

En deltaker er heks.  De som blir berørt av heksa, må stå stille med bena fra hverandre. Man blir fri ved at en annen deltaker kryper mellom bena dine. Gjerne flere hekser dersom det passer. Variasjoner: fri ved å sitte på ryggen/magen til den som er tatt.

Bare lov å trå på strekene som finnes på gulvet.
Den eller de som til enhver tid har sisten kan holde en
overtrekksvest, ball eller noeKaste ballen opp i lufta og klappe så mange ganger man klarer før den stusser. Øve på å stusse stillestående, deretter bevege seg mens man stusser. Utfordring: stusse i 3 eller 8-tall.

Fine oppvarmingsøvelser og start på treningen. Samt de to øvelsene er god øvelse for samarbeid.


Hvorfor oppvarming er viktig:

-          Øke den fysiske og psykiske prestasjonsevnen.
-          Øke lysten til å trene (eller konkurrere)
-          Forebygge skader
-          Starte økten mentalt også.-          Fin øvelse for innlæring av ballkontroll
Hoveddel 


7 min7 min7min10min
Kaste to og to


Kortstafett med ball


Skudd på mål

SpilleVariere kastemåtende. Minne de på å sette en fot foran og høy arm. Viktig å være konsentrert og holde øynene på ball. Variassjoner: med stuss, «kjeiva», to hender over  hodet


Deler jentene inn i 4 lag som får hvert sitt hjørne. Hvert lag har en ball og får en kortsort av meg. Kortstokken legger utover på midten med sorten ned. Deretter skal de løpe en og en og samle inn sin sort kjappest mulig. Kun lov å hente et kort av gangen. Må kaste ball til neste på laget for at hun skal begynne å løpe mot korthaugen.


Før spilltreningen øver vi på skudd, hovedsakelig fra bakken. De skal skyte i både gitte og valgfrie hjørnerDele inn i to lag og spille på kortsiden. Alle får være med, målvakten er med i angrep. Fokus på samarbeid og inkludering av alle spillerne.Bli tryggere med å kaste og ta i mot
Øve på skudd og teknikk, mengdetrening er viktig når det gjelder dette.
Trygghet med ball, samarbeid, lære å bevege seg med ball, tilpasse seg retningsforandringer og med-/motspillere, forbedre spilleforståelsen.Avslutning:
4-5min
alle mine duer (om tid) + oppsummering og tøying
En elev blir valgt til hauk, en til duemor og resten er duer. Hauken står i midten, duemor på den ene siden og duene på den andre siden.
Av et område som er avgrenset på hver side, der duene er ”fri” fra å kunne bli tatt av hauken. Størrelse på område avhenger av hvor stor gruppe en har. 20-40 meter er god avstand mellom linjene.
”Duene” skal løpe fra en strek eller et felt over til et annet uten å bli berørt av ”hauken”. De som blir tatt av ”hauken” blir selv ”hauker” og skal fange de andre ”duene”.
Duemor roper: ”Alle mine duer kom hjem og spis!” Duene svarer: ”Vi tør ikke for hauken tar oss”.
Duemor: ”Kom likevel!” Da løper duene.

Ha en liten samling på midten der vi snakker og økta og hva de synes, hva de ønsker mere av, hva de likte, osv. Dette gjør vi mens vi tøyer.
For å avslutte økta med en lek jentene liker og gjøre noe morsomt etter mye terping og øvelse på teknikk/spill.Dette er for å vite hva som kan forbedres og høre hva jentene synes om treningen. Viktig for motivasjonen videre for jentene i forhold til håndballen, og samtidig nyttig for meg som trener.


1 kommentar:

  1. Synes denne siste økten i all hovedsak gikk fint. Spesielt tror jeg jentene likte kortstafetten da det ble en morsom og konkurransepreget aktivitet, samtidig som de fikk trent noe utholdenhet uten at de tenker over det selv. Kortstafetten ble også en fin øvelse for samarbeid noe jeg synes alle jentene var flinke til. Når det gjelder stussing og antall klapp før de tar i mot ballen igjen ser jeg også en god forbedring fra mine første treninger med jentene. Noen av jentene var litt slitne i går så vi hadde litt flere vannpauser enn vanlig. Når det gjelder sistenlekene har jeg oppdaget at jentene har begynt å synes det er morsomst å bli tatt og ha sisten, for å unngå dette la jeg inn noen enkle "straffeøvelser" som rulle og hopp noe som fungerte ganske bra.

    SvarSlett