Aktive Lokalsamfunn

torsdag 5. desember 2019

Allidrett uke 48


Allidrett uke 48

Navn: Noah Borgejordet og Simon Magnussen
Dato: 28.11.19
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2014-2015)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosial og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.

Mål for økta: Ha det gøy med barna gjennom lek, og aktivitet som utfordrer koordinasjon! Barna skal ha det gøy gjennom aktivitet i form av forskjellige leker og hinderløype. Vi skal jobbe med å få et enda bedre forhold til barna, skape glede og lyst for barna til å komme tilbake neste uke. 
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett, intro, opprop.

Vi befaler
Barna løper rundt i rommet og vi befaler dem til å gjøre visse ting, det kan f.eks. være "sett dere ned på rumpa" eller "klatre opp i ribbeveggen". Avslutter med at alle stiller seg på en linje og følger etter deg. Introduserer barna for pushups, situps og spensthopp på vei over gulvet. Hvis det trengs mer tid kan barna løpe frem og tilbake i salen 3 ganger.
Ca 5 min


10 min
Forklar
Oppdagende
Ønske velkommen og ta opprop.
Varme opp med en ny lek for å skape mer variasjon i opplegget og skape mer motivasjon hos barna
HOVEDDEL
Hauk og due
Siden barna har hatt hauk og due et par ganger begynner de å kjenne til de forskjellige rollene. Lar altså barna være hauk og duemor, og bytter etter hver runde.

Stiv heks
Deler ut 1-2 hekser i starten. Vanlig stiv heks regler, blir man tatt må noen gå mellom beina for at du skal bli fri igjen. Vi avgrenser området i salen med benker i forhold til hvor mange barn som deltar.

Rødt og grønt lys
En av lederne begynner som lyset, også kan barna styre litt de neste rundene.

Tarzan-løype:
Setter ut masse hinder i hallen og barna skal få lov til å leke seg rundt i disse. Prøve å ikke være borti gulvet. Fordeler ut foreldre til å passe på ved visse stasjoner/hindre.
10 min

10 min

5-10 min15 min
Forklare/OppgavestyrtSiden vi avlyste skileiken var det ikke noe tema på periodeplanen så vi kjørte bare noen leker barna synes er gøy.
AVSLUTNING
Vi rydder, barna samles, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.
Forsøke å tøye ut litt imens vi avslutter.
Ca 5 min

Avslutte økta og begynne restitusjon

1 kommentar:

  1. Denne økta fungerte veldig bra. Barna var motiverte og oppførte seg bra hele tiden. Siden vi kjørte leker de kjente fra før av gikk overgangene veldig kjapt, og det ble lite usikkerhet blant barna.

    SvarSlett