Aktive Lokalsamfunn

mandag 2. desember 2019


Øktplan Rød gruppe uke 49
Treningsmetoden: Teknikktrening på skøyte ski
Tid: 1t og 15min
Sted: Heistadmoen skistadion
Intensitet: lav
Utstyr: Skøyte ski og staver
Mål: Påvirke utøverens teknikk, spesielt dobbeldans

Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
25-30 min
Oppvarming:
Rolig gåing på ski
Forklare og apemetoden ametoden

Da det er litt spredt ferdighets nivå på gruppa, og ulik motivasjon blant utøverne, så får gruppa kun beskjed om at de skal gå 1-3 runder i rulleskiløypa, og at vi skal møtes om 25min på avtalt møtested. Utøverne er såpass gamle at de må kunne begynne å ta litt ansvar selv på trening. Utøverne er individuelle, og ikke alle kan utføre oppvarming i samme tempo. Jeg går med de raskeste rundt og hjelper litt til med å passe tiden og holde tempo nede på de ivrigste.
Samler gruppa mot slutten av oppvarming for info om hoveddel.

For å gjøre kroppen klar, øke prestasjonsevne, motivasjon, kroppstemperatur, blodgjennomstrømming, aktivere nervesystemet mer, blir mer koordinert og redusere risiko for skader.


35min
Hoveddel:

Rolig gåing med fokus på teknikk
Spesielt dobbeldans.
Forklare og vise metoden

Utøverne skal på denne økten trene på teknikk der hovedfokus vil være på dobbeltdans. Hvis vi rekker, vil jeg se litt på enkeltdansen deres også.

Jeg sender utøverne ut til å gå en kortere runde, der jeg plukker utøverne ut en og en, og tar litt gjennomgang på teknikk. På den måten får alle utøverne individuell tilbakemelding, og egne arbeidsoppgaver de skal jobbe med.
Teknikk er definert med hvordan utøverens løser en gitt arbeidsoppgave. Teknikk er viktig i langrenn for en bedre arbeidsøkonomi.
10 min
Avslutning:
Rolig ned gåing i sløyfa
Forklare metoden
Rolig ned gåing etter teknikk gjennomgang, før endt økt.
Nedgåing er viktig for å frakte bort eventuelle slagstoffer, og starte restitusjonsprosessen fortere. Det gjør at du vil være raskere klar til neste økt. Er også med på å forebygge stivhet i muskulatur.


1 kommentar:

  1. Knall økt igjen! Majoriteten av barna er flinke og lydige. Var helt alene med barna denne gangen, og igjen er det oppvarmingen som er utfordringen da det blir mye spredning blant barna. Løser det greit med å gå litt mellom alle barna på oppvarming og tar litt styring på hvor og hvor mange runder de skal gå. Hoveddelen med teknikk går også fint, men må kanskje bli bedre til å passe på at jeg får med meg og ser alle utøverne.

    SvarSlett