Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 24. november 2015

Øktplan uke 48

Navn: Eirik Buen Fransen
Dato: 24.11.2015
Tid: 18.00-19.00
Målgruppe: 6-8 år
Antall: 10 stk. +
Disiplin: skøyting
Sted: Bevergrenda
Utstyr: skøyteski


Mål: Øke barnas tekniske egenskaper i disiplinen skøyting, i tillegg til å fokusere på den aerobe utholdenheten. Under tekniske egenskaper kommer det til å bli lagt vekt på tyngdeoverføring, balanse og armbruk. Siden dette er siste trening med barna, kommer vi til å ha litt mer lek. 

Ferdighetsmål: Barnas ferdigheter innen skiteknikk i skøyting skal forbedres i tillegg til deres aerobe utholdenheten i fristil.

Kunnskapsmål: Barna skal lære hvorfor man må varme opp og få en innføring i hvordan trening av teknikk og aerob utholdenhet skal utføres. De skal forstå øvelsene som er planlagt, slik at ved en senere trening jeg trenger mindre forklaring. De skal opparbeide seg kunnskap som gjør at de kan utføre øvelsene ved egentrening.

Holdningsmål: Barna skal oppleve å bli sett og ha gode holdninger til hverandre og trenerne. De skal føle tillit og ærlighet fra trenerne. Barna skal samarbeide godt og ha det gøy. De skal innarbeide rutiner for oppvarming og uttøyning.

Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
 • Generell del
Vi går en runde inn på stadion og tar det helt rolig. Viktig å ikke gå for fort, men slik at man blir varm. Prøve å gå rolig på en rekke
5 min
Apemetoden/forklare-metoden
Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader.
Øke fysisk og psykisk prestasjonsevne
Øke motivasjon
OPPVARMING
-         Spesiell del
Rødt og grønt lys
Det trekkes to streker med ca. 10 meters avstand ved hjelp av kjegler. En av deltakerne er politi og står ved den ene streken, de andre står ved den andre streken. Når politikonstabelen står med ryggen til, er det grønt lys. Da kan fotgjengerne forsøke å nærme seg politikonstabelen. Når politikonstabelen snur seg, er det rødt lys. Da må fotgjengerne stå helt stille. Dersom politikonstabelen ser noen som beveger seg, må de gå tilbake til utgangspunktet. Poenget er å komme seg helt frem til politikonstabelen ute å gå på "rødt lys". Den som klarer det, blir ny politikonstabel.

Sisten uten staver
Vanlig sisten uten staver og samme regler som det er på vanlig sisten
10 min
10 min
Vise-Forklare-metoden
Ha det gøy og få kroppen i gang til hoveddel, bli enda varmere. Man oppfyller også kravene som står i den generelle delen.
HOVEDDEL
 Øvelse 1:
Balanseøvelser og tyngdeoverføring. Vi  jobber med å gå uten staver. Øvelsene går ut på å stå lenge på en og en ski og etter hvert tar vi kanskje med stavene og jobber med armbruken.  Dette kommer vi til å bruke mye av tiden til. I tillegg vil tiden bli brutt opp ved at vi går noen runder og øver på å gå teknisk riktig.
Øvelse 2
Stafetter. Vi markerer opp et område i en firkant og vi deler gruppen inn i fire lag. Deretter stiller de seg opp på en rekke og vi gjennomfører en stafett i fristil, med og uten staver. Etter å ta gått fram og tilbake, veksler en og neste mann skal ut.
Øvelse 3
Stafetter med staver - samme som over. 

40 min


Vise-forklare metoden

Øvelsen oppfyller kravet om å trene balanse og teknikk, som er et krav som er svært sentrale under skigåing. Man bruker dette i fraskyvet i både klassisk og fri disiplin.
Aerob utholdenhet er et svært sentralt krav i langrenn, da en svært stor del går til aerob energifrigjøring. For barna som har kort konkurransetid, er det viktig å holde oppe et høyt intensitetsnivå over forholdsvis kort tid. Likevel er ikke dette arbeidet anaerobt.
AVSLUTNING
Uttøyning
Gå tilbake til klubbhuset
Hofteleddet
Øvre del av legg
Nedre del av legg
Bakside lår
Innside lår
Fremside lår
Armer
5 min
Følg meg (Apemetoden)
Tøye på musklene som var sentrale i hoveddelen.
Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader og holde bevegeligheten i leddene oppe.

Oppsummering
3 min
Plenum
Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere

3 kommentarer:

 1. Jeg synes økta gikk overraskende bra og det var veldig gøy å være med gruppa på første trening på ski.
  Som jeg trodde var det forskjellige ferdigheter innenfor ski, men det virka som alle hadde det gøy når vi lekte rød og grønt lys, samt sisten og litt stafetter til slutt.
  Var morsomt for meg også

  SvarSlett
 2. Det er flott å se hvor mye engasjement du har med å leke med barna. De setter helt sikkert stor pris på det. Jeg mener at du har en viktig rolle når du er med i leken. Du viser barna riktige holdninger og øvningsbilde. Det er med å skape trygghet i gruppen din. Det er noe utfordringer i gruppen som for eks, modenhets og ferdighetsnivå som er ganske ulike. Men du takler det veldig bra.

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett