Aktive Lokalsamfunn

fredag 13. desember 2019

SFO Gamlegrendåsen Økt 9 - 3. klasse


Øktplan                                                                                                                           Dato: 18.12.2019
Dagens aktivitet (idrett): Tarzansisten                                                                                  Navn: Ingrid Sofie Thiis
                                                                                                                                                       Klasse: 3IDA
Mål for økten:
Å påvirke barnas koordinative egenskaper igjennom lek

Utstyr: Alt vi finner

Oppvarming:
Vise- og forklare-metoden.

G-del: 7 min


L-del: 3 minS-del: 5 min

Løpe tre runder i salen

fantasidyrRulle på knær, ankler, hofte og armer.

Stiv heksLøpe tre runder i salen for å komme i gang.

Barna skal ta seg over hallen og tilbake, mens de later som de er forskjellige dyr. Jeg bestemmer sammen med barna hvilke dyr de skal være

Alle står i ring og hermer etter våre bevegelser.

En person er heks. Når heksa tar de andre må de stå stivt med beina ut. For å bli fri må noen klatre mellom beina.

Oppvarming øker lysten til å trene og øker prestasjonsevne. Det forbygge skader. Blodet og vevsvæsken flyter lettere. Transporten av næringsstoffer og oksygen til muskelen som arbeider går fortere. Overføringen av oksygen fra blodet til muskelsenene går lettere.. Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige. De kjemiske reaksjonene går raskere. Nerveimpulsene går raskere. Samspillet mellom muskler og nerver blir forbedret. Oppmerksomhet mot ulike sanseinntrykk kan bli skjerpet. Konsentrasjonsevnen kan øke. Spenningen i kroppen kan bli regulert til et gunstig nivå.

For å aktivisere og varme leddene som kommer til å bli utsatt for bråe bevegelser og belastning i hoveddelen. Forebygger skader.

For å varme opp musklene vi skal bruke i hoveddelen. Og for å forberede øvelsene i hoveddelen.
Hoveddelen:

40 min
TarzansistenVi setter ut masse utstyr. Matter, rokkeringer, tjukkaser, bukker, benker, springbrett, tau, bom osv. Barna har ikke lov til å tråkke på gulvet. En person har den, og skal ta de andre barna. Blir barna tatt, er det de som har den. Hvis noen detter eller tråkker på gulvet, må de ta fem spensthopp.
Dette er en veldig populær lek blant ungene. Morsom avslutning på denne perioden, og fin lek før jul. Utfordrer barnas koordinative egenskaper og utholdenhet.


Avslutning:
5 min
Rydde utstyr

Tøye skuldre, armene, hoftene, rumpa, leggene, lår.
Alle hjelper til å rydde

Holde hver øvelse i ca. 20 sekunder på hver kroppsdel.


For å bli mindre stiv dagen etter økta, og for å opprettholde eller bedre nåværende evne til leddutslag. Avspenne de belastede musklene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar