Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 17. november 2015

Øktplan uke 47

Navn: Eirik Buen Fransen
Dato: 06.10.15
Sted: Bevergrenda/beverlokalet
Tid:
18:00
Målgruppe: Barn mellom 6-8 år, usikker på antallet enda (ny gruppe som blir dannet)
Ant rundt: 10+
Alder: 6-8 år
Barn mellom 6-8 år er veldige fulle av energi, men det er ulikt hvor mye lystbetont aktivitet er for de og ikke minst hvor sjenerte de er. Barn i denne alderen reagerer også ulikt på respons som kritikk, ros osv. (spesielt mellom hverandre, tar ting fort som mobbing). 5-8 åringene har heller ikke blitt nok utvikla til å forstå ironi, så det er viktig å huske på det. De er også forskjellig når det kommer til hvor fort de lærer ting og konsentrasjonsevne. Det er derfor viktig å tilrettelegge aktiviteten slik, at elevene opplever mestring og på denne måten har det gøy og får aktivitetsglede.

Mål: Sosiale leker som utvikler/påvirker barnas utholdenhet. Planen er å lære barna ulike leker/aktiviteter som er lystbetonte og får barna til å synes det er morsomt og lyst til å trene denne typen aktivitet. 

Ferdighetsmål: Barna skal lære seg hvordan ulike leker/aktiviteter som påvirker utholdenheten fungerer og gjennomføres. Også hvilke regler som er i de ulike lekene. Lekene kommer under i selve øktplanen.

Kunnskapsmål: Barna blir utfordret på å gjennomføre utholdenhetsaktiviteter som de etter hvert forhåpentligvis husker noe av til neste gang.

Holdningsmål: Barna skal trene på å bli bedre kjent med hverandre og føle seg trygge på oss trenere og hverandre uansett hvordan de ser ut og hvor gode de er i den aktiviteten som denne gangen går på utholdenhet. Det er så vidt start fasen på det å kunne respektere andre og akseptere at man er forskjellige.
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
  OPPVARMING
  • Generell del
Gå/løpe rolig fra Beverlokalet til stadion via en liten runde i lysløypa.
10 minutter
Følg meg (apemetoden)
Lære seg øvelser og rutiner for å
unngå skader.

Øke fysisk og psykisk prestasjonsevne

Øke motivasjon


  OPPVARMING
  • Spesiell del
Dansk stikkball.
Ser an hvor mange barn det er på treninga, men 1-2 baller er i spill og man skal prøve å treffe de andre. Hvis man blir truffet må man ut på sidelinja og ta 5 spensthopp for å komme inni spillet igjen.
10 minutter
Vise-Forklare-metoden
Denne leken er for de fleste lystbetont og er en fin form for at kroppen til barna skal bli god og varm. De bruker store deler av kroppen ved å løpe og krappe for å ta hverandre.
UTTØYNING
Se under på uttøyning/avslutningsdelen for å se hvilke uttøyningsøvelser jeg skal vise og lære dem. Samtidig som jeg hører om de har hatt det gøy og er klar for mer leker.
5 minutter
Følg meg (Apemetoden)
Uttøyning etter oppvarmingen forhindrer skader og holder bevegeligheten oppe.
HOVEDDEL
Vanlig løpe stafett:
Deler gruppa inn i to - fire lag utfra hvor mange som er med på treninga.
Da skal man løpe over fotballbanen og tilbake. Når man kommer tilbake skal man bytte med neste på laget.
Alle skal løpe to ganger hver.


Suicide stafett med rispose:
Har de samme lagene hvis det ikke blir altfor feige lag.
Har fire kjegler over halve banen og man skal løpe med en ertepose over til hver kjegle, men man må fram og tilbake til start når man legger ned på neste sang.
Når en person har løpt over til andre siden og lagt fra seg alle posene skal neste person tilbake

Alle mine duer:
Alle mine duer:
En eller to barn har den (spør hvem som vil ha den, hvis ingen vil tar jeg å har den/damien). Når jeg/damien roper regla svarer de og til slutt løper de og prøver å komme over uten å bli tatt av "reven". Dette kjører vi flere runder og bytter på hvem som har den.

10 minutter


10 minutter20 minutter
Vise-forklare metoden
Øke/forbedre utholdenheten til barna via lystbetonte leker. Samtidig som det trigger konkurranseinstinktet til barna.Dette er en annen vri for at barna skal få påvirka utholdenheten til barna.


Her får barna en morsom avslutning hvor de ikke tenker på så mye navn, forhåpentligvis kommer det noen navn automatisk (og jeg bør huske noen). Dette er bra for motivasjonen deres fordi de fleste synes denne leken er morsom.
AVSLUTNING
Uttøyning
Jogge tilbake til Beverlokalet

Forside lår (knestrekkeren)
Maskingenerert alternativ tekst:

Bakside lår (knebøyeren)
Maskingenerert alternativ tekst:

Innoverførende:
Maskingenerert alternativ tekst:


5 minutter
Følg meg (Apemetoden)
Tøye på musklene som var sentrale i hoveddelen.
Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader og holde bevegeligheten i leddene oppe.

Oppsummering
Fortelle om dagens trening og si når neste er osv. Høre om de har hatt det gøy.
5 min
Plenum
Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere

1 kommentar:

 1. Det gikk ganske bra!
  Lærte en ting jeg ikke skal bruke så mye - dansk stikkball med så ung aldersgruppe var ikke noe sjakktrekk. Det ble litt for mye for barna å følge med på ballen og hvor de andre var - det førte til kollisjon og endel neseblod.
  Ellers synes jeg det gikk upåklagelig, de likte stafettlekene jeg hadde funnet på, og konkurranseinstinktet deres ble testa ut.

  SvarSlett