Aktive Lokalsamfunn

søndag 15. november 2015

Øke spillernes basisferdigheter innenfor tema skudd og avslutninger.

Treningsledelse
Ungdomsløftet
Skudd og Avslutninger
Navn: Fredrik,Eirik, Magnus, Nikolai, Pål, Knut Håvard og Halvor
Dato: søndag, 15.11.2015
Sted/tid: idrettsparken 17:30
Målgruppe: 11-12 åringer.
Teknikkskolen økt nr: 5


Dette er en gruppe med varierende nivå og motivasjon. Vi får en ukjent gruppe så det er viktig og bli kjent og skape trygghet.

Mål: Øke spillernes basisferdigheter innenfor tema skudd og avslutninger.  

Ferdighetsmål: Elevene skal trene på avslutninger i forskjelige kamplike sitasjoner og se på teknikker som gjør det enklere å avslutte i kampsitvasjoner.

Kunnskapsmål: spillerne skal forstå viktigheten av skuddteknikker og avslutningsmetoder.
   
Holdningsmål: spillerne skal ha det gøy under økta og føle at de mestrer øvelsene. Det er også viktig at vi blir kjent med gruppen og skaper trygghet for alle.

Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor

Opprop  
Opprop og inndeling av grupper. De skal også få generell informasjon om teknikkskolen og dens tema.

10 min


For å få oversikt over hvem som møter opp og gi informasjon til spillerne.


G-delOPPVARMING
-          Spesiell del

Utstyr:
Baller/kjegler
Spillerne løper på en rekke over banen. De skal gjøre øvelser på instruktørens kommando. Instruktørene skal løpe andre veien for å vise øvelsene.    
-          Rolig jogg
-          Høye kneløft
-          Sparke bak
-          Sidelengs jobbing
-          Lyske
-          Zamba
-          StigningsløpDribling av kjegler og avslutninger
Sette opp bane med 2 mål og deler inn i to grupper som starter ved kjegler som står diagonalt slik at det blir avslutninger med pågående samtidig fra begge sider.
Spillerne løper blir delt inni to grupper og starter ved vær sin kjegle. Starter med å drible 6 kjegler før mann avslutter på mål hvor det blir satt opp kjegler på siden hvor man helst skal plassere ballen med innsiden av foten.

15 min hele oppvarmingen.


 

7-10 min

Vise-Forklare-metoden


vise og forklare
Tre viktigste grunner til oppvarming:
Øke prestasjonen

Hindre skader

Øke prestasjonsevnen (fysisk og psykisk)

Den generelle oppvarmingen setter også i gang en rekke indre prosesser som: -Kroppstemperaturen øker
-blod og vevsvæske flytte lettere
-musklene letere tilgang til oksygen
- muskler/ledd blir mere tøyelige
  - regulering av spenningsnivået

G-del


OPPVARMING
-          Spesiell del

Utstyr:
Baller/kjegler

Øvelser:
Bakside legg
Setemuskelen:
Bakside lår:

Framside lår:
Hoftebøyer:
Innside lår:
Holdetid er 20-30 sek per uttøyingsøvelse.

5 min
Følg meg (Apemetoden)
Tøye musklene som var sentrale og i bruk under økta. Dette skal opprettholde elevenes bevegelighet.   
UTTØYNING
Oppsummering
Oppsummering av økta. Gi viktig informasjon og rose spillerne. 
10 min
Plenum
Oppsummere og gjenta viktige punkter og mål fra starten av timen og gi ros.
HOVEDDEL:
Totalt 45 min

Fokus på skudd og avslutninger

Idealbilde vises på gruppene når øvelsene forklares.

Rytmen i aktiviteten blir PASNING – VEGG – SKUDD.
Utespillerne deles i 2 grupper. Gruppene har utgangsposisjon hver sin målstolpe diagonalt overfor hverandre. Baller ved begge gruppene. Oppspill fra en side, spiller fra motsatt side rykker fram og skyter etter veggpasning. Etter skudd, blir avslutteren den nye veggen, den ”gamle” veggen inntar ny posisjon ved det andre målet for å bli oppspiller/avslutter.

PASNING – MOTTAK/VENDING – SKUDD
Skudd etter vending. Samme organisering, antall spillere og banestørrelse som T1. Oppspill fra en side, spiller fra motsatt side møte, kontrollerer ballen, vender og skyter. Etter skudd inntar spilleren posisjon ved samme målstolpe som tidligere. Deretter oppspill fra motsatt side.

PASNING – SKUDD MOTRULLENDE BALL
Samme organisering, antall spillere og banestørrelse som T1. Oppspill fra en side, spiller fra motsatt side skyter på motrullende ball. Etter skudd inntar spilleren posisjon ved samme målstolpe som tidligere. Deretter oppspill fra motsatt side osv.
15 min

15 min

15 min
Vise og forklare
Vise og forklare

Vise og forklare
Kvalitet i skudd. Hardhet og presisjon. Avslutning med vrist, ytterside eller innside. NB! I skuddøyebliket v/ vristspark: Se på ballen. Like før tilslaget, strekke vrista
Kvalitet i skudd. Hardhet og presisjon. Avslutning med vrist, ytterside eller innside. NB! I skuddøyebliket v/ vristspark: Se på ballen. Like før tilslaget, strekke vrista.Kvalitet i skudd. Hardhet og presisjon. Avslutning med vrist, ytterside eller innside. NB! I skuddøyebliket v/ vristspark: Se på ballen. Like før tilslaget, strekke vrista.
AVSLUTNING
Uttøyning
samme øvelser som på oppvarmingen, men hardere tøyning nå
5-10 min
Apemetoden
9 kommentarer:

 1. Jeg kjørte den Generelle oppvarmingen, mens Knut satt opp øvelsen til s-delen. s-delen av oppvarmingen gikk bra og spillerne hadde bra fokus. første øvelse i hoveddelen gikk bra. mye gode skudd og god fokus. neste øvelse som gikk på vendinger gikk greit. var en del dårlige vendinger som gjorde at skuddene ble dårlig. den siste øvelsen på gjenlegg gikk dårlig. spillerne som slo veggpasninger var dårlig og spillerne hadde generelt dårlig fokus. vi stoppet øvelsen underveis og fokus ble litt bedre. spilldelen gikk bra og mye gode skudd og avslutninger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott. Finn måter å få opp fokuset på. Kunne dere hatt noen form for konkurranse? Feks telle scoringer?

   Hva gikk bra i spilldelen?

   Slett
 2. Eirik tok opprop mens jeg satte opp kjeglene til s-delen. Deretter tok jeg den generelle oppvarmingen med spillerne før vi tok uttøying og informerte spillerne kort om de 3 øvelsene vi skulle ha. Oppvarmingen i s-delen gikk veldig bra, spillerne hadde bra fokus og var flinke til å bruke innside til å avslutte lavt i hjørnene. Den første øvelsen gikk veldig greit for seg, mange gode skudd. Den andre øvelsen ble litt mer rotete, ettersom mange av vendingene ble mindre gode, som igjen førte til mye dårlige skudd. 3. og siste øvelse var opptur igjen fra øvelse nr.2, med litt veiledning om å lene seg mer over ballen ble det mye bra avsluttninger. Jeg og Eirik sto vegg, ettersom det var ganske få spillere. I spilldelen var det dårlig fokus, tror spillerne hadde tankene et helt annet sted.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra Pål!
   Hva tror du gjort at deløvelse 2 var med litt dårligere fokus? Hva kunne dere evt ha gjort annerledes? Hvordan jobbet dere i spilldelen - du sier dårlig fokus, men trenger å høre litt om hvordan dere jobber med fokuset?

   Slett
  2. Deløvelse 2, hvor spillerne skulle vende så avslutte på mål gikk dårlig rett og slett fordi passningene var upresesise og/eller slappe. Vi burde endre sånn at de førte nærmere personen som skulle vende før de slo passning. I spilldelen tok vi drikkepauser hvor vi påpekte at fokuset var for dårlig og lurte på hva vi kunne gjøre annerledes for å bedre dette, da kom det bare tullesvar, tror noen deler av økta bare er lite fokus uten at vi nødvendigvis får gjort noe med det.

   Slett
  3. Bra respons Pål! Da kand ere jo endre noe til neste gang.

   Slett
 3. God oppvarming - hvorfor avslutte kun med innside på S-del? Kan man ikke bare klemme til? Ønsker svar på dette

  Hoveddel:
  Øvelse 1,2,3 - Skudd- Finnes det noe idealbilde, egentlig? Hva er det viktigste for å score mål? Presisjon eller kraft. Antar et kontrollert skudd er å foretrekke. Sett fokus på kvalitet og presisjon før kraft, det kommer etter hvert.
  Hvordan kan dere skape litt konkurranse ut av dette? Blir/ble det mye venting?

  Var det ikke noe spilldel? Hvordan drar dere med dere deløvelsene inn i spill?

  SvarSlett
 4. Alt gikk egt fint frem til siste deløvelse og spilldelen. da ble jentene veldig ufokuserte og hadde tankene helt andre steder. i helt enkle øvelser slurvet jentene med vendingene og hadde ikke gode skudd. Det var ikke det at de ikke gadd, men de var veldig gira, og hadde mye energi som de ikke rettet inn mot økta, men mot andre ting. hvorfor vet jeg rett og slett ikke, ettersom de har vært veldig flinke de andre øktene. Men ellers syntes jeg økta og øvelsene var godt planlagt. på en "normal" dag ville disse øvelsene vært perfekte for jentene, men fokuset deres gjorde det litt vanskelig.

  SvarSlett
 5. Feilretting: det var 2 øvelse, og ikke siste som gikk dårlig.

  SvarSlett