Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 10. desember 2019

øktplan for girlsa uka 50


Anders og Bjørnar
Utsyr: Baller, kjegler og småmål
Fokus: teknikk og individuelle ferdigheter. overtallsspill
Hovedmål: Øke utøverens ro med ballen, ved hjelp av overtallsspill
Ferdighetsmål: Skape fatning og ro innad i laget
Holdningsmål: Være stille når treneren snakker og ellers holde fokus.
Kunnskapsmål: lære om taktikk i spillsituasjon - overtallsspill


Metode
Hva
Hvordan
Hvorfor
Apemetoden (to av jentene styrer)

Rondo – vise og forklare
Oppvarming (25 minutter) – skadefri og rondo
Skadefri oppvarming. Plasserer ut 7 kjegler, og forskjellige øvelser blir gjennomført mellom disse. Vanlig jogg, høye kneløft, sparke bak, brasilianeren, indianeren, krysse foran og bak, to frem en tilbake, utad og innadrotasjon i lysken, stigningsløp. Rondo – en firkant med en spiller per langside. En eller to i midten som jakter ball. Mister man ball er man i midten. 10 pasninger så er det en ekstra runde i midten. På denne måten blir det mer intensitet.
Muskelarbeidet blir mer koordinert og samstemt. Det vil si at man blir mer smidig. Man øker reaksjonsevnen, og alt går fortere i kroppen. Kjemiske reaksjoner stiger sammen med temperaturen. Blod og vevsvæske flyter bedre og lettere. Oksygen transporteres fortere gjennom blodet til musklene.
Vise og forklare
Teknikk to og to 
15 minutter
En enkel øvelse. En løper baklengs og kaster ballen til en som løper forover like bak. De som løper forlengs er de som er i fokus, en bredde av banen og så bytte. Først vanlige pasninger, så volleyer tilbake (med kast), headinger osv. kan finne mange variasjoner av denne øvelsen om dette funker bra.
For å forbedre teknikken til jentene i pasningsspill i forskjellige variasjoner i spillsituasjoner.
Vise og forklare
7 mot 5
20 minutter
Jentene spiller på 7er mål, laget med 7 starter med ballen og skal score mot målet til laget med 5. For å få til dette er de nødt til å samarbeide og bruke ballen til å finne en god luke til å finne en gjennombruddspasning som kan lede til.
For å få mer spillforståelse og forstå at man må spille pasninger og bearbeide ballen for å finne en GOD-mulighet til å skape en sjanse.
Vise og forklare
5 mot 5 eller 6 mot 6 med 2 jokere. (Avhengig av oppmøte)
30 minutter

Avslutning: rydde kjegler, mål og baller.
 turnering med to jokere på laget som har ball – småmål.
Dette er igjen for å få mer ro for laget med ball med en i overtall. Vi setter opp små mål, men sier også at 10 pasninger innad i laget er 1 mål. På den måten er både laget som angriper nødt til å vurdere om de skal prøve å score på småmål eller få pasninger innad i laget. Da må det defensive laget presse mye hardere for å unngå offensivt lag 10 pasninger. Vi får se hvor mange vi blir, men vinneren etter 6 minutters kamper bytter bane. 


1 kommentar: