Aktive Lokalsamfunn

fredag 13. desember 2019

SFO Gamlegrendåsen Økt 8 - 3. klasse


Øktplan                                                                                                                           Dato: 11.12.2019
Dagens aktivitet (idrett): Lek med ball                                                                                   Navn: Ingrid Sofie Thiis
                                                                                                                                                       Klasse: 3IDA
Mål for økten:
Å gi barna idrettsglede igjennom lek med ball

Utstyr: softballer, fotballer

Oppvarming:
Vise- og forklare-metoden.

G-del: 7 min
L-del: 3 min
S-del: 5 min

Løpe tre runder i salenfantasidyr
Rulle på knær, ankler, hofte og armer.Dansk stikkballLøpe tre runder i salen for å komme i gang.

Barna skal ta seg over hallen og tilbake, mens de later som de er forskjellige dyr. Jeg bestemmer sammen med barna hvilke dyr de skal være

Alle står i ring og hermer etter våre bevegelser.


Alle skal prøve å skyte hverandre med to softballer. Det er kun lov å gå tre skritt med ball. Blir man skutt, kommer man ikke fri før den du ble skutt av blir skutt av noen andre. 


Oppvarming øker lysten til å trene og øker prestasjonsevne. Det forbygge skader. Blodet og vevsvæsken flyter lettere. Transporten av næringsstoffer og oksygen til muskelen som arbeider går fortere. Overføringen av oksygen fra blodet til muskelsenene går lettere.. Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige. De kjemiske reaksjonene går raskere. Nerveimpulsene går raskere. Samspillet mellom muskler og nerver blir forbedret. Oppmerksomhet mot ulike sanseinntrykk kan bli skjerpet. Konsentrasjonsevnen kan øke. Spenningen i kroppen kan bli regulert til et gunstig nivå.

For å aktivisere og varme leddene som kommer til å bli utsatt for bråe bevegelser og belastning i hoveddelen. Forebygger skader.

For å varme opp musklene vi skal bruke i hoveddelen. Og for å forberede øvelsene i hoveddelen.
Denne leken utfordrer elevenes hurtighet, øye-hånd, reaksjon og romorientering.
Hoveddelen:

40 min
TunellstafettBallkastekonkurranse

Hjørnefotball 

Vi deler klassen i to-tre lag. De skal stå på rekke og sende en ball mellom beina. Den bakerste personen skal løpe foran i køen med ballen, og sende den mellom beina igjen.
Neste runde skal ballen kastes til hverandre, i stedet for å trille mellom beina.

To og to kaster en softball til hverandre. For hvert kast de klarer å fange ballen begge to, skal en av elevene gå bak til en ny kjegle som gjør avstanden lengre. Det er fem kjegler. Det paret som klarer alle kjeglene først vinner.


Barna deles i fire lag. De spiller mot laget som er på sin diagonal. For å skåre mål, må man skyte ballen på en benk. Treffer man benken, er det de to andre lagene sin tur til å spille.Denne leke utfordrer elevenes evne til å samarbeide, og deres romorientering. Den er også morsom.


Denne leke utfordrer elevenes evnes øye-hånd og krafttilpasning.Morsom avslutning for barna. Utfordrer utholdenhet og koordinative egenskaper.
Avslutning:
5 min
Vi setter av noen minutter til å roe ned før vi begynner med tøying.

Tøye skuldre, armene, hoftene, rumpa, leggene, lår.
Holde hver øvelse i ca. 20 sekunder på hver kroppsdel.
For å bli mindre stiv dagen etter økta, og for å opprettholde eller bedre nåværende evne til leddutslag. Avspenne de belastede musklene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar