Aktive Lokalsamfunn

onsdag 11. november 2015

Øktplan Hjørnefotball - 12. 11. 2015


Øktplan
 SFO
Raumyr skole
Tema: hjørnefotball
Mål: Utfordre elevene gjennom varierte leker og bli kjent med hverandre.
Ferdighetsmål: Mestre øvelsene og ha det gøy. 
Kunnskapsmål: Bli bedre kjent med oss som instruktører
Holdningsmål: Høre på beskjeder og gjennomføre øvelsene vi har planlagt


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
7 min8 min
Generell oppvarming:
haien kommer


Spesiell oppvarming:

Stiv heks
Deler opp i fire lag, en hai i midten. De fire lagene velger navn og jeg kaller dem inn etter tur. De løper rundt og rundt helt til vi roper haien kommer. Da skal haien prøve å ta de andre og de som blir tatt går over til å være hai. Én person velges til å være heks."Heksa" skal "ta" (berøre) de andre deltakerne. Når en deltaker blir tatt, må denne stå helt stiv med beina fra hverandre. Den samme personen fortsetter som heks, og prøver videre å ta flere. Om en deltaker som ikke er "tatt" klarer å krype mellom beina til en deltaker som er tatt, blir denne deltakeren igjen fri, og kan fortsette å løpe rundt. Når alle deltakerne er "tatt" og har blitt "stive", er leken ferdig. Da er det en ny person som skal være "heks".
For at de store muskelgruppene skal bli varme. Starte økta med noe som er gøy, så elevene blir motiverte til å jobbe i denne økta. 


Dette skaper aktivitet og noen får kanskje litt konkurranseinstinkt sånn at aktiviteten blir enda høyere.
Vise og forklare – være tydelig med reglene. Samarbeide med elevene slik at de kan komme med innspill til regler. 


Vise og forklare


30 min
Hoveddel:

Hjørnefotball


Deler klassen i fire lag dersom det er nok elever til dette, ellers blir det to lag. Hvert lag står i hvert sitt hjørne med hver sin benk som mål. Omgangene er mellom to lag av gangen, og de varer helt til et av lagene scorer på benken til motstanderlaget. Etter hvert bytter to av lagene plass, sånn at elevene spiller mot forskjellige lag.


Flere av elevene ønsker denne aktiviteten, og de liker den svært godt. Det er også dette som er planlagt i periodeplanen. 


Vise og forklare – være tydelig med reglene. Samarbeide med elevene slik at de kan komme med innspill til regler. 
5 min
Avslutning
Oppsummering av økta, spørre elevene hva de synes. Og om de har noen forslag til hva vi kan gjøre i de andre øktene.


2 kommentarer:

  1. Jeg synes denne økta gikk greit, selv om det er på langt nær en av de beste øktene vi har hatt. Det var en del av barna som ikke ville være der, noe som er et av hovedproblemene vi møter med denne gruppa. Jeg kjente også at det ikke ble helt optimalt fordi jeg ble litt stresset av å bli vurdert.
    Alt i alt var det en grei økt.

    SvarSlett
  2. Du gjorde mye bra denne gangen også men glemte en del ting du pleier å gjøre. Det førte til at gjennomføringen ble ikke like bra som den egentlig burde ha vært. Husk på det neste gang.

    SvarSlett